علی قنبری مطلق روز یکشنبه در نشست بررسی و امضای تفاهمنامه غربالگری زنان روستایی و عشایری در بیماریهای سرطان که به همت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد، ضمن بیان پیامدها و نشانههای سرطان و راههای درمان آن، به رو به افزایش بودن آن اشاره کرد و گفت: متوسط افزایش سرطان در دو دهه آینده در جهان، ۶۳ درصد است.
وی با اشاره به پیش بینیها درباره رشد ۱۰ میلیونی جمعیت ایران تا سال ۲۰۴۰ میلادی خاطرنشان کرد: با توجه به این افزایش جمعیت، متاسفانه شاهد افزایش ۱۱۵ درصدی سرطان در ایران خواهیم بود.
مطلق ادامه داد: با توجه به اینکه بروز و شیوع سرطان یک سوم و یک چهارم بیماریهای قلبی و عروقی است، اما هزینههای درمانی آن بسیار بالا و نزدیک به ۲۰ درصد بیش از بیماریهای قلبی و عروقی است. اما با توجه به اینکه پنجاه درصد سرطانها قابل پیشگیری و درمان هستند تلاش کردیم بر روی پیشگیری تمرکز بیشتری داشته باشیم.
قنبری مطلق با اشاره به گذشت ۶ سال از طرح تحول سلامت در دولت تدبیر و امید اظهار داشت: در طی این ۶ سال برنامه جامع پیشگیری از سرطان را انجام دادیم و تشخیص زودهنگام جزو اصلی آن بود که در این کار بحث آگاهی عمومی و تشخیص به موقع را مدنظر قرار دادیم و بر همین منوال جلسههای آموزشی در چهار شهرستان بافت، شهررضا، نقده و مراغه به عنوان پایلوت برگزار شد که تستهای اچ پی وی و پاپ اسمیر برای زنان این مناطق با هزینه یک چهارم آن انجام شد.
وی ادامه داد: حال در تلاشیم این برنامه در سطح کشور اجرایی شود که مدیریت برنامه مالی آن مورد بررسی قرار گرفت که هزینه ۳۱ میلیارد تومانی در برنامه تخمین زده شده است و باید مورد توافق با معاونت امور زنان قرار گیرد.
وی یادآور شد: دیدگاه ما کنترل بیماری با کنترل هزینه است و حال طبق طرح معاونت امور زنان باید برای ۲۸ میلیون نفر جمعیت روستایی خدمات سطح یک در نظر گرفته شود.