«مشعان الجبوری» یکی از نمایندگان سابق عراق چندی قبل به یکی از تلویزیونهای بومی عراق گفت که آمریکاییها به «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق اطلاع داده اند که پهبادها از جنوب عراق به پرواز درآمده و ایستگاههای پمپاژ نفت سعودی را هدف قرار داده اند.
نخست وزیر عراق سه شنبه گذشته در جلسه هفتگی خود با تأیید خبر اینکه آمریکاییها چنین موضوعی را به او انتقال داده اند اما اصل روایت آمریکاییها و اتهام زنی آنها را به دست داشتن عراق در این حادثه کاملاً تکذیب کرد.
عبدالمهدی گفت که آسمان عراق در حال حاضر تحت مراقبت شدید است و برجهای مراقبتی و همه دستگاههای امنیتی عراق هیچ مورد پرواز پهباد از مناطق جنوبی عراق به سمت اراضی سعودی را رصد نکرده اند.
وی اضافه کرد که حتی از حیث مسافت این حمله از طریق اراضی عراق امکان پذیر نیست زیرا فاصله از عراق با مواقعی که هدف قرار گرفتهاند ۹۷۵ کیلومتر است در حالی که این فاصله از یمن تا مواضع هدف گرفته شده در شرق عربستان سعودی ۶۰۰ کیلومتر است.
اما برخی رسانههای امریکایی به تازگی موج تبلیغاتی اتهام زنی به عراق به دست داشتن در این حمله را آغاز کرده و در این راستا نشریه «وال استریت ژورنال» آمریکا اتهامات آمریکاییها را علیه عراق تکرار کرده است.
گزارش این روزنامه که امروز شنبه در تعدادی از رسانه عراق نیز بازتاب داشته ادعا کرده است که «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در جریان تماس تلفنی که در ماه جاری میلادی با عبدالمهدی داشت این موضوع را به اطلاع نخست وزیر عراق رساند.
این روزنامه با ادعای اینکه عوامل حمله گروههای عراقی نزدیک به ایران بودهاند مدعی شده است که پمپئو از بغداد خواسته است که تلاش بیشتری برای مهار گروههای مسلح نزدیک به ایران در عراق اتخاذ کرده و اجازه ندهد که این گروهها از اراضی عراق برای حمله به منافع آمریکا و متحدان منطقهای واشنگتن بهره ببرند.
ادعای «گروه های مسلح نزدیک به ایران» که مدتی است رسانههای آمریکایی و متحدان منطقهای آمریکا به آن دامن میزنند، به منظور تخریب گروههای مقاومت اسلامی و الحشد الشعبی عراق صورت میگیرد.
این سناریو - به اعتقاد کارشناسان عراقی - با هدف تخریب وجهه عمومی مقاومت اسلامی عراق و الحشد الشعبی که نقش کلیدی در نابودی گروه تروریستی داعش داشتهاند، صورت میگیرد تا نخست ادعا کنند که مقاومت اسلامی و الحشد الشعبی نیروهای اصیل عراقی نبوده بلکه مرتبط با خارج و به طور مشخص جمهوری اسلامی ایران هستند تا در مرحله بعد زمینه در برای انحلال کامل الحشد الشعبی و مقاومت اسلامی عراق فراهم شود.
اهداف و پشت پردههای اتهام زنی آمریکا علیه عراق در قبال حمله به تأسیسات نفتی سعودی را امروز شنبه رهبر عصائب اهل الحق که هم در پارلمان نماینده و هم در دولت عبدالمهدی وزیر دارد، به گونه دیگری آشکار کرد.
«شیخ قیس الخزعلی» در سخنانی به مناسبت سالروز قیام ۱۹۲۰ عراق علیه استعمار انگلیس، از تلاشهای آمریکا برای درگیر کردن عراق در تنشهای منطقهای انتقاد کرد و گفت که آمریکا درصدد تکرار تجربه لیبی در عراق به منظور پیشبرد معامله قرن است.
وی افزود که آمریکا با کمک رژیم صهیونیستی و پشتیبانی و مساعدت رژیم سعودی و امارت درصدد تکرار تجربه لیبی و براندازی دولت عراق به منظور پیشبرد معامله قرن است.
به گفته الخزعلی، آمریکا میداند عراق با شرایطی که الان از حیث ثبات سیاسی و امنیتی دارد طرح معامله قرن را با شکست مواجه میکند و برای همین درصدد ضربه زدن از طریق روند سیاسی و براندازی دولت عراق است و میخواهد شرایط مشابه لیبی را در عراق ایجاد کند.
شیخ قیس الخزعلی در این راستا تلویحاً با تلاش آمریکا که می کوشد از عراق سکویی برای انتقال پیامهای تهدید آمیز علیه جمهوری اسلامی ایران بسازد مخالف کرد و گفت که عراق همین طور که مخالف استفاده از اراضی اش برای زدن همسایگان است در عین حال مخالف تبدیل شدن به سکویی برای انتقال پیامهای تهدید آمیز به دیگران است.
اعتقاد بر این است که شق دوم سخنان الخزعلی اشاره به اتهامات جدید آمریکا علیه عراق به دست داشتن در حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی دارد تا عراق به عنوان متحد جمهوری اسلامی ایران در معرض طرحهای تخریبی بعدی آمریکا قرار گیرد.
این درحالیست که انصار الله یمن به صراحت مسؤولیت حمله پهبادی را به ایستگاههای پمپاژ نفتی در شرق عربستان سعودی برعهده گرفته اما آمریکاییها همچنان اصرار دارند با نادیده گرفتن این اعترافات صریح روزمندگان یمنی، عراق را متهم به این حمله کنند.
حال با آشکار شدن پشت پرده اتهام زنیها امریکا علیه بغداد آیا عراق همان طور که قیس الخزعلی گفته میتواند، جلوی طرح لیبی کردن عراق را بگیرد یا اینکه زور آمریکایی و نقشه ریزی صهیونیستی و پول سعودی و اماراتی در نهایت به خاطر پیشبردن طرح معامله قرن، عراق را درگیر توفان ناآرامی و جنگ داخلی و تجزبه و تقسیم خواهد کرد.
با شروع تدریجی تظاهراتهای اعتراضی مردمی به کمبود برق و مشکلات دیگر در برخی شهرهای عراق خصوصاً بصره - به اعتقاد کارشناسان - عراق امسال تابستان داغ و حساسی را در پیش دارد و اگر به سلامت بتواند از آن عبور کند، امنیت داخلی و سلامت اراضی خود را تضمین کرده و شاید چیزی به نام معامله قرن نیز دیگر موضوعیت نداشته باشد.