«محمدمهدی شهریاری» روز جمعه در آئین بزرگداشت یاد و خاطره شهدای بمباران شیمیایی سردشت اظهار کرد: سالروز بمباران شیمیایی مردم بی دفاع و مظلوم سردشت توسط رژیم بعث عراق به حق توسط جمهوری اسلامی به روز ملی مبارزه با سلاحهای شیمیایی و میکروبی نامگذاری شده و صدای مظلومیت این مردم بر تارک تاریخ نقش بسته است.
وی گفت: مصدومان شیمیایی اگرچه هنوز هم با سرفههای دردناک خونی و تبهای شبانه عادت کردهاند اما بغض آنان که در این واقعه تلخ به درجه رفیع شهادت نائل آمدهاند، راه گلو را بر هر خانواده سردشتی میبندد.
وی اضافه کرد: سردشت اگرچه زخمی عمیق بر تن دارد و بواسطه آن میتواند نماد جهانی عاری از سلاح شیمیایی لقب بگیرد اما به طور قطع همت والای مردمانش و داشتههای خدادادی اش توان آن را دارد تا این سرزمین را به عنوان مقصدی امن و خاطره انگیز برای گردشگران فراهم سازد.
وی با بیان اینکه اوضاع سیاسی امروز برآمده از خودخواهی و زیاده خواهی کشورهایی است که تاریخ نشان داده همواره کینه اقتدار و آزادی خواهی ملت را داشته و دارند، افزود: با وجود همه فشارهای سیاسی و اقتصادی، ملت ایران یکصدا و مقتدر در مقابل این زیاده خواهی ها ایستادهاند و با صلابت تر از همیشه در مسیر تحقق آرمانهای رفیع خود گام برمی دارند.
وی تاکید کرد: کشور ما بارها و بارها اعلام کرده که سلاحهای هستهای و کشتار جمعی که مدعیان دروغین حقوق بشر ید طولانی در استفاده از آن دارند، در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران قرار نداشته و با اینکه خود قربانی تروریسم و سلاحهای شیمیایی است اما همواره با کاربرد چنین سلاحهایی مخالف میباشد.
استاندار آذربایجان غربی گفت: گرامیداشت سالروز بمباران شیمیایی سردشت فرصت مغتنمی است تا ضمن تلاش برای اشاعه سیاست جهان عاری از سلاح شیمیایی، مسئولیت جامعه بین المللی در قبال آلام و رنجهای مصدومان این جنایت جنگی را یادآور شویم.
وی اضافه کرد: همچنین به منظور جبران بخش ناچیزی از صدمههای وارده به مصدومان شیمیایی و خانوادههای آنان با احساس مسئولیت به وظیفه حقوقی و اخلاقی خود در این رابطه عمل کنند.
وی اضافه کرد: زندگی قهرمانانی چون «استاد قادر مولان پور» و دیگر شهدا و جانبازان این دیار اگرچه در کتابهای درسی نیامده اما لحظه لحظه رشادت این عزیزان امروز باید به عنوان نمادهای مقاومت و ایثار برای تحکیم و توسعه سرمایههای اجتماعی به نسلهای امروز و فردا منتقل شود.
شهریاری گفت: فرزندان ما باید بدانند که سردشت این نماد مقاومت و غیرت، چگونه در خود مردان رشید و زنان فهیمی را پرورش داده تا نام بلند ایران را در دفتر مقاومت به ثبت جهانی برسانند.
وی بیان کرد: تلاشهایی که برای کاستن از دردهای مردم مقاوم سردشت روی داده، کافی نیست و دولت تدبیر و امید در راستای قدردانی از رشادت و صبوری این مردم نجیب فعالیتهایی را در خصوص تأمین نیازهای بهداشتی و درمانی، پروندههای ایثارگری، ساخت یادمان و غیره در دست اقدام دارد.
شهریاری با اظهار امیدواری نسبت به تکمیل روندهای خدمت گذاری و تداوم آن در سردشت گفت: آبادانی و توسعه سردشت متفاوتتر از قبل به همت مردم این شهرستان و مسئولان در دستور کار قرار گرفته و خودمان را مکلف و موظف به تغییر در سیمای آبادانی این سرزمین میدانیم و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمیورزیم.
وی افزود: امروز علاوه بر اینکه صدای مظلومیت مردم سردشت به گوش جهانیان میرسد، زیباییهایش شامل جنگلهای سرسبز و طبیعت بی نظیر و میهمان نوازی مردمانش به ایران و جهان معرفی میشود تا ظرفیتهای این دیار همچون آبشار شلماش در جغرافیای گردشگری ایران به صدا در آید.
شهریاری افزود: آذربایجان غربی، این دیار کهن عرصه مقاومت و ایثار با فرهنگی غنی همواره نقشی بی بدیل در دفاع مقدس داشته است و اقوام و ادیان این سرزمین در دفاع از ایران رشادتهایی ماندگار خلق کردهاند.
سی و دومین یادواره شهدای شیمیایی بمباران هفت تیر سردشت با حضور سخنگوی وزارت امور خارجه، استاندار آذربایجان غربی، نماینده مردم سردشت و پیرانشهر د، مجلس، معاون سلامت و فرهنگی بنیاد شهید، میهمانانی از شهر حلبچه عراق، خانواده های معظم شهدای بمباران شیمیایی هفتم تیر سردشت و اقشار مختلف مردم این شهرستان در حال برگزاری است.
رژیم بعث عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیعترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری به وجود آورد و در پی آن سردشت اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هستهای هیروشیما نام گرفت.
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و ۸۵۷ شهید و چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
۷۵۶۲/۶۱۸۵/۳۰۷۲