گنبدکاووس - ایرنا - کارشناس مسئول باغبانی مدیریت جهادکشاوزی گنبدکاووس درشرق گلستان می گوید که کشت زیره بهترین جایگزین برای زراعت گندم و جو در اراضی کم بازده و دیم مناطق شمالی این شهرستان است.

مینا پیری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: کشت این محصول که گیاهی با دوره رشد کوتاه سه ماهه و نیاز آبی اندک بوده و مقاوم به شوری خاک و آفات و بیماری‌ها است، حداقل تا ۱۰ برابر بیشتر از کشت گندم و جو می‌تواند برای کشاورزان منطقه درآمد داشته باشد.

وی افزود: در سال زراعی ۹۸ - ۹۷ حدود دو هزار هکتار زیره در مناطق شمالی گنبدکاووس کشت و بر اساس برآوردها، افزون بر ۷۰۰ تن محصول برداشت شد.

پیری اضافه کرد: میانگین برداشت زیره بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است اما برآورد برداشت این محصول در سال زراعی جاری به دلیل بارش‌های زیاد در ماه فروردین و اردیبهشت امسال و شیوع برخی بیماری‌های قارچی حدود ۳۵۰ کیلوگرم در هکتار است.

وی تصریح کرد: امسال قیمت هر کیلوگرم زیره سبز برداشتی در گنبدکاووس بین ۲۰۰ تا ۳۵۰ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم بود که بر این اساس میانگین درآمد هر هکتار کشت زیره حداقل ۱۰۰ میلیون ریال است.

این کارشناس مسئول باغبانی جهاد کشاورزی گنبدکاووس ادامه داد: در شرایط آب و هوایی عادی، حداکثر برداشت گندم یا جو از اراضی دیم و کم بازده مناطق شمالی این شهرستان ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم است که درآمد حاصله آن ۱۰ میلیون ریال خواهد بود.

پیری خاطرنشان کرد: توسعه کشت زیره به عنوان کشت جایگزین در اراضی کم بازده و دیم مناطق شمالی گنبدکاووس می‌تواند بهترین راهکار باشد و بالاترین درآمد را نیز نصیب کشاورزان این مناطق بکند.

وی گفت: برنامه جهاد کشاورزی گنبدکاووس توسعه کشت زیره حداقل تا ۱۰ هزار هکتار است که بر این اساس مشوق‌هایی به کشاورزان برای کشت این محصول در نظر گرفته شده که توزیع بذر گواهی شده و برخی نهاده‌های کشاورزی با قیمت مصوب از جمله آنها است.

پیری اضافه کرد: علاوه بر کشت زیره، گنبدکاووس ظرفیت کشت دیگر گیاهان دارویی مانند گل گاو زبان، گل بابونه، خارشتر و نعناع فلفلی را در اراضی کم بازده و دیم دارد که درآمد حاصل از آن نسبت به کشت غلات، بسیار بیشتر است.

به گزارش ایرنا، زیره یکی از مهمترین انواع گیاهان دارویی است که دارای خواص ضد سرطان، باکتری و میکروب بوده، برای گرفتگی قلب مفید و تقویت کننده قوای جسمی و جنسی، اشتها آور و شیرافزا است.

شهرستان ۳۵۰ هزار نفری گنبدکاووس با افزون بر ۱۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی که ۶۰ درصد آن به صورت دیم کشت می‌شود، از شهرستان‌های مهم در تولیدات کشاورزی بالاخص گندم در استان گلستان است.

/ ۳۰۳۹/‌۱۸۶۰