اسماعیل بایبوردی عصر یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: مهمترین مشکل کویر مرنجاب، فقدان آنتن دهی تلفن همراه بود که با سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال گذشته به آران و بیدگل و قول مساعد ایشان و پیگیریهای صورت گرفته، ۲ آنتن بی تی اس (BTS) با تخصیص ۲۵ میلیارد ریال از محل اعتبارهای دولتی در ماه گذشته نصب و پوشش آنتن دهی کامل شد.
وی به استقرار باجه های تلفن همگانی در منطقه اشاره و بیان کرد: ساماندهی و بازسازی کاروانسرای مرنجاب هم با اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی از سوی بخش خصوصی در ابتدای امسال به بهره برداری رسید و با ۲۵ اتاق مبلمان شده و سالنهای پذیرایی مجهز، آماده پذیرایی و اقامت گردشگران داخلی و خارجی است.
فرماندار آران و بیدگل همچنین از ساخت ورودی الکترونیکی مرنجاب با هزینه افزون بر ۶۰۰ میلیون ریال خبر داد و افزود: مسیر این منطقه گردشگری کویری هم با اعتبار بیش از یک میلیارد ریال ترمیم و اصلاح شد.
وی با اشاره به نصب علائم راهنمایی و هشدار دهنده در مسیر ۴۶ کیلومتری مرنجاب با اعتبار بیش از ۲۰۰ میلیون ریال، تشریح کرد: جهت استقرار واحدهای امداد رسان خودرویی، نصب فانوسهای روشنایی، اختصاص لباسهای یکسان راهنمایان گردشگری برنامه ریزی و اقدام شده و برای ساخت مجتمعهای خدماتی رفاهی و سازههای متناسب با کویر نیز نقاطی جانمایی و با تعدادی از سرمایه گذاران گفت و گوهایی انجام شده است.
بایبوردی اضافه کرد: اقدامهایی در زمینه ترویج برنامه فرهنگی مذهبی در منطقه گردشگری کویر مرنجاب هم صورت گرفته که میتوان به نصب تابلوهای تبلیغاتی، تهیه و توزیع بروشورهای اطلاع رسانی و نقشههای گردشگری، اقامه نماز جماعت و برگزاری آئینهای دینی، مذهبی و فرهنگی در منطقه با اعزام مبلغان از جمله در ایام نوروز اشاره کرد.
منطقه نمونه گردشگری مرنجاب واقع در شمالی ترین نقطه استان اصفهان، یکی از زیباترین کویرهای ایران به شمار میرود که همجوار دریاچه نمک، کویر مسیله، نوار بند ریگ و پارک ملی کویر بوده و ورودی آن از مسیری ۵۰ کیلومتری در شهرستان آران و بیدگل است.
این کویر زیبا و بکر همچنین در کنار برخورداری از پوشش گوناگون گیاهی و جانوری، بر تارک داشتههای خود به چهار تحفه ارزشمند از جمله کاروانسرای شاه عباسی، دریاچه نمک، جزیره سرگردان و تپههای شنی می بالد.
کاروانسرای مرنجاب نیز قلعه ای تاریخی در دل این منطقه کویری است که از سوی شاه عباس در سال ۱۰۱۲ قمری (٦٣٢ خورشیدی) در مسیر جاده ابریشم ساخته شده و با ۲۹ اتاق و سه هزار و ۵۰۰ مترمربع زیربنا مکان دنجی برای لختی آسایش در شب های پرستاره و مستعد رصد ستارگان شب به شمار می آید.
کویر مرنجاب جز در فصل تابستان که به علت گرمای هوا با کاهش محسوس گردشگر رو به رو میشود، مورد توجه بسیاری به ویژه علاقه مندان سافاری و آفرود نیز قرار گرفته و سالانه افزون بر دهها هزار نفر مسافر داخلی و گردشگر خارجی را میزبانی میکند.
۷۴۷۲/۸۱۲۳