سنندج - ایرنا - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: عملیات اجرایی دومین واحد پتروشیمی استان با سرمایه گذاری ۷۷۰ میلیون یورویی و مشارکت سرمایه‌گذار قوی به زودی آغاز می‌شود.

محمد دره‌وزمی روز یکشنبه در نشست هم‌اندیشی اقتصاد مقاومتی با حضور معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس‌جمهور در سال پیامبر اعظم (ص) اظهار داشت: کردستان ظرفیت بسیار خوبی در حوزه معدن دارد اما به دلیل عدم توجه به فرآوری محصول دستاورد و ارزش افزوده ای برای استان نداشته است.

وی تاکید کرد: در زمینه اقتصاد مقاومتی به این بخش ورود پیدا کرده و شناسایی ظرفیت‌های معدنی ناشناخته را دستور کار قرار دادیم.

دره وزمی افزود: در همین زمینه چهار پهنه معدنی تعریف شده که مطالعات سه پهنه به مساحت هشت هزار و ۵۰۰ کیلومتر به پایان رسید و ذخایر خوبی از طلا، سنگ آهن و پلی متال شناسایی شده است.

وی اضافه کرد: کردستان دومین ذخیره طلای کشور را در اختیار دارد و اولین تولید کننده طلا در کشور است که پارسال در معدن طلای زر کوه قروه سه هزار و ۲۰۰ کیلوگرم طلای خالص تولید شد.

رئیس سازمان صمت کردستان، این واحد را پشتوانه ای برای طلای کشور با یک هزار و ۶۰ اشتغال مستقیم اعلام کرد و گفت: در حوزه طلای سقز هم پروانه بهره برداری صادر شده و ساخت کارخانه آن امسال کلید می خورد.

دره وزمی افزود: در زمینه سنگ آهن هم زنجیره فولاد تعریف شد و مورد حمایت وزرای صمت قرار گرفت که با توجه به وجود آب و ذخایر مناسب معدنی، مصداقی از اقتصاد مقاومتی است.

وی به فعالیت واحد پتروشیمی سنندج که سال ۹۶ به بهره برداری رسیده اشاره کرد و اظهار داشت: این واحد با اشتغال ۷۰۰ نفر سالانه ۳۰۰ هزار پلی اتیلن سبک تولید می کند و بخش اعظم آن صادر می شود.

دره وزمی با بیان اینکه طلا و دیگر محصولات معدنی به کردستان باز نمی گردد، اظهار داشت: حقوق دولتی و اشتغال این واحدها موجب نقش آفرینی کردستان در توسعه کشور می شود.

وی با بیان اینکه جبران عقب افتادگی های اقتصادی کردستان بر عهده دولت نیست، اضافه کرد: از دولت انتظار می رود تا از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی در استان‌های کم برخوردار حمایت‌های ویژه ای داشته باشد و سیاست‌های حمایتی در این زمینه عملیاتی شود.

جذب ۴,۸۸۰ میلیارد ریال تسهیلات در بخش کشاورزی کردستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این نشست گفت: چهار هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال تسهیلات در سال گذشته در بخش کشاورزی جذب شده است.

خالد جعفری افزود: از ۲۴ بند اقتصاد مقاومتی ۱۳ بند به صورت مستقیم با جهاد کشاورزی در ارتباط است که اهمیت این بخش را در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی نشان می دهد.

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد از اشتغال استان در بخش کشاورزی است، گفت: پارسال یک هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال تسهیلات در اشتغال پایدار بخش کشاورزی جذب و به یک هزار و ۵۳۷ طرح اشتغال‌زایی بزرگ و کوچک پرداخت شده است.

جعفری با اشاره به کسب رتبه دوم استان در بحث تولید گندم در سال گذشته زراعی گفت: کردستان در زمینه تولید گوشت مرغ هم در بین استان‌های غرب و شمال غرب کشور رتبه نخست را دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان از تصویب سه طرح پیشران در استان خبر داد و گفت: این طرح ها شامل توسعه ۵۰ هزار هکتاری باغات در اراضی شیب‌دار، تولید ۱۳ هزار تن گوشت قرمز و تبدیل ۱۰۰ هزار هکتاراز اراضی دیم استان به اراضی آبی است.


بانکها حامی تولیدکنندگان

رئیس شورای هماهنگی بانک های کردستان هم در این نشست گفت: یکی از خدمات بانک‌های استان در سال گذشته پرداخت تسهیلات اشتغال زایی و مشاغل خانگی به مبلغ ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بود که برای چهار هزار و ۹۰۰ نفر شغل ایجاد کرد.

علی اشرف یوسفی قیاسی به پرداخت تسهیلات توسعه اشتغال پایدار روستایی هم اشاره و اظهار داشت: در همین زمینه ۲ هزار و ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک‌های عامل در استان پرداخت شد.

وی با بیان اینکه بخشودگی تسهیلات معوق تا زیر یک میلیارد ریال همچنان ادامه دارد از بدهکاران خواست تا از این فرصت استفاده کنند و بانک‌ها در این ارتباز آماده همکاری کامل هستند.

وی اضافه کرد: بانک‌ها آمادگی دارند تا نسبت به اقاله واحدهای تولیدی تملیک شده به مجریان اولیه و یا به صورت مزایده به متقاضیان جدید با شرایط آسان اقدام کنند.


نظام بانکی ناکارآمد مانع توسعه اقتصادی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کردستان هم در این نشست با بیان اینکه باید شرایط امروز را ویژه تر ببینیم افزود: سیاست‌های اقتصادی باید به صورت شایسته عملیاتی شود و دولت به بخش خصوصی اعتماد بیشتری داشته باشد.

سید کمال حسینی نابسامانی در بازار ارز و نبود ثبات در بازار مواد اولیه و نیز تصمیمات خلق الساعه درباره صادرات و و ارادات را از مواردی اعلام کرد که باید به آن توجه شود.

وی با بیان اینکه مدیران بانکی با خوش نیتی قصد همکاری دارند، نظام ناکارآمد بانکی را مانع تحقق این نیت دانست و افزود: اختصاص اختیارات به مدیران بانکهای استانی می تواند بخشی از مشکلات را رفع کند.

حسینی مرزهای تجاری کردستان در شرایط تحریم را زمینه و بستر مناسبی برای توسعه اقتصادی دانست و شرط آن را اعتماد به تجار و بازرگانان اعلام کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کردستان پیمان سپاری ارزی را از دغدغه های بازرگانان و تولیدکنندگان برشمرد و گفت: اختصاص بخشی از درآمد مرز برای تقویت زیرساخت‌های مرزی و اختصاص خط اعتباری سهل الوصول برای تولیدکنندگان استان از نیازهای اساسی است.

شیرکوند معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهور از روز گذشته جهت بازدید از طرح‌های عمرانی اقتصادی کردستان در بخش‌های مختلف از جمله گردشگری، آب و خاک به این استان سفر کرده بود.

۹۹۳۷ / ‏ ۳۰۳۴