تهران - ایرنا - مجری طرح توسعه گلخانه های کشور از هدف گذاری برای احداث پنج هزارو ۸۰۵ هکتار گلخانه در سال جاری خبر داد وگفت: این میزان احداث نیاز به ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری دارد که ۵ هزار میلیارد تومان آن از طریق تسهیلات بانکی تامین می شود و مابقی نیز آورده بخش خصوصی خواهد بود.

به گزارش یکشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «ولی اله بنی عامری» افزود: طبق برنامه مصوب ۱۰ ساله توسعه گلخانه‌ها، برای سال ۹۸ احداث حدود سه هزار و ۶۶۳ هکتار گلخانه هدفگذرای شده بود که به علت رشد مناسب گلخانه‌ها در سه سال اخیر و استقبال عمومی، رشد ۸۲ درصدی این سطح مصوب را پیش بینی کرده‌ایم.

وی اظهارداشت: تسهیلات بانکی با کارمزد بین ۷ تا ۹ درصد برای مناطق محروم و غیر محروم به متقاضیان احداث گلخانه‌ها پرداخت خواهد شد.

بنی عامری درباره برنامه کشت محصولات در سطح ۵۸۰۵ هکتار گلخانه در سال ۹۸ تصریح کرد: ۶۵ درصد سطح این گلخانه‌ها به کشت انواع سبزی و صیفی جات، ۲۵ درصد گل و گیاهان زینتی و مابقی به کاشت درختان میوه اختصاص خواهد یافت.

وی با بیان اینکه افزایش ۸۲ درصدی سطح مصوب احداث گلخانه‌ها در سال جاری نیازمند زیر ساخت‌ها و تسهیل فرآیندهای اجرایی بیشتر است، گفت: صدور پروانه تأسیس ظرف کمتر از یک هفته، حذف استعلام‌های غیر ضروری، اصلاح سامانه صدور پروانه، حذف حریم‌ها و فواصل بیش از حد و روان سازی مجوز تبصره ۴ ماده یک امور اراضی، یکسان سازی تهیه طرح توجیهی فنی و اقتصادی بانک عامل و نظام مهندسی کشاورزی، ارائه تسهیلات بانکی با پذیرش ۸۰ درصدی محل اجرای پروژه گلخانه به عنوان وثیقه و پرداخت تا ۷۰ درصد تسهیلات با اخذ حمایت بانکی از پیمانکار در قالب برنامه مدیریت مطالعه از جمله این زیر ساخت‌ها و تسهیل فرآیندهای اجرایی مورد نیاز هستند.

مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور در عین حال بر شناسایی و توسعه بازارهای صادراتی با رعایت قوانین و مقررت حاکم بر بازار تقاضا در کشورهای خریداری تاکید کرد و اذعان داشت: در حال حاضر روسیه، عراق، افغانستان، کشورهای آسیای میانه و قطر از بازارهای مهم هدف ما برای صادرات محصولات گلخانه‌ای محسوب می‌شوند.

وی درباره نیازها و امکانات برای توسعه ۵۸۰۵ هکتاری گلخانه‌ها در ۳۲ استان کشور اعلام کرد: برای این افزایش سطح احداث گلخانه‌ها در سال جاری از جمله حدود ۴۰۰ هزار تن انواع پروفیل و ورق گالوانیزه، ۳۰ هزار تن پوشش پلاستیک با احتساب تعویض پوشش گلخانه‌های موجود، ۴۰ هزار دستگاه گرمایشی، ۴۵۰ هزار دستگاه انواع فن تهویه و گردش هوا، آموزش و مهارت آموزی کارگران به تعداد ۵۸ هزار نفر و تجهیز ناوگان حمل و نقل اختصاصی محصولات گلخانه‌ای به بازارهای داخلی و خارجی به تعداد حداقل ۵ هزار دستگاه کامیون و تریلی نیاز است.

بنی عامری گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، فارس، خراسان رضوی، جیرفت در جنوب کرمان، هرمزگان، البرز و تهران از استان‌ها ی مهم برای توسعه گلخانه‌های کشور هستند.