عباس میرزاد روز پنجشنبه در نشست شورای راهبردی جمعیت و ثبت وقایع حیاتی افزود: بیشترین آمار طلاق که ۳۹ درصد را شامل می شود مربوط به ۵ سال اول زندگی زوجین است.
وی بیان داشت: این امر ناشی از شناخت ناکافی زوجین، مشکلات معیشتی، ناسازگاری، کاهش سطح عواطف و وجود آسیبهای متعدد اجتماعی در سطح جوامع است.
این مسوول اظهار داشت: بیکاری نیز از دیگر عواملی است که باعث اختلاف در خانواده، اعتیاد و در نهایت منجر به طلاق شود که یکی از راه های کاهش آمار طلاق در جامعه ایجاد شغل برای جوانان است.
میرزاد یاد آور شد: بی توجهی به آمارها در تحلیل و تصمیم گیری ها از دیگر مواردی است که موجب افزایش معضلات اجتماعی می شود.
وی بیان داشت: در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها باید جمعیت ملاک عمل قرار بگیرد.
این مسوول اظهار داشت: در تخصیص اعتبارات نیز باید مقابله با مهاجرت یکی از ملاکها برای تصمیم گیری باشد تا به تثبیت جمعیت کمک شود.
وی ادامه داد: هرمزگان دومین استان جوان در کشور است و این آمار نشان دهنده میزان بالای جمعیت جوانان استان بوده که باید از این ظرفیت به درستی و بموقع استفاده شود.
میرزاد ادامه داد: جوان بودن یک فرصت است که می طلبد مسوولان استان زیر ساخت های مورد نیاز شامل شغل، مسکن و رفاه عمومی برای آنها مهیا کنند.
بیماری قلبی و عروقی بیشترین عامل مرگ و میر در هرمزگان
وی گفت: علت بیش از ۳۱ درصد از مرگ و میرها در هرمزگان یعنی حدود یک سوم مربوط به بیماری های قلبی و عروقی است.
این مسوول یاد آور شد: کم تحرکی و مصرف مواد غذایی مانند شکر و نمک از عوامل مهم بیماری های قلبی و عروقی است که برای کاهش این بیماری نیاز به تغییر رفتار و تغییر جهت در الگوی مصرف مواد غذایی جامعه وجود دارد.
وی گفت: می توان با تدابیر لازم از جمله اصلاح الگوی مصرف و تغییر در تحرک و رفتار افراد، کاهش استرس و نوع تغذیه به مقدار زیادی از این بیماری پیشگیری کرد.
وی گفت: تصادف، حوادث و بیماری های سرطانی و تومورها که بیشتر افراد آن را عامل عامل مرگ و میر می دانند تنها ۱۲ درصد این آمار را شامل میشود.
۷۱۹۵/۶۰۴۸