تهران-ایرنا- معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، گردشگری را یک موضوع فرابخشی و محل مناسبی برای ارزآوری جایگزین درآمدهای نفتی خواند و تاکید کرد:‌ تمامی نهادها در ایجاد آرامش فکری گردشگردان ورودی به کشور باید سهیم باشند.

ولی الله تیموری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ضرورت و اهمیت آرامش فکری برای گردشگران در دنیا به منظور انجام سفر اظهارداشت: مسئولان باید تلاش کنند فضاسازی رسانه ای که برخی دشمنان از چهره جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشته‌اند را از بین ببریم تا گردشگران خارجی با خیال و خاطری آسوده ایران را به عنوان مقصد سفر برگزینند.

وی گفت: نهادهای مربوطه با مخابره پیام فضای ایمن، آسوده و زندگی عادی موجود در کشور به جهانیان می‌توانند کمک شایانی در زمینه توسعه و ارزآوری به نفع کشور با ورود گردشگران ایجاد کنند.

تیموری همچنین با اشاره به بازارهای هدف گردشگری در منطقه و همسایگی کشورمان افزود: گردشگری موضوعی فرابخشی است و همه باید کمک کنند تا شاهد تسهیل فرآیند سفر از گرفتن روادید در سفارتخانه تا عبور از گمرک، راننده تاکسی، هتلدار، راهنما، نحوه برخورد مردم محلی و جامعه میزبان برای ورود گردشگر باشیم تا گردشگر، راضی از خدمات ما به کشورش بازگردد.

جایگزین مناسب برای ارزآوری

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به ارزآوری صنعت گردشگری بویژه در شرایط کنونی گفت: این صنعت می‌تواند جایگزین مناسب برای ارزآوری کشور در زمان تحریم نفتی باشد.

وی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در شرایط حاضر آسان‌ترین و بهترین مسیر ممکن برای ارزآوری کشور حوزه گردشگری است که ظرفیت‌های فراوانی در این زمینه وجود دارد.

تیموری افزود: اگر مبنای اقتصادی امروز کشور نفت در نظر گرفته شود با فروش نفت این دغدغه وجود دارد که چطور ارز حاصل از فروش آن را وارد کشور کنیم در حالی که گردشگر با ورود به کشور ارز را نیز همراه خود می‌آورد.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی اظهارداشت: هر گردشگر به محض ورود به خاک ایران ارز را نیز به همراه می‌آورد و این حوزه منبع خوبی برای درآمدزایی در شرایط تحریم و پساتحریم محسوب خواهد شد.

رشد ۵۲ درصدی ورود گردشگر در سال ۹۷

وی، پاک‌ترین و مقرون به صرفه ترین راه برای ارزآوری در کشور را صنعت گردشگری دانست و گفت: با وجود خروج یک جانبه آمریکا از برجام و افزایش تحریم‌ها، تهدیدها و چالش‌های ایجاد شده برای کشور، توانستیم با سیاستگذاری مؤثر در سال ۹۷ با ورود هفت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر گردشگر نسبت به سال ۹۶ به رشد ۵۲ درصد دست یابیم.

تیموری اضافه کرد: با بررسی صورت گرفته با ورود هر گردشگر به کشور به طور متوسط یکهزار و ۳۵۷ دلار ارزآوری عاید کشور می‌شود.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: از سیاست‌های سازمان این بود که به محض احساس افت ورود گردشگر از یک بخش دنیا به ایران بخصوص گردشگران غرب اروپا، تمهیداتی اندیشیده و فوراً به سمت بازارهای جایگزین متمرکز شویم.

گردشگری آسان و لزوم توجه به آن

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که درباره گردشگری آسان چه برنامه‌هایی مدنظر دارید و چه اقداماتی تاکنون صورت گرفته است؟ اظهارداشت: این طرح در بخش‌هایی نیز با عنوان گرشگردی ارزان مطرح و هدف آن برگزاری تورهای ارزان، آسان و برنامه ریزی شده است.

تیموری گفت: در بعد گردشگری داخلی به اندازه کافی مردم سفر می‌کنند اما در این نوع سفرها، متولیان در تأسیسات گردشگری، خدمات مسافرتی، شرکت‌ها، هتل‌ها و هتل آپارتمان‌ها این گردشگران را درگیر نمی‌کنند یا اینکه کمتر درگیر می‌کنند.

تلاش برای سفر با تور

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با اشاره به ضرورت ایجاد انگیزه میان مردم برای بهره مندی از تورهای گردشگری برنامه ریزی شده به جای استفاده از خودروهای شخصی اظهارداشت: این اقدام به نفع مردم و تورهای گردشگری خواهد بود؛ شرکت‌های خدماتی مسافرتی متخصص با آماده سازی بسته سفر در حجم و اندازه بالا می‌توانند نقش عمده فروش را ایفا کنند.

وی یادآورشد: زمانی که مردم کالایی را از بازار و عمده فروشی خرید کنند به مراتب ارزان‌تر از تک فروشی هزینه خواهند کرد.

تیموری گفت: سفر با تورهای مسافرتی از لحاظ اقتصادی و کیفیت تأثیرگذار است و به نفع مردم و فعالان حوزه گردشگری خواهد بود.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی افزود: برخی تورها در ایام و فصولی که مسافر کم است می‌توانند گردشگران را با قیمت‌های پایین‌تری به مقاصد مورد علاقه شان ببرند.

وی با اشاره به موضوع سفرهای برنامه ریزی شده که در حال شکل گیری است اظهارداشت: ما به این سفرها جهت می دهیم و هماهنگی‌هایی با استان‌ها و آژانس‌های مسافرتی نیز انجام شده است.

ارائه تسهیلات برای تورهای ارزان

تیموری همچنین گفت: یک سری امتیازات همراه با تسهیلات بانکی با نرخ پایین برای تورهای ارزان آماده کرده‌ایم که از طریق رسانه ها اطلاع رسانی شود.

وی افزود: اگر سفر از طریق کانال حرفه‌ای انجام شود تأثیرات منفی آن به حداقل می رسد و ما شاهد خلاف و هنجارهای اجتماعی نیز نخواهیم بود.

به گفته معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، باید سفرکارت‌ها از طریق دفاتر مسافرتی در اختیار مردم قرار گیرد تا افراد تشویق شوند از این طریق امور مسافرتی خود را انجام دهند.

خبرنگار: فتانه انصاری

تهرام/۷۲۴۵/ ۱۰۰۸