کیش - ایرنا - سازمان منطقه آزاد کیش و دانشگاه علوم پزشکی ایران در راستای تقویت آموزش عالی، توسعه گردشگری سلامت و گردشگری علمی و حمایت از شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت تفاهم نامه همکاری امضاءکردند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی واموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، این تفاهمنامه روز یکشنبه در مراسمی با حضور دکتر مظفری رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش و دکترکوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران امضاء شد.

فعالیت متخصصان بالینی این دانشگاه در بیمارستان کیش، برگزاری دوره های تحصیلات تکمیلی در رشته های بالینی برای دانشجویان ایرانی و خارجی درجزیره کیش، سرمایه گذاری و مشارکت در محصولات تولیدی شرکت های دانش بنیان، برگزاری همایش و کنگره های بین المللی علمی درجزیره کیش، توسعه گردشگری سلامت بااستفاده از ظرفیت های بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی کیش، ایجاد شعبه پردیس بین المللی دانشگاه علوم پزشکی ایران در منطقه آزاد کیش ویژه پذیرش دانشجویان خارجی و تاسیس مراکز تحقیقاتی باهدف رفع مشکلات بهداشتی و درمانی در منطقه از جمله مفاد این تفاهمنامه است.

غلامحسین مظفری در این نشست با تاکیدبرضررت سرعت بخشیدن به روند فعالیت‌های علمی و توسعه‌ای درکیش و اجتناب از فرصت سوزی گفت: سازمان منطقه آزاد کیش برای تحقق طرح‌های اثرگذار و نتیجه بخش در حوزه سلامت مردم از تمام توان خود بهره می‌گیرد.

وی توسعه فعالیت شرکت های دانش بنیان بویژه درحوزه سلامت را از اولویت‌های سازمان منطقه آزاد کیش عنوان کردو گفت: جزیره کیش به مدد ظرفیت های ارزشمند، امکانات مناسب و توانمندی‌های قابل ملاحظه می‌تواند در حوزه گردشگری سلامت، فعالیت شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی درعرصه سلامت و خدمات پزشکی پایلوت کشور باشد.

دکترمظفری با اشاره به نمونه بودن جزیره کیش در بخش‌های مختلف از جمله خدمات فرودگاهی و حفظ محیط زیست تصریح کرد: الگو شدن جزیره کیش در بخش‌های مختلف از سیاستگذارهای مدیریت این منطقه است لذا باید بگونه ای برنامه ریزی شود که در آینده بخش قابل توجهی از جمعیت جزیره کیش را کارشناسان و کارآفرینان حوزه‌های مختلف از جمله پزشکان و متخصصان حوزه سلامت تشکیل دهند.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش افزود: چنانچه در این روند موفق باشیم ضمن ارتقاء سبک زندگی سلامت در کیش اهداف والاتری ازجمله حفظ محیط زیست و ترویج فرهنگ سلامت درمنطقه نیزمحقق خواهدشد.

همچنین دکترکوهپایه زاده در این نشست با اشاره به ظرفیت های خوب جزیره کیش برای توسعه فعالیت‌های درمانی گفت: باتوجه به تعاملات خوب دانشگاه علوم پزشکی ایران باعراق دربخش گردشگری سلامت ما می‌توانیم فرصت‌های خوبی را برای رشد گردشگری سلامت درجزیره کیش مهیا کنیم.

وی حوزه‌های علم و فناوری و ایجاد شرکت های دانش بنیان را از دیگر زمینه های همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی ایران با سازمان منطقه آزاد کیش برشمرد و افزود: درجمع هزارنفری اساتیدو کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایران بیش از ۴۰۰ پزشک حضور دارند که در بخش‌های درمانی فعالیت می‌کنند و این ظرفیت بسیارخوبی برای مشارکت بابیمارستان کیش است.

** این دومین تفاهمنامه همکاریهای علمی، آموزشی و فرهنگی که در سال جاری بین منطقه آزاد کیش و مراکز دانشگاهی امضا می شود.

در اربیهشت گذشته چگونگی همکاری و استفاده از ظرفیتهای متقابل سازمان منطقه آزاد کیش و دانشگاه فردوسی مشهد در حوزه فناوریهای نوین و علوم دانش بنیان در نشستی مشترک مورد بررسی قرار گرفت و در این نشست که با حضور مدیران و معاونان حوزهای فنی و پژوهشی سازمان منطقه آزاد کیش و دانشگاه مشهد برگزار شد و طرفین به توافقاتی در این زمینه دست یافتند.

بهره برداری از دو برج نو آوری در کیش، تبدیل جزیره کیش به شهر هوشمند، ایجاد زمینه های سرمایه گذاری در بستر آی تی وآی سی تی، تفاهم و مشارکت چند جانبه در این حوزه، گسترش همکاری های بین المللی و منطقه ای برای تسهیل شرایط پرداخت و تبدیل بسیاری از مکانیزم ها به فرآیندهای الکترونیکی از برنامه‌هایی است که قرار است باهمکاری مراکز علمی و دانشگاهی در جزیره کیش اجرا شود.
شورایعالی مناطق آزاد درتعریفی از ساختارهای حوزه راهبردی مناطق آزاد موضوع اقتصاد دانش بنیان، شرکت های دانش بنیان و حوزه فناوری را مورد تاکید قرار داده که این موضوع در منطقه آزاد کیش در حال پیگیری است.

معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش در این زمینه می گوید: ما در سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان نهاد حاکمیتی بصورت هدفمند در مدت سه ماه گذشته با برگزاری جلسات متعدد تلاش کرده‌ایم ضرورت های رسیدن به یک طرح جدید در حوزه فناوری و نوآوری را در جزیره کیش شناسایی کنیم. اینکه وارد چرخه ایده به محصول شویم یا وارد تجاری سازی محصول شویم، کدام یک از این چرخه ها را انتخاب کنیم. این بحث ها در گروه ها و ضلع های مختلفی مطرح شده است.
دکتر توفیقی افزود: با توجه به اینکه جزیره کیش از شرایط خاصی برخوردار است لایه‌های اصلی جامعه هدف در جزیره کیش لایه‌های گردشگری است، و ضمن اینکه هر کدام از آنها به دیگری ضربه نزند باید اقتصاد پایه جزیره کیش تقویت شود و با حوزه فناوری و نو آوری نیز در یک جهت باشد، لذا علاوه بر اینکه تلاش می‌کنیم حوزه فناوری و نوآوری توسعه داده شود.

۱۳۳۹