محمد سهیلی روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رزن یکی از قطبهای تولید موزائیک کشور محسوب میشود و فعالان این رشته دارای مهارت و تخصص ویژه ای هستند که نیاز به ساماندهی دارند.
وی تعداد واحدهای موزائیک سازی پروانه دار در این شهرستان را ۲۱۵ واحد اعلام کرد که زیر نظر شرکت تعاونی و اتحادیه مربوطه مشغول به تولید هستند و حدود ۲ هزار نفر در این زمینه به طور مستقیم و یا با واسطه مشغول به کار هستند.
سهیلی با بیان اینکه موزائیک سازی در حدود نیم قرن در این شهرستان سابقه دارد خاطرنشان کرد: روستای وَرقستان خاستگاه اصلی این صنعت است که ۹۵ واحد تولیدی را درخود جای داده و برای ۳۸۰ نفر از اهالی شغل ایجاد کرده است.
رئیس صنعت، معدن و تجارت رزن یادآوری کرد: این صنعت قابلیت اشتغال زایی، پویایی و رشد اقتصادی، صادرات و ارزآوری برای استان همدان را دارد، با این وجود بدون هیچ برندی به سراسر نقاط کشور عرضه میشود.
سهیلی گفت: توسعه بازارهای فروش داخلی و خارجی و فراهم کردن صادرات این محصول پیش از هر چیز نیازمند برندسازی و شناسنامه دار شدن است.
وی با اشاره به قیمت پایین موزائیک نسبت به سرامیک و سنگ افزود: این محصول به دلیل بهره مندی از چنین ویژگیهایی همچنان در بازارهای داخلی و خارجی مشتریهای فراوانی دارد.
به گفته رئیس صنعت، معدن و تجارت رزن ماهانه به طور میانگین ۴۸۰ هزار متر مربع موزائیک در طرح و رنگهای متفاوت در رزن تولید و در ساختمان سازی و سنگ فرش محوطهها مصرف میشود که تأثیر بسیاری در اقتصاد ساکنان این منطقه دارد.
۷۵۲۷/۲۰۸۷