تهران- ایرنا- یک گروه وسیع متشکل از برخی از استادان دانشگاهها، تعدادی از نمایندگان و رهبران اتحادیه های کارگری و همچنین برخی فعالان حقوق بشر در کانادا با انتشار نامه ای سرگشاده از "کنگره کارگران" این کشور خواستند تا تمام تدابیر و تلاش لازم را برای متوقف ساختن فروش و ارسال تسلیحات کانادایی به عربستان به کار گیرد.

تورنتو استار رسانه کانادایی روز پنجشنبه دراین زمینه گزارش داد: براساس قراردادی که توسط دولت محافظه کار پیشین کانادا با ریاض منعقد شده، اتاوا ۱۱ میلیارد دلار سلاح گرم به عربستان سعودی می فروشد. این قرارداد توسط دولت جاستین ترودو نیز اجرا می شود.

این قرارداد با مخالفت بسیاری از گروههای حقوق بشری و هواردان صلح در کانادا روبه روشده و اکنون نیز گروههای سه گانه دانشگاهی، کارگری و حقوق بشری بار دیگر خواستار توقف فروش تسلیحات کانادایی به عربستان شده اند.

تورنتو استار نوشت: کنگره کارگران کانادا دارای بیش از ۳ میلیون کارگر عضو است که این گروهها در نامه سرگشاده خود که روز چهارشنبه منتشر شد، از این کنگره خواسته اند تا توقف فروش تسلیحات به ریاض را در دستور کار خود قرار دهد.

دولت جاستین ترودو به رغم مخالفت های گسترده داخلی با قرارداد فروش تسلیحات به عربستان موضع خود را تداوم صادرات اسلحه به این کشور که یک جنگ خانمان سوز را به مردم یمن تحمیل کرده، دانسته است.

کانادا در ماه اکتبر سال جاری میلادی شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی است و به نظر می رسد، احزاب رقیب دولت از عدم توجه گسترده به افکار عمومی دراین زمینه در رقابت های انتخاباتی استفاده خواهند کرد.

عربستان و امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن به‌عنوان فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس‌جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده‌خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.

طبق آمارهای اعلام شده از زمان آغاز حملات نظامی ائتلاف سعودی- اماراتی- آمریکایی و در اثر این تجاوز تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار یمنی از جمله ۸۵ هزار کودک کشته شده اند که بیشتر این کودکان بر اثر گرسنگی و قحطی اعمال شده از سوی این ائتلاف جان خود را از دست داده اند. جنگ علیه یمن همچنین میلیون‌ها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبرو کرده است، به‌گونه‌ای که سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را بزرگ‌ترین فاجعه انسانی نامیده است.