مرجان اکبری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا این آثار را شامل "آئین عاشورایی خیمه پوشان روستای پیوه ژن مشهد، آئین عاشورایی موسوم به شیردر ششتمد سبزوار، آئین عاشورایی تعزیه روستای ریوند شهرستان داورزن، دانش بومی فراوری گبلگ (نوعی قارچ خوراکی) در شهر ششتمد، مراسم سنتی آوبج یا تقسیم سنتی آب در حوزه فرهنگی غرب خراسان رضوی و دو رسم کهن موسوم به مراسم ربایی (شعرخوانی در مراسم عروسی) و مراسم بیت و بجخوانی (شعرخوانی در رثای درگذشتگان) برشمرد.
وی افزود: انتخاب این آئینها و رسوم به عنوان آثار فرهنگی پیشنهادی خراسان رضوی به "شورای ثبت آثار فرهنگی ناملموس ایران" در راستای ایجاد تنوع جغرافیایی در شناسایی و توازن بیشتر در ثبت میراث ناملموس صورت گرفت.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: شناسایی و ثبت میراث ناملموس در حوزه فرهنگی شرق این استان از جمله مقامهای موسیقی نواحی نیز در برنامه آتی دفتر ثبت آثار تاریخی خراسان رضوی قرار دارد.
تاکنون ۱۰۱ اثر فرهنگی ناملموس از خراسان رضوی در فهرست ملی ایران ثبت شدهاند. در مجموع هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و ناملموس خراسان رضوی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
۷۴۹۶/۱۸۵۸