سمنان- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: رهاسازی گونه های اهلی نه تنها خدمت به طبیعت نیست، بلکه آسیب زننده به طبیعت و حیات وحش است.

امیر عبدوس روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: رهاسازی گونه های اهلی بدون صاحب مانند سگ و گربه در طبیعت، عامل مانع تکثیر وحوش و در نتیجه زمینه ساز انقراض گونه های نادر است.
وی با تاکید بر اینکه تحت هیچ شرایطی نباید گونه اهلی در طبیعت رهاسازی شود، ادامه داد: حیوان اهلی رها سازی شده در طبیعت بعد از گذشت زمان و سازگاری باطبیعت، زندگی اجتماعی پیدا می کنند و از نوزاد حیوانات حیات وحش برای تغذیه استفاده می کنند که این عامل مانع تکثیر وحوش می شود.
وی ابراز داشت: در کشورهای دیگر حیوان های اهلی مانند سگ و گربه صاحب داشته و به هیچ وجه اجازه رها سازی در طبیعت ندارند.
عبدوس تصریح کرد: حیوانات اهلی مانند سگ گله بیشتر از تصادف ها در تلفات گونه های ارزشمند در خطر انقراض مانند یوز پلنگ ها نقش دارند و باید با فرهنگ سازی و در نظر گرفتن راهبردهای منطقی، دامداران را به گاهش تعداد سگ های گله ترغیب کرد.
وی یادآور شد: تعداد گونه هذی ارزشمند تلف شده در اثر تصادف ها قابل ثبت است، اما تلفات ناشی از درگیری با حیوانات اهلی مانند سگ گله از نظرها پنهان می ماند و اطلاع رسانی و ثبت نمی شود.
عبدوس خاطرنشان کرد: حفظ حیات وحش نیازمند مشارکت و همکاری آحاد مردم است و ضرورت دارد همه برای حفظ حیات وحش و نگهداری این میراث طبیعی برای آیندگان کمک و همکاری مضاعف داشته باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: براساس ماده یک قانون حفظ محیط زیست، وظیفه حفاظت از حیوانات وحشی بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.

۲۵ درصد وسعت استان سمنان مناطق تحت حفاظت محیط زیست است که با ۱۳۱ محیط بان از آن مراقبت می شود، ۱۶ درصد از مناطق حفاظت شده کشور در استان سمنان قرار دارد و این استان میزبان ۳۰ درصد از تنوع گیاهی و جانوری شناسایی شده در کشور است.
استان سمنان سه منطقه حفاظت شده در محدوده جنگل ابر، خارتوران و پرور و پنج منطقه شکار ممنوع دارد.

۷۳۴۲/‏۷۴۰۸