سید محمد ارجمندزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: سال گذشته با توجه به محدودیتها در شبکه تولید و توزیع برق، خاموشیهای با برنامه به صورت نوبتی و دورهای اعمالو برخی محلهها دو تا سه بار در روز خاموش میشد.
وی اضافه کرد: از آبان ماه سال گذشته برنامهای با عنوان ۰۹۸ یعنی «سال ۹۸ بدون خاموشی» تدارک دیده شد تا تابستان امسال را بدون مشکل قطعی برق بگذرانیم.
وی ادامه داد: در این راستا راهکارهای مدیریت مصرف به شرکتهای تولیدی، کشاورزی و صنعتی سطح استان آموزش داده شد و توافقنامههایی بین شرکت توزیع برق و این واحدها به امضا رسید تا در ساعات اوج مصرف برق، برای جلوگیری از خاموشی، شاهد کاهش مصرف در این واحدها باشیم.
ارجمند زاده اظهار داشت: بر اساس این تفاهم نامه، اگر صاحبان صنایع برق واحدهای خود را روزانه ۲ ساعت بین ساعتهای ۱۲ تا ۱۶ و ۱۳ تا ۱۷ خاموش و یا از دیزل ژنراتورهای برق استفاده نمایند، پاداشی در قالب قبوض برق دریافت خواهند نمود؛ اگر کشاورزان نیز برق چاههای آب را بین ساعت ۱۲ تا ۱۶ خاموش نمایند، میزان برق مصرفی کشاورزان در همان روز رایگان است. سال گذشته بیش از ۵۰ میلیارد ریال تشویقی در قبوض مشترکان اداری، کشاورزی و صنعتی اعمال شد که با توجه به حجم انعقاد تفاهم نامهها، پیش بینی میشود این مبلغ در سال جاری تا حدود ۸۰ میلیارد ریال افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: چهارم تیرماه دمای استان به ۴۴ درجه سانتیگراد بالای صفر رسید و پیش بینی شد پیک بار مصرف به ۸۴۰ مگاوات برسد، ولی با مدیریت مصرف و همکاری صنایع و کشاورزان توانستیم حدود ۱۰۰ مگاوات مصرف برق را کاهش دهیم تا برق مشترکان خاموش نشود.
وی با اشاره به اینکه امسال همکاری خیلی خوبی به ویژه در مشترکان کشاورزی و صنایع شاهد بودیم، گفت: همچنان به این همکاری نیاز است، زیرا بر اساس پیش بینیهای هواشناسی امسال دمای ۴۷ درجه را در استان قم خواهیم داشت و شرکت برق در آماده باش است تا حداکثر خدمات رسانی را با حداقل خاموشی داشته باشد.
عدم خاموشی در قم به شرط مدیریت بهینه مصرف از سوی مشترکان است
وی درادامه گفت: اگر مشترکان در راستای بهینه سازی مصرف برق ۱۰ درصد صرفه جویی نمایند، از تابستان بدون خاموشی عبور خواهیم کرد.
مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای شرکت برق قم تاکید کرد: خاموشیهای مقطعی و چند ساعته در برخی محلهها نیز به دلیل خرابی و فرسودگی تجهیزات و یا مصرف بیش از حد در آن منطقه بوده و به محض برطرف شدن مشکل، جریان برق برقرار شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد مشترکان برق، خانگی هستند، آنان میتوانند در ساعت پیک مصرف با خاموش کردن چند لامپ و مدیریت وسایل سرمایشی کمک شایانی در کاهش مصرف برق داشته باشند.
ارجمندزاده از مشترکان تجاری نیز درخواست کرد: در ساعتهای ظهر تا عصر که مغازهها تعطیل است، کولرها و روشناییها را خاموش نمایند تا از تابستان امسال بدون خاموشی عبور نمائیم.
وی با بیان اینکه درج اخبار غیرواقعی از خاموشیها علاوه بر تشویش اذهان عمومی، تلاشهای صورت گرفته را دچار تزلزل میکند، گفت: آمادگی داریم در خدمت اصحاب رسانه باشیم و میزان و دلیل خاموشیهای صورت گرفته در هفتههای گذشته را ارزیابی نمائیم.
در حال حاضر حدود ۵۶۰ هزار مشترک برق در قم فعال است و ۱۲.۵۵ درصد برق قم در بخش کشاورزی، ۲۸.۸۸ درصد در بخش صنعت، ۳۶.۵۵ درصد در بخش خانگی، ۱۰.۴ درصد در بخش عمومی، ۹.۷۸ درصد سایر مصارف و ۱.۸۳ در بخش روشنایی معابر مصرف میشود.
سال گذشته سه هزار و ۳۶۴ میلیون کیلووات ساعت در قم برق مصرف شد.
/۲۰۸۵/ ۶۱۳۳/