به گزارش خبرگزاری آناتولی، "ماتیاس شمالی" روز یکشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی که از سوی یک مؤسسه رسانهای غیر دولتی برگزار شد، اظهار داشت: همواره گفتهام بدتر شدن اوضاع غزه حاصل ادامه محاصره آن از سوی اسرائیل است که افزایش بیکاری، وخامت وضعیت اقتصادی و محدود شدن تجارت آزاد را به دنبال داشته است.
وی بهترین راه حل برای بهبود وضعیت غزه را پایان محاصره و فراهم کردن امکان آزادی کار و تجارت عنوان کرد.
باریکه غزه از ۱۲ سال پیش از سوی نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در محاصره قرار دارد و این نظامیان از ورود مواد غذایی و دارو به این بخش از فلسطین اشغالی جلوگیری میکنند.
در مواقع تجاوزهای رژیم صهیونیستی به غزه و پاسخهای گروههای مقاومت فلسطین نیز ورود سوخت از سوی این رژیم به این باریکه ممنوع میشود.
شمالی ضمن ابراز نگرانی از مشکلات اجتماعی روزافزون در غزه یادآور شد: ۲۸ مرکز بهداشتی در غزه از افزایش موارد ابتلاء به افسردگی، خودکشی و استفاده از مواد مخدر خبر دادهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود رفتار کشورهای جهان در قبال رخدادهای مرتبط با راهپیماییهای بازگشت و شکست محاصره غزه را که از سال ۲۰۱۸ آغاز شده است، محکوم کرد و گفت، این راهپیماییها تا کنون بیش از ۳۱ هزار مجروح داشته است که هفت هزار نفر آنان به ضرب گلوله واقعی زخمی شدهاند و دویست نفر از جمله ۱۳ نفر از دانش آموزان مدارس آن روا در این راهپیماییها جان خود را از دست دادند.
به گفته شمالی، این در حالی است که بر اساس آمار دولتی فلسطین و کمیته مردمی و غیر دولتی پایان محاصره غزه، میزان بیکاری در غزه به ۵۲ درصد رسیده است و فقر نیز از مرز ۸۰ درصد گذشته است همچنین بر اساس گزارش برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل، ۷۰ درصد ساکنان غزه امنیت غذایی ندارند.
وی در مورد جذب کمکهای مالی برای آن روا گفت، به این منظور به کشورهای مختلف از جمله آمریکا سفر کرده است و مجلس نمایندگان این کشور وضعیت آن روا را در بودجه سال آینده خود بررسی میکند و احتمال دارد مجلس سنا در سال ۲۰۲۰ این موضوع را به بحث بگذارد.
این در حالی است که واشنگتن در سال ۲۰۱۸ کمک مالی ۳۶۰ میلیون دلاری خود را به آن روا متوقف کرد به این ترتیب که فقط در ابتدای سال گذشته ۶۰ میلیون دلار در اختیار آن روا قرار داد که این موجب بحران مالی این آژانس شد، حال آنکه آن روا بودجه لازم برای سال ۲۰۱۹ را حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار اعلام کرده بود.
آن روا به منظور پشت سرگذاشتن بحران مالی، ۹۲ میلیون دلار از هزینههای خود را کم کرد.
این آژانس در سال ۱۹۴۹ با تصمیم سازمان ملل متحد و به منظور کمک و حمایت به پناهجویان فلسطینی در پنج نقطه شامل اردن، سوریه، لبنان، کرانه باختری و غزه تأسیس شد و اکنون به پنج میلیون و ۴۰۰ هزار پناهجو خدمات رسانی میکند.