محمد جامعی یکشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز استان فارس با اشاره به سابقه ۸۵ ساله خبرگزاری ایرنا در امر اطلاعرسانی، از اعتماد به مثابه سرمایه هر رسانه یاد کرد و گفت: این خبرگزاری با توجه به رویکرد پیوند با دانشگاه در تکوین چرخه ارتباطات مردمی مؤثر است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای فارس با بیان اینکه آنچه امروز به نام دانشگاه فنی شناخته میشود در سال ۱۳۴۱ در قالب انستیتوهای تکنولوژی راهاندازی شده بود، افزود: این موسسهها در ۵ کلانشهر ایران به منظور تربیت تکنسینهای ماهر مورد نیاز صنعت و بازار کار و با الگوگیری از کشور آلمان که در آموزشهای مهارتی پیشتاز است، تشکیل شدند.
جامعی اظهار داشت: در کنار این مجموعه بهترتیب انستیتو بازرگانی و خدمات نیز آغاز به کار کرد و پس از انقلاب تحت عنوان دانشکدههای فنی در هم ادغام شدند که در شیراز با عنوان دانشگاه فنی شهید باهنر تا امروز به حیات خود ادامه داده است.
وی با اشاره به نهادها و سازمانهای موسوم به فنی و حرفهای گفت: اداره کل آموزش فنی و حرفهای وظیفه تربیت کارگر ماهر را بر عهده دارد و زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، از سوی دیگر برخی رشتههای فنی و حرفهای در آموزش و پرورش در قالب هنرستانها و مجموعههای کار و دانش ارائه میشود و خروجی آن مؤسسات به دانشگاه فنی که زیر مجموعه وزارت علوم است وارد میشوند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: به بیان دیگر دانشگاه فنی و حرفهای بازوهای مهارتی وزارت علوم به شمار میرود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای فارس تعداد دانشکدههای فنی در استان را ۱۳ دانشکده برشمرد و گفت: از این تعداد سه دانشگاه در شیراز و مابقی در سراسر استان پراکنده شدهاند هستند و چهاردهمین شعبه به زودی در شهرستان فیروزآباد واقع در ۹۶ کیلومتری جنوب شیراز راهاندازی میشود.
وی افزود: با توجه به نزدیکی این شهرستان به میدان گازی پارس جنوبی رشتههای ابزار دقیق، مکانیک خودرو و برق صنعتی ارائه خواهد شد.
جامعی هدف دانشگاه فنی را مهارتافزایی و کارآفرینی خواند و بیان کرد: همه تلاش ما در دانشگاه فنی و حرفهای با توجه به رسالت دانشگاه از سال ۱۳۴۱ تاکنون کمک به اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی و خود اشتغالی بوده است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای فارس عنوان کرد: سرفصلهای این دانشگاه به گونهای است که بین ۶۰ تا ۷۰ درصد دروس بهصورت عملی و ۳۰ تا ۳۵ درصد بهصورت تئوری است.
وی دیگر ویژگی این دانشگاه را برخورداری از منابع انسانی با مهارت دانست و گفت: استادان این دانشگاه صرفاً شخصیتهایی آکادمیک نیستند، بلکه افرادی هستند که از دانش و مهارت کافی برخوردارند و خود در صنایع مشغول به کار هستند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای فارس در این دیدار ضمن بازدید از نمایشگاه دستاوردهای ایرنا در شیراز، از تلاشهای این خبرگزاری ملی در انعکاس رویدادهای این دانشگاه و همچنین تقویت پیوندهای دانشگاه با جامعه از بستر رسانه قدردانی کرد.
۹۸۸۵/ ۲۰۲۷