نشست خبری تبیین طرح جامع تابستانی شبکه هفت صبح امروز با حضور مسعود احمدی افزایی رئیس ستاد مهارت آموزی سیما و مدیر شبکه هفت و برخی مسئولان برگزار شد.
احمدی افزایی در این نشست گفت: امسال سیما تصمیم گرفت با توجه به اهمیت مباحث مهارت آموزی ستاد مهارت آموزی سیما را تشکیل بدهد. تاکنون ستاد ویژه ای برای مهارت آموزی تشکیل نشده است، تاکید رهبری به مهارت آموزی جوانان حوزه معاونت سیما را بر آن داشت که این ستاد را تشکیل بدهد.
وی ادامه داد: شبکه آموزش سالها است با شعار محوری مردم، آموزش و مهارت جلو می رود و حالا مدیریت این ستاد به شبکه آموزش داده شد.
۹۰ روز با مهارت
احمدی افزایی اظهار داشت: در ابتدا باید دید نیاز کشور کسب چه مهارتی است و چگونه باید این مهارت را پرورش داد. ستاد مهارتی سیما این کار را شروع کرده است. تابستان یک فرصت ۹۰ روزه برای کار روی مهارت آموزی است. شبکه های سیما
شبکه یک، دو، پویا، نهال و امید به عنوان شبکه معین شبکه آموزش انتخاب شدند. سایر شبکه ها نیز همکاری های عمومی را با شبکه آموزش خواهند داشت.
مدیر شبکه هفت عنوان کرد: رهبر انقلاب فرمودند ما به علم احتیاج داریم ولی به پنجه مهارت نیز احتیاج داریم. رسانه صدا و سیما وظیفه جدی در توسعه مهارت عمومی و تخصصی دارد.
وی درباره برنامه مهارت آموزی اعلام کرد: باید فرد احتیاج به مهارت آموزی داشته باشد و نیاز به کسب مهارت را در خود ببیند. جذابیت مهارتی و مهارت جذاب می تواند جوانان را سمت مهارت آموزی سوق دهد. در جوامع توسعه یافته و پیشرو به افرادی که مهارتی می دانند بیشتر توجه می شود تا به افرادی که فقط علم دارند.
احمدی افزایی اظهار داشت: ما داشته ها را جمع آوری و تلاش کردیم مهارت ها را به داشته ها اضافه کنیم. دوهزار و ۹۰۰ دقیقه در هفته برنامه تولیدی در بخش خانواده خواهیم داشت. در حوزه کودک ونوجوان نیز ۸۴۰ دقیقه برنامه در هفته ارائه می شود. در حوزه ورزشی وسرگرمی ۸۶۰ دقیقه و در حوزه کسب و کار هزارو ۱۷۵ دقیقه در هفته برنامه مستقیم مهارت پروری داریم. در حوزه ادبیات نیز برنامه مشاعره را تبیین کردیم.
وی عنوان کرد: برنامه یقه هفت نیز روی کسب و کار متمرکز شده است. این برنامه آیتم ساز است و می توان این بخش ساز بودن را شاخصه یقه هفت دانست. پیام مهارت برنامه دیگری است که برای نوجوانان در حیطه کسب و کار ساخته شده است. مسابقه مهارتی رویش نیز با شروع تابستان کار خود را آغاز کرده است. این مسابقه روی حوزه آموزش کشاورزی کار می کند.
مدیر شبکه آموزش گفت: یکی از دغدغه هایی که امسال جای خالی خود را خیلی نشان داد بحث هواشناسی کشاورزی است. کشاورزان نمی دانستند که چطور اخبار مربوط به آب و هوا را پیگیری کنند. برنامه پاریاب روی این حوزه کار می کند.
وی افزود: برنامه هایی چون سفرگرد، من می تونم، صبحی دیگر، دکتر سلام، راهش اینه، از من بپرس، موتور جستجو، فوت وفن، چتر نجات، گاه و بیگاه، هفت ترفند، روزگار ایران، مثبت چهل نیز تابستان امسال با رویکرد مهارتی روی آنتن شبکه های مختلف سیما خواهد رفت. سازمان فنی حرفه ای، آموزش و پرورش، صنعت و معدن و جهاد کشاورزی در تولید این برنامه ها همکاری خواهند کرد.
پوشش المپیاد جهانی مهارت
المپیاد جهانی مهارت نیز دیگر موردی است که امسال روی آن کار خواهیم کرد. یکی از بزرگ ترین المپیادهای جهان المپیاد جهانی مهارتی بود. سال ۱۹۵۰ اولین دوره این المپیاد در دو کشور پرتغال و اسپانیا و آخرین دوره در سال ۲۰۱۷ در ابوظبی برگزارشد. سال ۲۰۱۹ هم در کازان روسیه برگزار خواهد شد. البته هر سال کشور های مختلف در کشور خود این مسابقات را برگزار کرده اند. امسال پوشش ویژه این المپیاد را خواهیم داشت.