مشهد- ایرنا- مدیر عامل بنیاد بین المللی فرهنگی، هنری امام رضا (ع) گفت: به منظور صرفه جویی در منابع، تخصصی تر کردن برنامه‌ ها و استفاده از تمام ظرفیت های استان‌ ها، تعداد جشنواره های هفدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) از ۳۲ جشنواره در دوره گذشته به ۱۵ جشنواره کاهش یافته است.

محمود رضا برازش روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: برخی از جشنواره‌های قبلی در سال جاری تجمیع شده و برخی دیگر در قالب برنامه‌های فرهنگی یا کارگاه‌ها اجرا می‌شوند و همه استان‌ها میزبان یکی از این جشنواره‌ها خواهند بود.

وی اظهار داشت: رویکرد ما تجمیع برنامه‌های مشابه و تخصصی شدن آنها به منظور دریافت خروجی مناسب و صرفه جویی در منابع است.

وی گفت: در مجموع هفت جشنواره فرهنگی، پنج جشنواره هنری، یک جشنواره دیجیتالی، یک جشنواره پژوهشی و یک جشنواره سینمایی در هفدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) برگزار می‌شود.

برازش افزود: علاوه برآنها ۲ برنامه فرهنگی، ۲ کارگاه هنری، سه همایش و ۱۰ ویژه برنامه در این جشنواره اجرا خواهد شد.

وی اظهار داشت: از رویکردهای ویژه هفدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع)، حمایت از مناطق محروم، تلفیقی و استان‌های سیل زده است که در این راستا برنامه‌هایی در استان‌های سیستان و بلوچستان، ایلام، کردستان، گلستان و خوزستان و برخی مناطق خاص برگزار می‌شود.

وی گفت: بنیاد امام رضا (ع) تلاش کرده از تصدیگری دور بماند لذا بخشی از اعتبارات سالانه را برای جشنواره هزینه کرده و بخشی نیز به تولیدات فرهنگی و هنری اختصاص می‌یابد.

مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) با اشاره به تولید هشت نمایشنامه در این بنیاد افزود: مجموعه آواهای محلی رضوی نیز با همکاری آستان قدس رضوی در حال تولید است که در آن از هنرمندان سرشناس کشور بهره گرفته شده و طی چند هفته آینده معرفی و رونمایی می‌شود.

وی تولید تابلوهای فاخر در ارتباط با فرازهایی از زندگی حضرت امام رضا (ع) و رونمایی آنها در شب میلاد آن حضرت، افتتاح نمایشگاه دائمی تولیدات آثار رضوی با همکاری شهرداری مشهد، راه اندازی پویش رسانه‌ای مرتبط با جشنواره امام رضا (ع) و تولید کتاب‌های فاخر را از اقدامات شاخص این بنیاد در این دوره از جشنواره برشمرد.

وی اظهار داشت: مراسم پایانی هفدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) ۲۲ تیر ماه در برج سپید مشهد برگزار می‌شود که امسال برای نخستین بار از سازمان‌ها و نهادهایی که در برگزاری این جشنواره، بنیاد امام رضا (ع) را یاری داده اند قدردانی می‌گردد.

برازش گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اقامت اصحاب فرهنگ و هنر، زائرسرایی را در خیابان آخوند خراسانی مشهد ایجاد کرده که مشکلی برای اقامت موقت آنان ایجاد نشود.

وی افزود: به منظور صرفه جویی در هزینه‌ها در مراسم پایانی این جشنواره فقط یک خادم فرهنگی در حوزه بین الملل معرفی خواهد شد و تعداد مهمانان خارجی نیز محدود شده و مهمانانی از کشورهای غنا، اوکراین، ترکیه، عراق، هند و بنگلادش حضور خواهد داشت.

وی اظهار داشت: پنج تا ۱۰ نفر از سفیران کشورهای مسلمان و دوست نیز در این مراسم حضور می‌یابند که تاکنون سفیران پنج کشور اعلام آمادگی کرده اند.

مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأیید دولت ترکمنستان برای برگزاری مراسم سالروز میلاد حضرت امام رضا (ع) در مرو را گرفته است که برای برگزاری این مراسم گروهی از ایران به مرو اعزام خواهد شد.

وی افزود: همزمان با دهه کرامت اجلاسی برای تولیت‌های عتبات عالیات داخل و خارج کشور در قم برگزار می‌شود و شرکت کنندگان آن در مراسم پایانی جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در مشهد حضور می‌یابند.

وی با بیان اینکه پارسال ۷۰ میلیارد ریال برای برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا (ع) هزینه شد اظهار داشت: بیشتر این مبالغ صرف حمایت از استان‌ها شده و ۱۰۰ درصد تعهدات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره‌های استانی پرداخت شده و بیشتر هزینه‌ها توسط مردم و برخی نهادها تأمین شده است.

مشاور عالی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و مدیر خبرگزاری رضوی نیز در این نشست گفت: تلاش این نهاد عمق بخشیدن به حرکت‌های مردمی در جهت ترویج فرهنگ رضوی با انجام اقدامات فرهنگی و پژوهشی است.

سید جلال فیاضی افزود: برای جلب حمایت و همکاری رسانه‌ها علاوه بر راه اندازی پویش رسانه‌ای، نخستین نشست ایده پردازی خلاقانه در زمینه کسب و کار فرهنگی در حوزه فرهنگ رضوی با حضور رسانه‌ها برگزار می‌شود تا ایده‌های خروجی از آن به مراکز رشد ارسال و تبدیل به محصول فرهنگی شود.

دهه کرامت از اول ذیقعده همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز شده و تا سالروز میلاد حضرت امام رضا (ع) ادامه می‌یابد.

۷۴۸۹ / ‏‬ ۶۰۵۳