حاتم شاکرمی شامگاه یکشنبه در حاشیه نشست شورای هماهنگی مدیران دستگاههای حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اهواز در جمع خبرنگاران در خصوص بررسی وضعیت کارگران منطقه آزاد اروند گفت: بیشترین تعداد کارگران مناطق آزاد در منطقه اروند است، این کارگران مطالباتی از جمله اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و پایههای سنواتی در منطقه آزاد اروند را دارند اما کارفرمایان و پیمانکاران به دلیل مسکوت بودن قانون کار برای مناطق آزاد خود را ملزم به اجرا نمیدانند.
وی ادامه داد: پیش از این دیوان عدالت اداری کشور رأی داده بود که انجام بازرسی، تأمین ایمنی و شرایط حفاظت فنی کار در این مناطق تابع قانون سرزمین اصلی است از این رو با توجه به مسکوت بودن قانون و اینکه اجرای طبقه بندی مشاغل و پایه سنوات از حداقلهای حقوق کارگر است باید در منطقه آزاد اروند نیز اجرا شود.
شاکرمی بیان کرد: کمیتهای با مشارکت کارگران، منطقه آزاد اروند و نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای انجام این ۲ مطالبه کارگران تشکیل میشود زیرا صیانت از سلامت نیروی کار در اولویت قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین بازرسان اداره کار در استان خوزستان به ویژه شهرستانهای خرمشهر و آبادان باید از تمام بنگاههای اقتصادی حوزه منطقه آزاد راوند دیدن و مباحث ایمنی آنها را کنترل کنند.
شاکرمی در ادامه با اشاره به لزوم شفاف سازی در تمام بخشهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: وزیر کار بر این مساله تاکید ویژه دارد اگرچه شفاف سازی ممکن است هزینههایی نیز در بر داشته باشد اما انتظار میرود مدیران کل استانها نیز در این خصوص شجاعت لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: مساله مهم دیگر لزوم اطلاع رسانی اقدامات انجام شده به جامعه هدف است زیرا باید آنها در جریان اقدامات انجام شده قرار گیرند.
همزمان با گسترش مناطق آزاد تجاری صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی، به استناد ماده ۱۲ قانون چگونگی اداره مناطق آزاد، ماده ۱۶ قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی و ماده ۴۷ قانون برنامه چهارم، این مناطق مکلف به اعمال مقررات خاص جایگزین قانون کار با عنوان «آئین نامه اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تأمین اجتماعی در مناطق آزاد تجاری صنعتی» هستند.
منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر (جزیره مینو) در جنوب غرب خوزستان است که در محل تلاقی ۲ رودخانه اروند و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیتهای مناسب نظیر حمل و نقل جادهای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
۹۸۸۷ / ۶۰۳۷