تهران- ایرنا- مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد از امروز دوشنبه ۱۰ تیرماه میزبان نمایشگاه «دست‌بافته‌های عشایر و اقوام ایرانی» است.

محمد شاه مرادی برگزارکننده نمایشگاه دست‌بافته‌های عشایر و اقوام ایرانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: در این نمایشگاه ۱۲۰ اثر از جمله گلیم، ورنی، فرش، چنته و غیره از عشایر قشقایی، بختیاری و ایل شاهسون

آذربایجان، آق قلا، ترکمن، زابل و بلوچ به نمایش درآمده است.

وی گفت: آثار این نمایشگاه که به همت معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی برگزار شده از تاریخ ۱۰ تا ۱۷ تیرماه ۱۳۹۸ در معرض دید عموم قرار دارد.

مجموعه دار دست بافته‌های عشایر و اقوام ایرانی اضافه کرد: علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند از ساعت ۹ تا ۱۸ به گالری ملی صنایع دستی به نشانی میدان تجریش، میدان دربند، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه کنند.

شاه مرادی افزود: این نمایشگاه چون در گالری ملی صنایع دستی برپا شده صرفاً برای نمایش عرضه شده است و فروش نخواهد داشت.

نقوش به کار رفته در دستبافته های ایران، بیانگر فرهنگ، سنن، تفکرات و باورهای مردم است، هنرهای سنتی این سرزمین ریشه در فرهنگ و بیشتر جنبه کاربردی دارد و عشایر ما از حامیان هنر کاربردی ایران اند.

فرش‌های عشایری منابع مهمی برای مطالعه هنر و فرهنگ ایران به شمار می‌روند و مهم‌ترین عرصه بروز ذوق به ویژه زنان و دختران عشایری و روستایی ایران است. آشنایی با قواعد ذوقی و بینش دیرینه در هنرهای بومی سرزمینمان موجب آگاهی از نگاه و فرهنگ پیشینیان و بازگشایش پنجره‌های فروبسته به دنیای پیرامون ماست.

از آنجا که اصلی ترین نمودهای تصویری و نقوش فرش ایران را در حوزه عشایری و روستایی می‌توان یافت، باید به این دست بافته‌ها توجه ویژه ای شود.