شهرام شیخ عباسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گردشگران خارجی تنها مجاز به اسکان در هتلها، متل ها، مهمانپذیرها و اماکنی هستند که دارای مجوز رسمی از میراث فرهنگی باشند، در غیر این صورت بر اساس آئین نامه نظارت عمومی و همچنین دستورالعمل مرتبط ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری، سایر اماکنی که اقدام به سکونت گردشگران خارجی کنند، برابر قانون پلمب میشوند.
وی ادامه داد: در این راستا نیروی انتظامی شهرستان مکلف شده تا اماکن بدون مجوز و نظارت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که گردشگران خارجی را سکونت میدهند، شناسایی و پلمب کند.
دادستان عمومی و انقلاب چالوس بر ضرورت برخورد با متخلفین اسکان گردشگران خارجی تاکید کرد و گفت: سکونت گردشگران خارجی در اماکنی همچون هتلها، متل ها، خانههای مسافر مجوز دار علاوه بر حفظ بهتر امنیت و آسایش این مهمانان، از احتمال بروز برخی مشکلات هم جلوگیری میکند.
وی خواستار همکاری مردم جهت کنترل و پیشگیری از وقوع جرم و موارد غیراخلاقی در شهرستان گردشگر پذیر چالوس از جمله اسکان گردشگران خارجی در اقامتگاههای غیررسمی و غیرمجاز شد.
به اعتقاد برخی کارشناسان گردشگری، علاوه بر پایین بودن هزینهها، حاکم نبودن مقررات بر سکونتگاههای غیررسمی از جمله خانههای اجارهای بدون مجوز در مازندران سبب شده است تا گردشگران خارجی هم به اقامت در اینگونه مکانها ترغیب شوند.
حضور سالانه حدود ۶۰ میلیون نفر شب گردشگر داخلی و خارجی در مازندران به عنوان مهمترین قطب گردشگری کشور سبب شده است تا بازار اقامتگاههای غیررسمی مانند خانههای مسافر و اجاره دادن ویلا، آپارتمان و اتاق در شهرهای ساحلی استان چنان رونق بگیرد که حتی در شلوغ ترین ایام سال بخشی از ظرفیت اقامتگاههای رسمی مانند هتل، متل، مسافرخانه و دیگر اماکن خالی بماند.
طرح ساماندهی خانه مسافرها در مازندران از سال ۹۵ با همکاری ۱۰ شرکت به عنوان مجری آغاز شد و جمع آوری اطلاعات کامل مشخصات هویتی مالکان، موقعیت مکانی خانههای مسافر و ایجاد بسترهای لازم برای سوق دادن فعالان این بخش برای قرار گرفتن زیرپوشش این طرح از مهمترین وظایف این شرکتها اعلام شده بود ولی مشکل اقامتگاههای غیر رسمی همچنان پابرجاست.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چالوس هم روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: تاکنون ۳۶۸ باب خانه مسافر در این شهرستان گردشگر پذیر مجوز فعالیت گرفته و ساماندهی شدهاند و بیش از ۹۰۰ باب خانه مسافر بدون مجوز شناسایی شدند که مالکان آنها برای فعالیت نیازمند اخذ مجوزهای لازم از این اداره هستند.
مهدی اسحاقی افزود: در حال حاضر ۱۸ واحد اقامتی با ۸۵۰ تخت، ۱۲۵ واحد پذیرایی در جاده کندوان و کناره، ۳۶۸ خانه مسافر استیجاری دارای مجوز با ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ نفر شب اقامت به همراه ۹ واحد اقامتی بوم گردی در روستاهای ییلاقی و ساحلی با ظرفیت ۳۸۰ نفر شب اقامت آماده میزبانی از گردشگران است.
وی ادامه داد: در ایام تعطیلات نوروز سال جاری ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر شب اقامت در مکانهای اقامتی شهرستان چالوس ثبت شد و بیش از یک میلیون گردشگر نیز از مجتمع تفریحی و گردشگری نمک آبرود که پر بازدید ترین جاذبه گردشگری این منطقه محسوب میشود، دیدن کردند.
شهرستان چالوس با جمعیت بیش از ۱۱۶ هزار نفر و بیش از ۱۰۰ روستا علاوه بر داشتن سابقه تاریخی به خاطر سرسبزی و زیبایی به عقیق همیشه سبز مشهور است. کاخ چایخوران، کاخ اجابیت، دریاچه ولشت، پارک جنگلی فین، تله کابین و تفرجگاه نمک آبرود و هتل پارسیان خزر آبشار هریجان، سد و آبشار طبقاتی زوات، مرداب هسل، ساحل رادیو دریا، بقعه امامزاده فضل و فاضل (ع) از جاذبههای گردشگری این شهرستان است.
سالانه میلیونها گردشگر داخلی و خارجی از مناطق دیدنی این شهرستان بازدید میکنند.
/ ۱۲۹۵/۱۶۰۲/۱۶۵۴