تهران- ایرنا - وزارت امورخارجه کویت جمعه شب در بیانیه‌ای در واکنش به کنفرانس اقتصادی منامه تاکید کرد که عدم عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی یکی از اصول ما در درخصوص مساله فلسطین است.

به گزارش خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، خالد الجار الله معاون وزیر امورخارجه کویت افزود: تا زمانی که تمامی حقوق اساسی ملت فلسطین و نگرانی‌های آنان مرتفع نشود، هیچ عادی سازی روابطی صورت نخواهد گرفت.

وی ادامه داد: موضع ما در خصوص مساله فلسطین، حمایت از تشکیلات خودگردان و ملت فلسطین برای تحقق خواسته‌های قانونی آنها ثابت است و آرمان فلسطین موضع محوری و اساسی ملت‌های عرب است.

وی در خصوص کنفرانس اقتصادی منامه که روزهای چهارم و پنجم تیرماه جاری در بحرین برگزار شد نیز گفت: عدم حضور ما در بحرین در راستای هماهنگی با موضع اصولی کویت در قبال مردم فلسطین و در خصوص آرمان آنها و در پاسخ به درخواست مجلس که خواستار عدم حضور در این کنفرانس شده بودند، صورت گرفت.

جارالله در پایان اعلام کرد: کویت امیدوار است که قدرت‌های بزرگ در خصوص آینده صلح در خاورمیانه، قطعنامه‌های بین المللی و ابتکارات صلح کشورهای عربی را مورد توجه قرار دهند، موضوعاتی که بر پایه اصل تشکیل دو کشور استوار و منافع مردم برادر فلسطین را محترم بشمارد.

در روزهای سه شنبه و چهارشنبه (۴ و ۵ تیرماه) نشست منامه در بحرین با عنوان جعلی "صلح به خاطر شکوفایی اقتصادی" در قلب یک کشور عربی برگزار شد تا مقدمه‌ای برای اجرای معامله قرن باشد.

نمایندگانی از کشورهای عربی شامل: مغرب، اردن، مصر، امارات و عربستان سعودی به علاوه میزبان در این نشست حضور داشتند. اما، همه گروه‌های فلسطینی به اتفاق این نشست را تحریم و از شرکت در آن خودداری کردند.

طرح معامله قرن شامل انضمام کامل قدس اشغالی به سرزمین‌های اشغالی (رژیم صهیونیستی)، انضمام شهرک‌های موجود در کرانه باختری به این رژیم، نابودی کامل حق بازگشت آوارگان فلسطینی به وطن خود و تعیین منطقه "ابودیس" به عنوان پایتخت کشور فلسطین است.

" جرد کوشنر" مشاور و داماد "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا دو روز پیش در سخنرانی خود در "نشست منامه" با این ادعای پوشالی که سرمایه گذاری پیش شرط پایان درگیری‌ها است، از توطئه اقتصادی ۵۰ میلیارد دلاری در قالب طرح "معامله قرن" پرده برداشت.

برگزاری این نشست با مخالفت بسیاری از گروه‌های فلسطینی، مردم کشورهای عربی و شخصیت‌های مختلف در جهان رو به رو شد، ولی برخی مقام‌های کشورهای عربی از جمله کویت با حضور در آن برخلاف افکار عمومی خود قدم برداشتند و همین امر موجب ایجاد شکاف بیشتر میان آنان شده است.