تهران - ایرنا - تعدادی از کارشناسان آسیایی و از جمله دیپلمات‌ها و افسران نظامی سابق آمریکا در نامه‌ای از «دونالد ترامپ» خواستند تا در سیاست‌های خصمانه خود علیه چین بازنگری و عقب نشینی کند.

به گزارش رویترز، کارشناسان آسیایی و آمریکایی روز گذشته (شنبه) به ترامپ هشدار دادند که سیاست‌های وی علیه چین می‌تواند به منافع آمریکا و اقتصاد جهانی لطمه وارد کند.

۸۰ کارشناس در نامه خود به ترامپ و کنگره آمریکا اعلام کردند که گرچه با رفتارهای اخیر چین دچار مشکل شده‌ایم اما از طرف دیگر بر این باوریم که بسیاری از سیاست‌های آمریکا علیه چین باعث کاهش روابط میان دو کشور شده است.

بر اساس نامه این کارشناسان، تلاش‌های آمریکا برای مهار چین به عنوان دشمن و جدا کردن آن از اقتصاد جهانی باعث آسیب رساندن به نقش و شهرت بین‌المللی آمریکا خواهد شد و منافع اقتصادی همه ملل را تضعیف می‌کند.

انتشار این نامه در حالی صورت می‌گیرد که تنش بین دو اقتصاد بزرگ دنیا بر سر مسائل تجاری افزایش یافته است.

بدنبال جنگ تجاری پیش آمده میان دو کشور، طرفین یکدیگر را با افزایش تعرفه بر کالاهای وارداتی مورد تهدید قرار داده‌اند.

دولت آمریکا علاوه بر مسائل تجاری، بارها چین و تجهیزات مخابراتی این کشور را به جاسوسی متهم کرده و بر این باور است که برنامه مدرن ارتش چین تهدید جدی برای حضور آمریکا در منطقه غرب اقیانوس آرام است.

دولت پکن تا کنون تمام ادعای آمریکا را تکذیب کرده است.

با وجود تنش های میان دو کشور، رهبران آمریکا و چین روز شنبه (هشتم تیر ماه) در حاشیه نشست "گروه ۲۰" در ژاپن دیدار کرده و برای از سرگیری مذاکرات و پایان دادن به مناقشه تجاری توافق کردند.

دو طرف در این دیدار توافق کردند که گفت وگوها بر سر تعرفه‌های تجاری مجدداً ادامه یابد و تا اطلاع ثانوی، تعرفه‌های جدید بر صادرات چین اعمال نشود.

جنگ تجاری آمریکا و چین سال گذشته زمانی آغاز شد که ترامپ بر ۲۵۰ میلیارد دلار کالاهای وارداتی چینی تعرفه‌های تنبیهی اعمال کرد تا پکن را به تغییر رفتارهای تجاری خود وادارد.

ترامپ ماه گذشته هم اعلام کرد، تعرفه بر ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی چین به ایالات متحده، از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. ضمن اینکه بزودی بر ۳۲۵ میلیارد دلار از واردات چین نیز تعرفه ۲۵ درصدی وضع خواهد شد.

چین با افزایش تعرفه بر ۱۱۰ میلیارد دلار کالای صادراتی آمریکا به اقدام تلافی‌جویانه دست زده است.

دولت ترامپ همچنین چین را تحت فشار گذاشته تا به رفتارش در واداشتن شرکت‌های آمریکایی به انتقال پیشرفت‌های فناوری به موسسه‌های چینی پایان دهد.