مهاباد- ایرنا- معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور گفت: در صورتی که وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی بیمارستان ویژه جانبازان شیمیایی را در سردشت احداث کند، بنیاد از این اقدام استقبال می کند.

حجت الاسلام محمدحسن کاویانی راد روز جمعه در سی و دومین یادواره شهدای بمباران شیمیایی سردشت اظهار داشت: برای بررسی وضعیت جانبازان شیمیایی سردشت هم اکنون کلینیکی تخصصی در این شهر احداث شده که مساله مداوا و پایش سلامت جانبازان شیمیایی این شهر را پیگیری می‌کند.

وی اضافه کرد: این کلینیک بیش از ۳۳ هزار مورد پذیرش و مداوای جانبازان شیمیایی را انجام داده است و در تیر ماه امسال نیز تیم تخصصی پزشکی شامل ۱۹ تخصص برای پایش سلامتی جانبازان شیمیایی به این شهر سفر می کنند.

وی افزود: مزار شهدای این شهر ساماندهی شده و استخر و مجموعه ورزشی ویژه جانبازان شیمیایی در این شهر راه اندازی و به زودی به تجهیزات ورزشی لازم مجهز می شود.

وی گفت: تاکنون ۱۳ کمیسیون پزشکی برای احراز جانبازی مصدومان شیمیایی سردشت برگزار شده و اگر متقاضیان دیگری هم وجود داشته باشد این کمیسیون می تواند به بررسی وضعیت سلامت آنان بپردازد.

حجت الاسلام کاویانی راد افزود: اقدامات بنیاد شهید تنها برای جبران برخی مشکلات جانبازان شیمیایی سردشت است وگرنه هیچ چیزی نمی تواند دردها و آلام مردم سردشت را تسکین یا التیام دهد.

وی از خانواده های معظم شهدا و جانبازان این شهر خواست تمام توان خود را برای ثبت خاطره ها و وصیت نامه ها و دلنوشته ها به کار بگیرند تا در قالب کتاب، فیلم و آثار هنری حفظ شود و برای نسل های آینده ماندگار باشد.

سی و دومین یادواره شهدای شیمیایی بمباران هفت تیر سردشت با حضور‬ سخنگوی وزارت‬ امور‬ خارجه، ‬استاندار‬ آذربایجان‬ غربی، ‬نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس، معاون سلامت و فرهنگی بنیاد شهید، میهمانانی از شهر حلبچه عراق، خانواده‬ های‬ معظم‬ شهدای‬ بمباران شیمیایی هفتم تیر سردشت و‬ اقشار‬ مختلف‬ مردم‬ این شهرستان‬ برگزار شد.

رژیم بعثی عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری به وجود آورد و در پی آن سردشت اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما نام گرفت.

شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و ۸۵۷ شهید و چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

۳۰۲۰/‌۳۰۷۲