سمنان- ایرنا- مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: داروهای لاغری بدون استاندارد کشور و عرضه شده در آرایشگاه ها، باشگاه ها و عطاری ها دارای عناصر شیمیایی روان گردان شیشه است.

محمد ترحمی عصر پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا در سمنان به ترویج ماده شیشه برای لاغری در آرایشگاه و باشگاه های زنانه اشاره کرد و افزود: مصرف این مواد به طور شدید در حین کاهش اشتها، اعتیادآور و توهم زا است.

وی بیان کرد: مرجع تهیه هر گونه داروی لاغری باید داروخانه های کشور باشد و بانوان مطمئن باشند موادی که بدون تحرک سبب لاغری آنان شود، مواد شیمایی است که می تواند آنها را به دام اعتیاد گرفتار کند.

ترحمی ابرازداشت: شهروندان مراکز غیرمجاز داروهای لاغری را به مراجع قانونی اطلاع دهند.

گل با آرایش اسمی وارد جامعه دانشجویی کشور شد

ترحمی خاطرنشان کرد: گل ماده مخدر توهم زای شدید با آرایش اسمی وارد جامعه دانشجویی کشور شد و با تغییر ذائقه به مواد سنتی و گیاهی در بین آنان تطبیق پیدا کرده است.

وی با اشاره به تبلیغات گمراه کننده در بین جوانان در زمینه مخدر گل، بیان کرد: توهم زایی این ماده قوی تر از مواد سنتی مخدر دیگر است و استفاده چندین باره آن، چینش هرم مغزی و آموزش پذیری افراد را دچار اختلال می کند.

مرگ روزانه ۹ نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر در ایران

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر کشور ادامه داد: روزانه ۹ نفر در ایران بر اثر سوء مصرف مواد مخدر جان می دهند.

وی تاکیدکرد: ورود قلیان به تفرجگاه ها دروازه های اعتیاد به درون خانواده ها است.

ترحمی بیان کرد: پنج هزار سازمان مردم نهاد فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر در کشور وجود دارد.

وی با اشاره به رشد افزاینده مصرف گل در بین دانشجویان، تاکید کرد: سوداگران مرگ با برنامه ریزی و نامگذاری زیبا برروی روان گردان های جدید به عرضه این مواد بین قشر جوان اقدام می کنند.

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر کشور ادامه داد: توهم زایی شدید گل در جوانان خطری است که برای مقابله با آن نیازمند آگاه سازی جامعه و اطلاع رسانی مطلوب از سوی مسوولان و رسانه ها دارد.

ترحمی ابراز داشت: علم مردم نسبت به ماهیت اصلی روان گردان های جدید باید افزایش یابد.

مبارزه با اعتیاد نیازمند عزم همگانی

ترحمی گسترش اعتیاد به مواد مخدر را معضل اساسی امروز جامعه برشمرد و افزود: این مشکل اجتماعی نیازمند تدبیر و چاره اندیشی است که بهترین راهکار در اجتماعی کردن امر مبارزه با بلای خانمان سوز، عزم و مشارکت همگانی است.

وی تصریح کرد: خانواده نقش اساسی در کشف و شناخت مصرف مواد مخدر در بین جوانان دارد.

ترحمی تاکید کرد: خانواده ها نسبت به تغییر رفتارهای جوانان به ویژه انزوای آنها توجه داشته باشند چرا که مواد مخدر جرم پنهانی است و یکی از شاخصه هایی که فرد به اعتیاد کشیده می شود، منزوی شدن فرد است.

وی اضافه کرد: گفتمان سازی و ایجاد روابط سالم در بین خانواده ها از دیگر مواردی است که نیازمند اهتمام بیشتر است.

ضرورت آموزش به جوانان و اجرای طرح نماد

ترحمی با اشاره به اجرای طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) در مدارس کشور، بیان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر عزم جدی برای آموزش نسل جوان از طریق نظام آموزشی دارد که برای تحقق این هدف طرح نماد در مدارس کشور اجرا می شود.

وی با بیان اینکه نقیضه هایی که در خانواده در زمینه آشنایی با عوارض مصرف مواد مخدر وجود دارد در مدارس کشور باید برطرف شود، ابراز داشت: آگاه سازی نقش مهمی در جلوگیری از ورود دانش آموزان به اعتیاد مصرف مواد مخدر دارد.

مدیرکل دفتر حقوقی ستاد مبارزه با موادمخدر کسب مهارت زندگی و خود آگاهی در افراد را مهم ترین عامل در پیشگیری از اشاعه اعتیاد عنوان کرد و افزود: کسب قدرت نه گفتن و تفکرسازی از جمله مواردی است که نسل جوان با مهارت آموزی کسب می کنند.

مدیرکل دفتر حقوقی ستاد مبارزه با موادمخدر برای حضور در نشست مشترک کمیته مقابله با عرضه مواد مخدر و روانگردان ها و شناسایی اموال قاچاقچیان استان سمنان همزمان با سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر به سمنان سفر کرد.

۷۴۰۸/‏ ۹۸۹۱