سورنا ستاری روز یکشنبه در آیین انعقاد قرارداد ساخت یک رام قطار مترویی برای استفاده در خطوط مترو که با حضور شهردار تهران، مدیر جهاد دانشگاهی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و دو شرکت فعال در زمینه واگن سازی در معاونت علمی و فناوری برگزار شد، افزود: در سالهای گذشته اتفاق خوبی در حوزه ریلی افتاده و توانستیم بسیاری از کمبودها را در حوزه ریلی برطرف کنیم، در دو سال آینده نیز در نظر داریم در حوزه مترو نیز این اتفاق بیفتد و معضلات این بخش را داخلیسازی کنیم چرا که کشور به این زمینه نیاز دارد.
وی بیان کرد: خوشبختانه همکاری خوبی با شهرداری تهران در حوزه استارتاپ و ناحیه نوآوری در حال انجام است تا این حوزه نیز توسعه یابد.
وی ادامه داد: قرارداد توسعه محصول یک رام قطار مترو قرارداد بزرگی است و خود به عنوان یک نماد فناوری با شهرداری تهران و سایر کلانشهرها مطرح است.
ستاری افزود: مسائل تحریم باعث شد همدلی داخلی بیشتری ایجاد شود و همچنین در بسیاری از حوزهها شاهد این همدلی باشیم.
وی با ابراز امیدواری برای تبدیل شرایط تحریم به فرصت، گفت: پروژههای بسیاری طی تفاهمنامه با شهرداری تهران داریم که این قرارداد یکی از آنهاست، در حوزه حمل و نقل نیز برنامههای دیگری داریم.
مطابق ماده ۵۴ قانون برنامه ششم توسعه وزارت صنعت» معدن تجارت با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موظف به انتقال فناوری صنایع ریلی به داخل کشور است، به طوریکه تا پایان اجرای قانون برنامه ششم توسعه حداقل ۸۵ درصد دانش طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت حمل و نقل ریلی درونشهری و بینشهری بومی شود.
بنابراین ماده قانونی، امروز قرارداد ساخت یک رام قطار مترویی برای استفاده در خطوط مترو تهران با استفاده از پتانسیلهای موجود در داخل کشور و همکاری یک طراح معتبر بینالمللی بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شهرداری تهران، جهاد دانشگاهی و شرکت راهآهن تهران و حومه، شرکت واگنسازی پارس و چند شرکت فعال در زمینه واگنسازی منعقد شد.