دیگر دادن آمار کشته شدگان و تصادف‌ها، گفتن اینکه هشدار ، جاده لار- جهرم محور حادثه‌ ساز است، این محور شلوغ است و عیوب مختلفی دارد هیچ دردی از خانواده‌های قربانیانی که صبح بیدار می‌شوند بی‌دخترشان، بی‌مادرشان، بی‌پسرشان یا بدون پدرشان کم نمی‌کند.

گفتن اینکه رانندگان گاه نخستین بار است که به جاده جهرم- لار می‌آیند، اینکه این محور ترانزیتی و در کریدور شمال به جنوب کشور قرار دارد، اینکه این جاده حتی به کودک هنوز زاده نشده و درون شکم مادر نیز رحم نمی‌کند و به مادران باردار و تازه عروس و تازه دامادها هم امان نمی‌دهد. هیچ رنجی از خانواده‌های داغدار نمی کاهد.

کودک این قربانیان همیشگی تصادفات رانندگی در محور لار - جهرم چه بمانند و چه بمیرند قربانی این مسیر حادثه سازند، آنها یا در تصادفات این مسیر خونبار جان نازنینشان پرپر می‌شود و یا می‌مانند و با از دست دادن پدر و مادر و همه زندگی شأن، عمر با رنج و مشقت را سپری می‌کنند.

خانواده‌های قربانیان جاده لار - جهرم از این بعد تمام روزها، عیدها، تولدها، لبخندها، مُحرم‌ها، سیزده‌بدرها، عروسی‌ها، خوشی‌ها و… بدون عزیزانشان می‌گذرانند و آنچه تا دیروز ظهر بوده فقط خاطره‌ای است که شاید دل‌های نازک را بسوزاند و به خشم آورد.

این روزها من می‌شنوم یا تو می‌شنوی در جاده جهرم- لار تریلی واژگون شده، تصادف زنجیره‌ای شده، ماشین آتش گرفته یا ده‌ها کشته داده، خبر غریبی نیست و این عادت کردن بد چیزی است که همه چیز را ویران می‌کند. این است که وقتی می‌شنوم این جاده اژدها وار ۱۱ تن را بلعیده نمی‌توانم به راحتی بگذرم و در یک جمله تسلیت بگویم و بلافاصله خطا و کوتاهی‌ها را توجیه کنم.

داستانی است پر آب چشم که خانواده‌های داغ دیده در جهرم و لار آنقدر زیاد شده که از هر کس بپرسی می‌تواند نشانی فامیلی، دوستی، آشنایی یا همسایه‌ای را بدهد که در این محور تصادف زخمی برداشته، عزیزی از دست داده، یا خسارت هنگفتی را تحمل کرده است. آنقدر زیاد که حتی یک نفر ۶ عضو خانواده‌اش را در این محور خونبار از دست داده است.

سال پیش همین روزها بود که هشدار دادیم که محور لار- جهرم، جاده وحشت شده و متأسفیم که حالا باید بگوییم با آمار سیاه ۱۰ کشته طی ۱۴ روز، جاده مرگ شده است و ناخوش‌تر آنکه بگوییم هر هفته هر روز حداقل یک تصادف جرحی در این محور رخ می‌دهد.

این جاده با قدمت بیش از ۱۲ سال به نماد و نشانه‌ای از کم‌کاری مسئولان تبدیل شده و با این حجم از پرپر شدن عزیزان و سوگوار کردن خانواده‌ها مهم‌تر از همه به آفتی برای «امید» این مردم بدل شده است. ما روزانه شاهد تکه‌تکه شدن و فوت جوانان و عزیزان و نخبگانمان در این مسیر هستیم.

عزیزی در جاده خرامه-شیراز پرپر شد و تمام فضای حقیقی و مجازی به صدا درآمد، از معاون رئیس جمهور تا دادستان کشور به آن واکنش نشان دادند، اما شاید اینجا آخر جهان است که لای همهمه‌ها صدای جیغ‌های ممتد کودکان و مادران به گوش نمی‌رسد و هیچکس به خود زحمت پرسش یا تسلیت هم نمی‌دهد.

آری؛ بسیارند افرادی که زحمت می‌کشند، حتماً تلاش می‌کنند و حتماً روزها و هفته‌هایتان را در جاده‌ها به خدمت مشغولند. اما باید بپذیرید که گاهی یک تأخیر، تساهل یا تسامح، جان انسان را می‌گیرد.

مردم این سرزمین با کم‌آبی و بحران آب و ریزگرد و گرما و بیکاری و… ساخته‌اند و می‌سازند، اما نگذارید بیش از این جان نازنینشان لای آهن‌پاره‌ها پرپر شود.

تصادف زنجیره‌ای چهار خودرو در جاده لار- جهرم که عصر دوشنبه رخ داد، جان پنج تن را گرفت و موجب مصدوم شدن هفت نفر شد.

در سال‌های اخیر وضعیت راه‌های فارس نسبت به سال‌های گذشته توسعه یافته و اغلب راه‌های منتهی به مرکز استان به بزرگراه تبدیل شده اما به رغم این توسعه‌ها و حذف برخی نقاط حادثه ساز، هنوز محورهای پرترددی هستند که تصادفات منجر به مرگ زیادی در آنها روی می‌دهد که یکی از این محورهای حادثه‌آفرین، محور جهرم - لار است که شاید به عنوان یکی از محورهای مهم حادثه خیز استان فارس از آن به عنوان جاده وحشت یاد می‌شود.

بنا به گزارش‌های پلیس راه فارس درباره خطرناک‌ترین جاده‌های حوزه جنوب فارس از لحاظ فراوانی تصادفات، محور لار – جهرم، حادثه خیز ترین این محورها بوده است.

شهرستان جهرم در ۱۹۳ کیلومتری جنوب شرق شیراز و شهرستان لارستان در ۲۳۳ کیلومتری شیراز قرار دارند.

۹۹۱۰ /‏۶۱۱۳‬