شهرری- ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ری گفت: پرونده "دژ رشکان" از آثار تاریخی به جا مانده از دوره اشکانیان واقع در کوه بی بی شهربانوی شهرری که محل تجمع معتادان شده و در رسانه ها نیز بازتاب زیادی داشته در حال بررسی است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام علی ملکوتی روز دوشنبه در نشست خبری هفته قوه قضائی با خبرنگاران اظهار داشت: پرونده اثر تاریخی دژ رشکان و آلودگی سیمان ری در حال بررسی است و مراحل نهایی را طی می‌کند.

وی تصریح کرد: اراضی دژ رشکان و سیمان ری از متصرفان اخذ و بخشی از این اراضی در اختیار شهرداری و بخش دیگری نیز در اختیار اداره میراث قرار می‌گیرد.

دادستان شهرستان ری افزود: آثار تاریخی این شهرستان اهمیت بسیاری از جهت جذب گردشگر و همچنین توسعه اقتصادی منطقه را دارند که باید رسیدگی بیشتر شوند.

نهم تیرماه جاری خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در گزارشی با عنوان «میراث اشکانیان در تصرف معتادان» به موضوع حضور شبانه معتادان در دژ تاریخی رشکان پرداخت که این موضوع توسط بهزیستی ری، شهرداری منطقه ۲۰ و میراث فرهنگی تحت پیگرد قرار گرفته است.

ستاد فرماندهی انتظامی در شهرری استقرار می‌یابد

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ری در ادامه به استقرار ستاد فرماندهی ناجا در شهرری اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی فرماندهی انتظامی در ضلع جنوبی بزرگراه شهید آوینی موجب بهبود شرایط خواهد شد.

حجت الاسلام ملکوتی عنوان کرد: با توجه به اینکه ستاد فرماندهی انتظامی جنوب پایتخت با هدف افزایش ضریب امنیتی و خدمات رسانی به مردم منطقه راه اندازی می‌شود، دادستانی نیز این بخش را حمایت خواهد کرد.

وی افزود: جمعیت شهری و روستایی شهرستان ری نیاز به یک فرماندهی انتظامی مستقل دارد تا پاسخگوی خواسته‌ها و نیازهای مردم این منطقه باشد.

بیش از ۳۷ هزار پرونده در دادسرای ری مختومه شد

دادستان عمومی و انقلاب ری در ادامه اظهار داشت: سال گذشته ۳۷ هزار و ۴۶۴ پرونده وارد دادسرای شهرستان ری شده که از این تعداد و پرونده‌های ماقبل رسیدگی و مختومه اعلام شد.

وی بیان کرد: سه بخش خاوران، حسن آباد و کهریزک دارای دادگاه بخش و بخش قلعه نو فاقد دادگاه بوده که این موضوع در حال پیگیری و رسیدگی برای راه اندازی دادگاه بخش است.

ملکوتی کار قضات را بس دشوار بیان کرد و افزود: ماهانه حدود ۲۰۰ پرونده توسط قضات دادگاه این شهرستان رسیدگی می‌شود.

وی به اقدامات حوزه قضائی در برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز اشاره کرد و افزود: ده‌ها هکتار از اراضی شهرستان ری قلع و قمع شده و این بخش اجازه هیچ نوع ساخت و ساز غیر مجاز را بر اساس قانون نمی‌دهد.

دادستان ری با بیان اینکه قانون با هر گونه تخلف در زمینه آب‌های سطحی و زیر زمینی با اهتمام جدی برخورد خواهد کرد، افزود: طی یکسال گذشته ۲۰۸ حلقه چاه غیر مجاز در سطح شهرستان ری پلمب شد.

وی در ادامه با بیان اینکه ۹۰ درصد انبارهای کشور در این شهرستان واقع شده، عنوان کرد: روزانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار خودرو به شهرستان ری وارد و خارج می‌شوند که دادستانی نظارت قانونی در حوزه قاچاق و تردد کالاها و خودرو را بر عهده دارد.

ملکوتی به موضوع آلودگی‌های زیست محیطی در سطح شهرستان ری اشاره کرد و اظهار داشت: معضل آلودگی رودخانه سرخه حصار و فیروزآباد در حال پیگیری است و این دو رودخانه باید اصلاح شوند چرا که فاضلاب شهری، فضولات انسانی و آلودگی شیمیایی توسط این رودخانه‌ها وارد دشت ورامین و ری شده و به اراضی کشاورزی آسیب وارد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه جابجایی محل دفن زباله از آراد کوه به منطقه دیگر در آینده نزدیک انجام خواهد شد، افزود: موضوع آراد کوه و پسماند در جنوب پایتخت و همچنین جابجایی آن به محل دیگر نیاز به زمین مناسب و اقدامات کارشناسانه دارد و این موضوع در حال پیگیری است.

به گزارش ایرنا، شهرستان ری (به مرکزیت شهرری) با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر در جنوب استان تهران واقع شده که دارای پنج شهر شهرری، باقرشهر، کهریزک، قیامدشت و حسن آباد است.

این شهرستان دارای یک دادسرا و یک دادگستری است که دادسرا علاوه بر دادستان دارای چهار معاونت دادستان، ۱۱ شعبه بازپرسی، ۷ شعبه دادیاری، یک شعبه سرپرستی و چهار شعبه اجرای احکام فعال است.

۱۹۷۰/‏۶۰۰۳