جلیل جباری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۸۰ نفر از این گردشگران خارجی بودند، افزود: این افزایش نشان دهنده افزایش اشتیاق جهانگردان و ایرانگردان جوان برای دیدن آثار فرهنگی و آشنایی با ایران است و پیش بینی میشود با مساعد شدن وضعیت آب و هوایی آمار بازدید کنندگان روز به روز افزایش یابد.
وی بیان کرد: نصب تابلوهای معرفی در فضاهای شهری و معرفی این جاذبه گردشگری در فضای مجازی، برگزاری اردوهای دانش آموزی و دانشجویی در محیط تپه حسنلو، برگزاری تورهای گردشگری از سراسر ایران و جهان، برگزاری جشنهای نوروزی و اجرای مراسم سنتی در این سایت گردشگری از عوامل افزایش گردشگران به شمار میرود.
حسنلو، دهستانی از توابع بخش محمدیار شهرستان نقده در استان آذربایجان غربی است، این روستا دارای دو تپه باستانی با نامهای حسنلو و حاجی فیروز، یک موزه با ۱۲۵ اثر کشف شده، اقامتگاه بوم گردی، یک تالاب بین المللی با مساحت حدود ۴۰۰ هکتار و سد خاکی با نام سد حسنلو بوده و جزء مهمترین نقاط گردشگری نقده و آذربایجان غربی به شمار میرود.
این مجموعه بزرگترین شهر عصر آهن در خاورمیانه است که قدیمی ترین لایه آن در حدود ۸۰۰۰ سال قدمت داشته و از نظر معماری نیز دارای جایگاه ویژه ای است؛ کشف جام زرین حسنلو در سال ۱۳۳۷ یکی از مهمترین اکتشافات علمی و از نادرترین آثار تاریخی، دینی و هنری دنیای باستان است که باعث شهرت جهانی این محوطه شده است.
منطقه تاریخی حسنلو در ۸۰ کیلومتری ارومیه و ۹ کیلومتری شهرستان نقده قرار دارد که در سال ۱۳۴۴ به شماره ۴۸۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده است و در حال حاضر، جهت انجام فعالیتهای علمی، فنی و پژوهشی به پایگاه ملی تبدیل شده و یکی از آثار مهم گردشگری استان آذربایجان غربی به شمار میرود و همه روزه شاهد بازدید گردشگران داخلی و خارجی از این مجموعه ارزشمند هستیم.
۷۱۲۵/۷۱۲۹