سمنان- ایرنا- قاچاق کالا و ارز عامل اخلال در نظام اقتصادی و ایجاد آسیب جدی بر پیکره تولید داخلی است و خرید کالای ایرانی و ترویج این فرهنگ در جامعه عامل مهار این پدیده شوم و زمینه ساز رونق تولید است.

سودجویان با استفاده از راهبرد شوم قاچاق کالا و ارز به دنبال ایجاد اخلال در نظام اقتصادی، راه اندازی جنگ اقتصادی و انتشار بذر ناامیدی در کشور هستند، تا با این حربه و القای ناکارآمدی نظام به اهداف شوم خود برسد، اما خرید کالای ایرانی و حمایت از تولید داخل موجب حرکت روان چرخ دنده‌های تولید و اقتصاد کشور می‌شود و دشمنان را در رسیدن به اهداف شوم‌شان ناکام می‌کند.

یکی از نمونه‌های بارز قاچاق که دشمن از طریق آن به دنبال ایجاد شرایط نا بسامان در کشور است می‌توان به اقدام برای قاچاق گندم اشاره کرد که البته با هوشیاری مسئولان دشمنان راه به جایی نبردند، گندم به عنوان محصول راهبردی و قوت اصلی مردم محسوب می‌شود و اینکه دشمن دست روی این محصول گذاشته است چه معنایی می‌تواند داشته باشد.

قاچاق آفت رونق تولید و گردش چرخ اقتصاد است و مبارزه با قاچاق در کنار هوشیاری و نظارت دستگاه‌های مربوط با خرید کالای ایرانی و حمایت از تولید داخل محقق می‌شود و این مهم باید در جامعه نهادینه شود و مردم خرید کالای ایرانی را برای خود واجب بدانند و به این باور برسند حمایت از تولیدات ملی از طریق خرید کالای ایرانی موجب اشتغالزایی، بهبود معیشت، کاهش آسیب اجتماعی، تقویت نشاط اجتماعی می‌شود.

قاچاق کالا و ارز چنان در اقتصاد کشور نقش ایفا می‌کند که روز ۱۲ تیر ۱۳۸۱ مقام معظم رهبری در فرمانی، دستور تشکیل ستادی به عنوان «کانون مرکزی برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز» را در سطحی عالی نزدیک به رئیس دولت و دارای اشراف قانونی بر دستگاه‌های ذی‌ربط دولتی صادر کردند.

چرخ بازار بر اساس ۲ اصل تقاضا و عرضه می چرخد و اگر آگاهی مردم جامعه به کمک اطلاع رسانی و آموزش، در زمینه اقتصاد ارتقا یابد بدون شک مردم با نخریدن کالای قاچاق ضربه‌ای اساسی به سودجویان وارد می‌کنند.

برای اطلاع رسانی ترویج فرهنگ خرید کالای ایرانی به مردم باید بیش از پیش از ظرفیت‌های موجود در جامعه مانند رسانه، سازمان‌های مردم نهاد و فضای مجازی استفاده کرد، چرا که وقتی در بین مردم خرید کالای ایرانی یک ارزش تلقی شود دیگر با خرید کالاهای وارداتی، زمینه ساز بیکاری جوان ایرانی نمی‌شوند.

انتخاب شعار سال مبنی بر رونق تولید در شرایطی که دشمن با تحریم‌های ظالمانه و ایجاد جنگ اقتصادی به دنبال رسیدن به اهداف شوم خود است هوشمندانه‌ترین شعار است که مقام معظم رهبری در قالب ۲ کلمه راهبردی راه عبور از شرایط فعلی را به ما نشان می‌دهند.

قاچاق فلج کننده اقتصاد ملی

استاندار سمنان با اشاره به اینکه قاچاق، اقتصاد ملی را هدف قرار می‌دهد، افزود: رقابت و حیات تولیدات داخلی با فعالیت قاچاقچیان از بین می‌رود.

علیرضا آشناگر افزود: شفاف سازی در واردات و صادرات یکی از راه‌های مبارزه با قاچاق است و هوشمند سازی تجهیزات کنترلی مبادی ورودی و خروجی کشور، استفاده از سامانه‌های هوشمند ثبت کالا، جایگزین کردن روش‌های نوین به جای روش‌های سنتی در حوزه نظارت و استفاده از تجهیزات کنترلی جدید از دیگر راه‌های مبارزه با قاچاق است.

وی ادامه داد: قاچاق کالا آفت اصلی تولید داخلی و اقتصاد ملی، سبب توقف چرخه تولید و تعطیلی کارخانه‌های کشور می‌شود.

آشناگر با اشاره به اهمیت حمایت از کالاهای ایرانی، گفت: همه صاحبان سرمایه و مدیران واحدهای تولیدی باید خط تولید خود را به فناوری‌های روز مجهز کنند تا کیفیت کالاهای خود را به منظور اقبال مردم برای خرید کالاهای داخلی افزایش یابد.
استاندار سمنان، بر افزایش کیفیت کالاهای تولیدی داخل اشاره کرد و افزود: مقبولیت و محبوبیت کالاهای واحدهای تولیدی داخل کشور در گرو افزایش کیفیت و ارتقا خدمات پس از فروش این واحدها است.

پدیده قاچاق ضربه‌ای بر پیکره اقتصاد کشور

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان گفت: افراد فعال در زمینه قاچاق در واقع به دنبال کسب سود آنی از طریق ضربه به پیکر اقتصاد کشور هستند و این عملکرد زیبنده نیست.

حبیب الله خجسته پور افزود: افرادی که در زمینه قاچاق فعالیت می‌کنند در واقع منافع ملت را در نظر نمی‌گیرند.

وی با اشاره به شعار امسال مبنی بر رونق تولید ادامه داد: در سایه رونق تولید، اشتغالزایی و کاهش آمار بیکاری محقق می‌شود، اما لازمه تحقق این راهبرد مقابله با قاچاق است.

وی نوسان‌های ارزی را یکی از عوامل قاچاق عنوان کرد و ابراز داشت: همیشه قاچاق به داخل نیست در سال‌های اخیر در کشور قاچاق معکوس شکل گرفته و یکی از این موارد می‌توان به احتکار و یا قاچاق گندم اشاره کرد.

خجسته پور خاطرنشان کرد: افرادی که در زمینه قاچاق فعالیت می‌کنند در واقع به دشمنان خدمت می‌کنند و منافع ملت را در نظر نمی‌گیرند.

قاچاق گندم دسیسه جدید دشمنان که خنثی شد

وی با بیان اینکه گندم کالای راهبردی و قوت جامعه محسوب می‌شود، تصریح کرد: برخی افراد با قاچاق گندم در داخل کشور و یا احتکار آن به دنبال ایجاد جنگ اقتصادی در کشور هستند و البته مسئولان امر با اقتدار و هوشیاری با افراد ایجاد کننده اختلال در اقتصاد کشور مقتدرانه و با درایت برخورد می‌کند.

وی یادآور شد: با رصد اطلاعاتی و امنیتی اجازه فعالیت از قاچاقچیان گندم در استان سمنان گرفته شد و در این زمینه تعدادی انبار احتکار شناسایی پلمب شد و در دست اقدام قضائی قرار گرفته است.

خجسته پور با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری افزود: مسئولان مرتبط از لحظه تولید تا عرضه، برای جلوگیری از قاچاق و حفظ سلامت، کالاها را مورد بررسی قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه رونق تولید دستاوردهای سیاسی و اجتماعی مثبت به دنبال دارد، اظهار داشت: بررسی آمارها در استان سمنان حاکی است اراده جمعی برای مقابله با قاچاق مطلوب است.

مبارزه با قاچاق از راه آگاهی بخشی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان تاکید کرد: برای مبارزه با قاچاق کالا، باید تبلیغات، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی صورت گیرد و رسانه‌های مکتوب مجازی نقش مهم در تحقق این رویکرد دارند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان گفت: باید در جامعه فرهنگ خرید کالای ایرانی و حمایت از تولید داخل نهادینه شود و همه باور داشته باشند خرید کالای خارجی به منزله از بین بردن فرصت اشتغال برای جوان ایرانی است.

خجسته پور گفت: برای حمایت از کالای ایرانی و رونق تولید، هیچ دستگاهی، در صورت وجود مشابه ایرانی، اجازه خرید دستگاه خارجی ندارد و مردم نیز باید این مهم را باید مدنظر خود برای خرید قرار دهند و در صورت اجبار برای خرید و نبود مشابه داخلی، کالایی استفاده کنند که از مبادی مجاز وارد شده است.

ضرورت ترویج فرهنگ خرید کالای ایرانی

مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری سمنان گفت: پیشگیری و ترویج فرهنگ استفاده از کالای ایرانی راهکار مؤثر در مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و استان سمنان برای مبارزه با این پدیده مخرب اقتصاد، برای حوزه‌های مختلف اولویت در زمینه مبارزه با قاچاق تعریف کرده است.

حسن اسلامی راد افزود: در استان‌ها به منظور مبارزه با قاچاق کالا و ارز کمسیون به ریاست استاندارها شکل گرفته است و استان سمنان نیز برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز ۱۱۹ کمیسیون برگزار کرده که تصویب ۸۶ مصوبه نتیجه برگزاری کمیسیون ها و کارگروه‌ها است.

وی ادامه داد: استان سمنان دارای مرز برای ورود قاچاق نیست ولی دارای موقعیت جغرافیایی راهبردی است و تمام ورودی‌های استان سمنان برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق کنترل می‌شود.

اسلامی راد تصریح کرد: سال گذشته به منظور تحقق منویات رهبری و مبارزه با قاچاق کالا و ارز با کمک نیروی انتظامی کالای قاچاق به ارزش ۵۴۹ میلیارد ریال در استان سمنان کشف شد که این آمار در مقایسه با سال ۹۶ حدود ۲۶۲ درصد افزایش داشته است.

افزایش ۲۴۵ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۹۷

مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری سمنان اضافه کرد: در سه ماهه اول سال ۹۸ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کشف قاچاق ۲۴۵ درصد افزایش یافت که این نشان دهنده توجه بیش از پیش به منویات مقام معظم رهبری برای رونق تولید است.

اسلامی راد ابراز داشت: عمده کالای قاچاق کشف شده در سال گذشته دارو، لوازم خانگی، تجهیزات یارانه‌ای و لوازم یدکی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: قاچاق کالا مانع رونق تولید است و بر همین اساس نیروی انتظامی با همکاری گمرک در سال گذشته یک هزار میلیارد ریال کالای قاچاق کشف کرد و در بهار امسال میزان کشف حدود ۲ هزار میلیارد ریال بود.

وی تصریح کرد: سال گذشته ۸۹۴ پرونده مربوط به کشف کالای قاچاق تشکیل شد که آمار نشاندهنده رشد ۳.۵ درصدی در تشکیل پرونده در مقایسه با سال ۹۶ است.

افزایش ۴۱ درصدی تشکیل پرونده قاچاق در سمنان

مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری سمنان گفت: در استان سه پرونده قاچاق کالا با ارزش بیش از پنج میلیارد ریال تشکیل شده است که یک پرونده ۳۲۷ میلیارد ریال جریمه شده است.

وی یادآور شد: سه ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تشکیل پرونده‌های مربوط به قاچاق ۴۱ درصد افزایش یافت که نشان از عزم جدی دولت در مبارزه با قاچاق کالاست.

وی با بیان اینکه در سه ماه نخست امسال تشکیل پرونده‌های مربوط به قاچاق کالا با ارزش ریالی بیش از یک میلیارد ۲۷۰ درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است، افزود: سال گذشته ۶۷ پرونده مربوط به قاچاق کالا با ارزش ریالی بیش از یک میلیارد تشکیل شد که این آمار در مقایسه با سال ۹۶ نشاندهنده افزایش ۱۵۷ درصدی است.

اسلامی راد گفت: از ۲ سال پیش سامانه شناسه دار کردن انبارها در استان سمنان شکل گرفت که با کمک این سامانه ۱۰ هزار و ۵۱۲ انبار به منظور جلوگیری از احتکار و قاچاق کالا شناسایی و شناسه دار شد.

مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری سمنان برای مبارزه با قاچاق کالا اقدامات خوبی در زمینه فضای مجازی شکل گرفته، اما مبارزه جدی با قاچاق کالا نیازمند ترویج فرهنگ خرید کالای ایرانی است.

وی اظهار داشت: ائمه جمعه و جماعات، سازمان‌های مردم نهاد و اصحاب رسانه نقش مهم در ترویج فرهنگ خرید کالای ایرانی دارند.

مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری سمنان گفت: تلاش در زمینه مبارزه با قاچاق کالا خوب است، اما کافی نیست و باید برای پویایی اقتصاد بیش از پیش در زمینه قاچاق کار شود.

مبارزه با قاچاق اصلاح ساختاری نیاز دارد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان گفت: برای مقابله با قاچاق کالا و ارز تنها مبارزه مطرح نیست بلکه ضرورت دارد مشکلات ساختاری رفع شود.

علی اصغر جمعه‌ای اظهار داشت: برخی مناطق کشور محل انبار وسیله‌های قاچاق است و در مبارزه با قاچاق باید تکلیف این منطقه‌ها مشخص شود.

وی ادامه داد: یک شهر در شیراز و شهرستان بانه محل فروش کالای قاچاق شناخته شده است و برای مبارزه با قاچاق باید مشکلات ساختاری و تکلیف این مناطق به منظور رونق تولید مشخص شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: کول‌برها تناقض مبارزه با قاچاق هستند، از ساماندهی کول‌برها و بیمه آنها صحبت می‌شود و این موضوع نشاندهنده نوعی تناقض در مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

۷۳۴۲/۶۱۰۳