تهران- ایرنا- مسئول تغذیه بالینی و بزرگسالان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: برخورد پرسنل بیمارستانی و نوع درمان از یک طرف و کیفیت غذا در بیمارستان ها از طرف دیگر اهمیت دارد و حتی می تواند روی میزان رضایت مندی بیمار از بیمارستان تاثیر بگذارد.

پریسا ترابی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره اهمیت توجه به کیفیت غذا در بیمارستان ها افزود: افرادی که در آشپزخانه های بیمارستان ها مشغول فعالیت هستند باید با اهمیت غذای بیمار آشنا باشند. کیفیت غذای بیمار و گرم بودن غذا هنگام سرو باید مورد نظر باشد. مواردی مانند وجود منوی غذایی و انتخاب از بین حداقل دو نوع غذا نیز مهم است.

وی ادامه داد: بیمارستان هایی که از ۱۰۰ تخت خواب به بالا دارند باید خودشان غذا را تهیه کنند و موارد زیادی روی این موضوع نیز تاثیر دارد. به طور مثال باید کارشناسان ویژه خدمات غذایی روی کیفیت این غذاها نظارت داشته باشند. وجود کارشناس تغذیه در بیمارستان ها بر اساس تعداد تخت بسیار اهمیت دارد.

توجه وزارت بهداشت به تغذیه بیماران

مسئول تغذیه بالینی و بزرگسالان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: تغذیه بیماران در بیمارستان‌ها همیشه جزو یکی از دغدغه‌های مهم وزارت بهداشت بوده، به نحوی که در این زمینه دستورالعمل‌ها و فرم‌های ارزیابی و پیگیری تغذیه‌ای بیماران بستری به تفکیک بزرگسالان، کودکان و پروتکل‌های درمان و مشاوره تعذیه بیماران بستری تدوین شده است و بیمارستان‌ها سالانه با استفاده از استانداردهای ارائه خدمات غذایی و مشاوره تغذیه‌ای برای بیماران بستری مورد اعتبارسنجی و ارزیابی قرار می‌گیرند.

استفاده از کترینگ های مرکزی برای تهیه غذای بیمارستان ها

مسئول تغذیه بالینی و بزرگسالان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: استفاده از کترینگ های مرکزی برای تهیه غذای بیمارستان ها حتماً به این معنی نیست که می تواند غذای مناسبی برای بیماران تهیه کند و شرایط زیادی مانند امکانات، دوری مسافت کترینگ تا بیمارستان و احتمال به خطر افتادن امنیت غذایی بیمار در این زمینه مطرح است.

وی افزود: اگر غذایی که در کترینگ ها تهیه می شود برای بیماران ویژه و بر اساس رژیم های غذایی خاص هدفمند شده باشد، اتفاق خیلی خوبی است.

ترابی بیان کرد: از طرفی در زمان بحران ها، دسترسی به کترینگ مرکزی دچار مشکل می شود. با این حال کترینگ مرکزی می تواند مزایایی مانند بهداشتی بودن و تنوع غذایی داشته باشد.

مهدی شادنوش، رئیس مرکز پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت نیز ۳۰ اردیبهشت ۹۸ درباره کترینگ‌های صنعتی تهیه غذا برای بیمارستان‌ها به خبرنگار سلامت ایرنا گفته بود: اگر می‌خواهیم کار اساسی در مورد خدمات غذایی بیمارستان‌ها انجام بدهیم حتماً باید به سمت تولید صنعتی غذا برای بیمارستان‌ها برویم. هر جا غذا با حجم بالا تولید می‌شود، روند استانداردی وجود دارد تا هم محتوای غذایی مناسبی داشته باشد و هم درباره بهداشت و سلامت آن مراقبت بیشتری انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: به صلاح بیمارستان‌ها است که خدمات غذایی آن‌ها به سمت تولید صنعتی برود. هرچند این موارد مشکلات ریشه‌ای هم دارد. یعنی وقتی بیمارستان‌هایی با حجم تخت‌های بالا در کشور وجود دارد، می‌توان به سمت استفاده از کترینگ‌های صنعتی تهیه غذا رفت، اما اگر به تجربه‌های جهانی توجه نشود و بیمارستان‌هایی با حجم تخت پایین داشته باشیم، دیگر امکان انجام این موارد وجود ندارد و در واقع اقتصادی نیست.