شیراز - ایرنا- مشاور عالی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر لزوم چاره اندیشی برای کاهش اثرات و صدمات ناشی از تصادفات رانندگی تاکید کرد و بیان داشت : متاسفانه سالانه بیش از ۶۰۰ هزار نفر در کشور دچار ضایعه نخاعی می شوند و بخش عمده آن ناشی از تصادفات رانندگی است.

دکتر سید منصور کشفی روز پنجشنبه در حاشیه همایش کشوری رویکردهای نوین در توانبخشی افراد آسیب نخاعی به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس آمارهای ارائه شده و رسمی به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت، نزدیک به ۸۰ مورد از افراد دچار قطعی نخاع شده که هر سال نیز، این آمار رو به افزایش است.

این مقام مسوول بر لزوم توجه بیشتر به رعایت ایمنی در وسایل نقلیه و کاهش تخلفات رانندگی و همچنین کاهش خطاهای انسانی در حوادث رانندگی تاکید کرد و گفت: نبود سیستم‌های محافظتی و ایمنی در اتومبیل‌ها و استاندارد نبودن برخی جاده‌ها در کنار رعایت‌نکردن قانون، عوامل اصلی ایجاد سوانح و تصادفات رانندگی است که منجر به ضایعات نخاعی می‌شود.

کشفی همچنین با اشاره به آمار زیاد مصدومان ناشی از جنگ تحمیلی و تصادفات ابراز امیدواری کرد تا با برگزاری چنین سمینارهای تاثیرگذار، جایگاه علوم توانبخشی و آسیب نخاعی ارتقا یافته و موجبات پیشگیری از تصادفات و آسیب های نخاعی فراهم شود.

وی اضافه کرد: بخشی از آسیب‌های بسیار بالا ناشی از تصادفات رانندگی در جامعه ما به‌دلیل عدم‌آموزش و آگاهی و سوء رفتارهای اجتماعی است، برخی افراد در جاده‌ها بسیار خشونت‌آمیز رانندگی می‌کنند. رانندگان با رفتارهایی بسیار تهاجمی برخورد می‌کنند. ضایعات نخاعی ناشی از تصادفات، عوارض و پیامد های جبران ناپذیری به دنبال دارد که دانستن و رعایت آنها می تواند نقش بسیار مهمی در پیشگیری از این صدمات داشته باشد.

رییس سمینار کشوری رویکردهای نوین در توانبخشی افراد آسیب نخاعی نیز درباره هدف از برگزاری این سمینار گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان یکی از فعالان عرصه سلامت در کشور، برای گسترش سطح علمی و ارایه خدمات درمانی در این زمینه تلاش می‌کند.

دکتر محسن رازقی توضیح داد: در این سمینار دو روزه، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشکده علوم توانبخشی به عنوان متولیان سلامت با همکاری مشترک بنیاد شهید در تکمیل زنجیره خدمت در زمینه توانبخشی و در راستای بهبود بیماران و جانبازان اقداماتی انجام داده که دعوت از سخنرانان کلیدی داخلی و خارجی برجسته از جمله این فعالیت هاست.

وی توسعه آموزش و پژوهش را به عنوان یکی دیگر از اهداف دانشکده علوم توانبخشی و طب فیزیکی دانشگاه عنوان کرد و افزود: گام بعدی، راه اندازی و برپایی درمانگاه‌های توانبخشی و در نهایت، هدف نهایی برپایی یک مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی، پژوهشی، درمانی و توانبخشی با هدف برنامه ریزی سلامت برای پیشگیری و کاهش عوامل سوانح، تصادفات و ضایعات نخاعی است.

دبیر اجرایی این سمینار دو روزه نیز درباره اهمیت فرایند توانبخشی و توجه به این بیماران گفت: کارگاهی با عنوان بررسی عملکرد افراد آسیب نخاعی در راه رفتن با ارتوز جدید نیز به صورت رایگان در روز پنجشنبه برای ۱۵۰ مورد از بیماران مرتبط با هدف مدیریت زخم بستر و امور روانشناختی برگزار می‌شود.

دکتر ابوالقاسم فلاح زاده عنوان کرد: در این سمینار، اطلاعات موجود در دنیا و ایران ارایه شده تا گام‌های بلندی برای فرآیندهای درمانی و توانبخشی برای بیماران آسیب نخاعی برداشته شود.

وی با بیان اینکه در ایران سالانه به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت، نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ مورد از افراد دچار قطعی نخاع شده که هر سال نیز، این آمار رو به افزایش است، افزود: با اهمیت و توجه بیشتر به این بیماران تلاش می‌شود که این افراد را به زندگی معمولی برگرداند.

استادیار گروه کاردرمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مهمترین عامل در ایجاد آسیب های نخاعی را حوادث رانندگی و تصادفات جاده‌ای دانست و ادامه داد: بیشتر این مصدومان، هزینه‌های گزافی را به خانواده‌ها و مجموعه بهداشت و درمان وارد می‌کنند که امید است با برگزاری چنین سمینارهایی، مشارکت اجتماعی این افراد نیز افزایش یابد.

در این همایش دو روزه اندیشمندان و استادان دانشگاه پیرامون چگونگی کاهش آسیب های نخاعی و موضوع کاردرمانی، ارتوز و پروتز، فیزیوتراپی و روبوتیک مباحث علمی و تخصصی بیان کردند و بخش ارتوز و پروتز مجتمع خدمات توانبخشی ایثار فارس نیز گشایش یافت.

۶۱۱۳