یزد - ایرنا - استاندار یزد با اشاره به اینکه معدن در این استان قدمتی به طول تاریخ دارد، گفت: معدن در این استان با زندگی مردم امتزاج دارد و حیات بسیاری از مناطق به آن وابسته است.

محمدعلی طالبی روز پنجشنبه در پنجمین همایش ملی نقش معدن در توسعه که به همت خانه معدن در یزد برگزار شد، اظهار داشت: این بخش نقش بسیار مهمی در گذشته و از زمان حفاری قنات داشته و در آینده توسعه و اقتصاد استان نیز نقش قابل توجهی دارد و به دنبال تقویت آن هستیم.

وی افزود: در این میان نقش نیروی انسانی به لحاظ تخصصی و سختکوشی مردم در بخش معدن بسیار مهم است که کمتر در نقاط مختلف کشور دیده می شود.

استاندار یزد تصریح کرد: نقش معدن در یزد با بسیاری از نقاط کشور متفاوت است چون در این استان به دلیل کمبود و یا نبود بسیاری از مواهب طبیعی، معدن اصلی ترین بعد زندگی مردم محسوب می شود.

طالبی اضافه کرد: در برخی از نقاط استان یزد اگر معادن نباشد، زندگی مردم با مشکلات عمده ای مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به مباحث مطرح شده و جلسه شورای معادن استان گفت: تلاش می کنیم حداکثر همکاری را از جانب معادن در اصلاح زیرساختهای توسعه استان داشته باشیم ولی معتقدیم تنها قانون نباید در تعامل و همکاری ما حاکم باشد.

رئیس شورای معادن استان یزد ادامه داد: همه ما در یک جبهه قرار داریم و با توجه به مشکلات دولت و تنگناهای موجود، توقع است تا معادن هم در مشکلات همکاری داشته باشند.

طالبی با اشاره برخی مطالبات جدی مردم در نقاط مختلف استان و لزوم پیگیری و تبیین آنها خاطرنشان کرد: ۱۰ برابر وقتی را که صرف مباحث مختلف می کنیم برای حمایت از بخش معدن اختصاص داده و می دهیم چون نقش مستقیم و غیرمستقیم در توسعه استان دارد.

وی با تأکید بر لزوم توجه جدی به فعال کردن مرکز تحقیقات معدنی یزد با حمایت وزارت صمت گفت: با توجه به ظرفیت های استان و زیرساخت های موجود در حوزه آی تی و آی سی تی باید بخش معدن برای تقویت فعالیت های دانش بنیان، علمی و پژوهشی تلاش کند.

۲۵۰ میلیارد تومان بخشودگی جرائم برای معادن استان یزد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) یزد گفت: در سال گذشته ۲۵۰ میلیارد تومان بخشودگی جرائم برای ۱۵۴ معدن استان تصویب شده است.

محمدرضا علمدار یزدی افزود: بخشنامه بخشودگی جرائم معادن که سال گذشته وجود داشت امسال هم دوباره ابلاغ شده و معادن می توانند برای بهره مندی از این ظرفیت، گام بردارند.

وی درباره ظرفیت های بخش معدن استان تصریح کرد: یزد دومین استان معدنی، چهارمین استان توسعه یافته صنعتی و هشتمین استان برتر کشور است.

رئیس سازمان صمت یزد با اشاره به وجود هزار و ۶۱ پروانه فعالیت از میان سه هزار و ۲۵۹ پروانه بهره برداری اظهار داشت: این میزان به لحاظ تعداد سهم ۳۳ درصدی، از نظر سهم سرمایه ای ۵۵.۳ درصد و از نظر اشتغال سهم ۴۵ درصدی دارد.

علمدار یزدی با بیان سهم ۱.۳ درصدی جمعیت یزد در کشور گفت: یزد سهم ۴.۴ درصدی در تولیدات کشور و سرمایه گذاری صنعتی دارد که ۸۰۰ قلم کالای تولیدی آن به ۹۳ کشور صادر می شود.

وی همچنین از وجود زنجیره کامل فولاد، شیشه و فسفریت در استان یزد خبر داد و افزود: بیش از هزار طرح نیمه تمام صنعتی با پیشرفت بالای ۶۰ درصد با سرمایه گذاری پنج هزار میلیارد تومانی وجود دارد که با راه اندازی آنها برای ۳۲ هزار نفر اشتغال ایجاد می شود.

این مسئول ادامه داد: بر اساس آمار معافیت‌های گمرکی روزانه ۱۲ میلیارد تومان در استان یزد سرمایه گذاری جدید صنعتی، معدنی و تجاری شده که پنج میلیارد تومان آن در حوزه معدنی است.

وی یادآور شد: یزد دومین استان معدنی کشور است که با تامین بیش از ۵۰ درصد خوراک معدنی کشور علاوه بر اینکه قطب تامین خوراک اولیه معدنی است به عنوان قلب استراتژیک کشور بشمار می آید.

وی با بیان اینکه یزد برای چندمین سال متوالی رتبه اول تسریع در صدور مجوز را کسب کرده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در برخی از موارد، در مدت زمان کمتر از ۱۰ دقیقه مجوز بهره برداری از معدن صادر می شود.

رئیس سازمان صمت یزد با بیان اینکه یزد از لحاظ تایید ثبت سفارش‌ها رتبه چهارم کشوری را دارد، گفت: با اعتماد وزارت صنعت، معدن و تجارت و با پیگیری استاندار یزد، عملیات ثبت سفارش‌ها که پیش از این در تهران انجام می‌شد به استان تفویض شد و کار ۴۰ روزه تنها ظرف مدت یک روز در یزد انجام می‌شود.

همچنین رئیس خانه معدن استان یزد گفت: پنجمین همایش ملی نقش معدن در توسعه کشور با رویکرد مواد معدنی استراتژیک در یزد برگزار شد.

سعید افضلی پور افزود: هدف از برگزاری این همایش یک روزه فراهم سازی بستر ارتباط و تعامل بین بخش معادن و دولتمردان است.

وی تصریح کرد: یزد یکی از سه استانی است که بالاترین میزان کشف‌های معدنی کشور را به خود اختصاص داده و در حوزه اشتغال معدنی هم جزو استان‌های برتر کشور هستند.

حدود ۱۲ نفر به صورت مستقیم در معادن استان یزد اشتغال دارند و با وجود ۵۴۵ معدن پروانه بهره برداری، این استان رتبه دوم کشور را در ذخیره معدنی و رتبه نخست را در تنوع مواد معدنی به خود اختصاص داده است.

۱۹۶۸/ ۶۱۹۷