به نوشته روزنامه تلگراف انگلیس، هنگ کنگ، قطب مالی بین المللی، از حدود سه هفته پیش شاهد تظاهرات اعتراضی به طرح دولت برای استرداد متهمان به چین است.
مسدود کردن مسیرهای اصلی شهر با موانع فلزی و پلاستیکی در صبح امروز (دوشنبه)، باردیگر باعث شعله ور شدن تنشها در هنگ کنگ شد. پلیس اندکی قبل از شروع مراسم سالگرد واگذاری هنگ کنگ به چین، پلیس با معترضان درگیر شد و چند تن از آنها را بازداشت کرد.
به نوشته تلگراف، اعتراضات امروز در هنگ کنگ، تازهترین نماد نگرانی روزافزون از زیر پا گذاشتن آزادیها و فرهنگ این شهر از سوی چین و سران طرفدار این کشور در هنگ کنگ است.
فعالان دمکراسی خواه هنگ کنگ خواستار آزادیهای دمکراتیک مانند حق انتخاب رئیس این شهر هستند.
"جرمی هانت"، وزیر خارجه انگلیس، پیش از برگزاری تظاهرات امروز (دوشنبه) از مقامات هنگ کنگ خواست به حقوق و آزادیهای شهروندان احترام بگذارند.
منطقه خودمختار هنگ کنگ هفت میلیون و ۲۳۰ هزار نفر جمعیت، در جنوب چین قرار دارد و از مهمترین بازارهای مالی و تجاری آسیا و جهان بهشمار میرود. امپراتوری بریتانیا در ۲۶ ژانویه ۱۸۴۱ میلادی پس از شکست چین، هنگ کنگ را اشغال کرد و یک سال پس از اشغال این جزیره، کنترل آن را به طور کامل به دست گرفت. هنگ کنگ در سال ۱۹۹۷ به جمهوری خلق چین پیوست.
شروع اعتراضات هنگ کنگ به حدود سه هفته پیش و اعتراضات گسترده به طرح جنجال برانگیز استرداد متهمان به چین برمی گردد. در پی مخالفت مردمی با این طرح، دولت اجرای این طرح را به حال تعلیق درآورد.
با این حال، معترضان تعلیق این طرح را کافی ندانستند و خواستار کناره گیری "کری لم"، رئیس اجرایی هنگ کنگ، شدند.
چین کشورهای دیگر را از دخالت در امور هنگ کنگ برحذر داشت و اعلام کرد: سیاستهای «یک کشور دو نظام» و «مدیریت هنگ کنگ به دست مردم هنگ کنگ» به خوبی رعایت میشود و مردم هنگ کنگ از حقوق و آزادی قانونی برخوردارند و این کاملاً مشخص است.
وی افزود، ثبات و شکوفایی هنگ کنگ برای چین و دنیا مفید است اما، تاکید میشود، هنگ کنگ منطقهای از چین است و امور آن بخشی از امور داخلی چین است و هیچ کشور، سازمان یا شخص دیگری حق دخالت در مسائل آن را ندارد.