شهرکرد- ایرنا- سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری گفت: ۸ اثر از این استان در فهرست آثار میراث ناملموس ایران ثبت ملی شد.

علی اصغر نوروزی روز دوشنبه به خبرنگاران چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: این آثار در همایش اخیر شورای ثبت میراث ناملموس کشور به میزبانی اردبیل به ثبت رسیده است.

وی افزود: با ثبت این تعداد اثر، مجموع آثار میراث ناملموس ثبت شده چهارمحال و بختیاری در سطح ملی به ۷۴ مورد رسید.

نوروزی تصریح کرد: ۸ اثر میراث ناملموس ثبت شده چهارمحال و بختیاری در همایش اخیر شورای ثبت میراث ناملموس کشور به میزبانی اردبیل شامل فنون پخت نان تَوچِری (بَرکو) در بختیاری‌ها، فنون پخت کوفته در شهرستان بروجن، رسم سَرواره (سرباره) در بختیاری‌ها، فنون کیسه بافی، فنون بافت سفره اردی، فنون و روش سبدبافی، مراسم سینه زنی کیچه (چِل چِلی) در شهر فارسان و عروسک چُمچه گلین و آیین باران خواهی هستند.

به گزارش ایرنا، پیش از این ۶۶ اثر میراث ناملموس چهارمحال و بختیاری در فهرست آثار ملی ثبت شده بود.

میراث فرهنگی ناملموس به معنای رسوم، بازنمایی‌ها، تجلیات، دانش‌ها، مهارت‌ها و نیز ابزارها، اشیاء، دست ساخته‌ها و فضاهای فرهنگی مرتبط با آنها است که جوامع، گروه‌ها و در بعضی از موارد، افراد به عنوان بخشی از میراث فرهنگی خود می‌شناسند.

این میراث فرهنگی ناملموس که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود، پیوسته از سوی جوامع و گروه‌ها در پاسخ به محیط، تعامل با طبیعت و تاریخشان بازآفرینی می‌شود و حس هویت و تداوم را برایشان به ارمغان می‌آورد و بدین ترتیب احترام به تنوع فرهنگی و خلاقیت بشری را ترویج می‌دهد.

میراث فرهنگی ناملموس در زمینه‌های آیین‌های شفاهی شامل زبان به عنوان محمل میراث فرهنگی ناملموس مثل آوازها، لالایی‌ها، آواهای کار، متل ها، شعرخوانی‌ها، هنرهای اجرایی مانند موسیقی، رقص، نمایش سنتی، خیمه شب بازی، نمایش عروسکی، نقاشی و خوش نویسی، آیین‌های اجتماعی، مراسم، مناسک و فستیوال‌ها مثل جشن‌ها، بازی‌ها، مراسم آیینی و اعیاد، دانش و کردارهای مربوط به طبیعت و جهان هستی مانند طب سنتی، معماری سنتی، نجوم سنتی، دانش‌ها و مهارت‌های سنتی بهره گیری از منابع انرژی، صنعت گری سنتی مثل مهارت‌ها و فنون در حوزه‌های سفالگری، کاشی کاری، صنایع چوب و نساجی است.

۷۳۶۲/‏۲۰۹۷