«مهدی هنردوست» در مقالهای با عنوان «دشمنی آمریکا با ایران» که روز سه شنبه در روزنامههای پاکستان منتشر شد، افزود: ۴۰ سال مقاومت و پایداری ملت ایران در مقابل فشارهای سیاسی، اقتصادی به نماد شکست ناپذیری در مقابل تمامیت خواهان و الگویی برای ملتهای آزادی طلب جهان تبدیل شده که برای قدرتهای استعماری این مسئله خطری بالقوه و در برخی جاها بالفعل تفسیر میشود.
وی گفت: در پی تنشهای اخیر ناشی از ساقط شدن پهپاد متجاوز آمریکایی به فضای جمهوری اسلامی ایران، شاهد شدت یافتن اتهامات بی اساس و به کار بردن الفاظ و عبارات خارج از عرف و نرم بین الملل از سوی آمریکا و افزایش فشارهای اقتصادی و گسترش تحریمها هستیم.
هنردوست تاکید کرد: بسیار روشن است که علت اصلی این نوع برخورد استکباری، اعمال فشارهای اقتصادی و تلاش برای تحریم کردن از سوی آمریکا ریشه در باورهای ایدوئولوژیکی اسلامی و رویکرد ظلم ستیزی و حمایت از مظلومان و عدم وابستگی به قدرتهای بزرگ و در یک کلام مخالفت با استیلا، برتری طلبی و هژمونی آمریکایی دارد.
وی افزود: با مرور بر تاریخ معاصر حتی اگر خاطرات بسیار تلخ از دخالتها و حضور امنیتی، سیاسی و نظامی آمریکا در امور داخلی ایران قبل از انقلاب و نقش مستقیم آن کشور در تحولات و فعل و انفعالات اجتماعی و سرکوب حرکتهای آزادیخواهانه ملت ایران مانند ساقط کردن دولت مردمی دکتر مصدق درسال ۱۳۳۲ توسط کودتای آمریکایی را کنار بگذاریم، در چهار دهه اخیر پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران شاهد عمق کینه توزی آمریکا و تلاشها و تهدیدهای رو به تزاید آن کشور به ویژه در زمینههای تجاری اقتصادی علیه ایران هستیم.
سفیر ایران در پاکستان اظهار داشت: حال با نگاهی به خطوط کلی و محوری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در طی چهار دهه اخیر میپردازیم که شاید بتوان علت این همه خصومت و تقابل و فشار جبهه استکبار علیه دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران را یافت.
وی افزود: اعلام و اعمال سیاست استقلال طلبانه و عدم ورود به بلوکهای قدرت از بدو پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مبارزه با انواع مختلف پدیده شوم تروریسم و گروههای تروریستی به عنوان ابزار پیشبرد سیاستهای قدرتهای بزرگ، مخالفت با رژیم نامشروع صهیونیستی و حمایت همه جانبه از ملت مظلوم فلسطین، ورود به مقابله و جنگ با گروههای تروریستی از قبیل داعش و غیره در خاورمیانه و سایر کشورهای اسلامی، تلاش گسترده در جهت همگرایی و اتحاد منطقهای با تاکید بر لزوم عدم حضور قدرت، مخالفت با نفوذ و حضور نظامی قدرتهای فرا منطقهای در کشورهای منطقه، دستیابی جمهوری اسلامی ایران به پیشرفتهای چشمگیر در عرصههای مختلف علوم و تکنولوژی که در طی سالیان دراز در انحصار معدودی از کشورهای غربی بود و تقویت تفکر ضد امپریالیستی و نشر آن در اذهان ملل جهان و نگرانی قدرتهای شیطانی از تبدیل «جمهوری اسلامی» به یک مدل موفق حکومت داری اسلامی و مردمی است.
هنردوست گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در مقابل استانداردهای دوگانه و رفتارهای تبعیض آمیز در سطح بین الملل مقاومت کرده است. برای نمونه با پذیرش عدم توسل و تجهیز به سلاحهای هستهای پیشنهاد منطقه عاری از سلاحهای هستهای را ارائه نموده تا برخی کشورهای منطقه مثل رژیم صهیونیستی با برخورداری از آن به عنصر و عامل تهدید آفرین برای دیگران مبدل نشود. همچنین، جمهوری اسلامی ایران همواره منادی صلح و همگرایی منطقهای بوده و اخیراً پیشنهاد گفتگوهای منطقهای به منظور تثبیت صلح، امنیت و ثبات پایدار در منطقه خلیج فارس مطرح نمود که فرصت مغتنمی برای آرام کردن شرایط تنش آلود منطقه بود. اما این پیشنهاد متأسفانه با پاسخ درخوری مواجه نشد که بیشتر ناشی از عدم درک واقعیات و ملزومات منطقه از سوی دول منطقهای است.
وی افزود: ایران با پرداخت تمامی هزینههای جانی و مالی، کماکان با عزمی راسخ، به اصول لایتغیر سیاست خارجی خود همچون مقاومت در برابر ظلم و دفاع از حریم بلاد اسلامی در مقابل تفکر توسعه طلبانه دشمنان اسلام پایبند باقی مانده و طبیعی است که در مقابل، به طور روزافزونی آماج (هدف) گسترش فشارها اعم از تهمتهای سراسر کذب، تبلیغات منفی و تحریمهای ظالمانه و منحصر به فرد قرار گیرد.