«کاظم غریب آبادی» گفت، همانگونه که در بیانیه شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران نیز تأکید شده بود، ایران در راستای استیفای حقوق خود، مطابق بندهای ٢۶ و ٣۶ برجام، از ۸ می ٢٠١٩ (۱۸ اردیبهشت) اقداماتی را برای اعاده بخشی از تعادل به برجام، اتخاذ نموده است.
سفیر و نماینده دائم ایران در وین با اشاره به اینکه ایران در این فرایند بسیار شفاف عمل کرده است، از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهای یکجانبه نه تنها بر جمهوری اسلامی ایران بلکه بر سایر کشورهایی که خواهان پایبندی به تعهدات خود ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل هستند، ابراز تأسف جدی کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که جامعه بین المللی در مقابل این رفتار قلدرمأبانه در روابط بینالمللی متحد شود و نگذارد بارقه امیدی که برای دیپلماسی و چندجانبه گرایی در عصر نوین باقیمانده است، رو به خاموشی برود.
وی تأکید کرد که ورود ایران به مذاکرات هستهای و پیوستن به توافق برجام، همراه با «حسن نیت» بوده و در این راستا، به طور کامل و جامع به اجرای تعهداتش پایبند بوده است، و این موضوع ۱۵ بار در طول سالهای گذشته توسط مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تأیید قرار گرفته است.
غریب آبادی افزود: اکنون نوبت اروپایی هاست تا اگر به سرنوشت برجام علاقه مند هستند، اقدامات عملی جدی برای حفظ آن بردارند. در صورتی که این کشورها به تعهدات خود به ویژه در رابطه با مسائل مالی و خرید نفت عمل نمایند، اقدامات ایران نیز متناسب با آن، قابل بازگشت خواهد بود.