سیداحمد برزنجی روز سه شنبه در حاشیه برگزاری کنگره مشاهیر کُرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این کنگره در سطح بسیار خوبی برگزار شد و در تاریخ مردمان کُرد چنین برنامهای تاکنون برگزار نشده است.
وی از مسئولان جمهوری اسلامی ایران بابت برگزاری این کنگره از طرف برهم صالح رئیس جمهور عراق تقدیر کرد و افزود: در برخی کشورهایی که کُردها زندگی میکنند، بزرگان این قوم نتوانستهاند به خوبی هنر خود را نشان دهند و همیشه در پس پرده بودهاند.
مشاور عالی دبیر کل حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق یادآور شد: با توجه به اینکه ادیبان، نخبگان و سرشناسان کُرد در بسیاری از کشورها امکان خودنمایی نداشتهاند و قلم آنان در تسلط حاکمیت بوده برگزاری چنین کنگرهای در ایران نشان از توجه جمهوری اسلامی به فرهنگ و ادب اقوام مختلف از جمله کُردها است.
برزنجی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد بزرگانی که به گسترش فرهنگ دینی و اسلام کمک کردند، کُردها بودهاند، اضافه کرد: در شرایط کنونی و وضعیت اقتصادی و سیاسی منطقه، برگزاری این کنگره بسیار مهم و قابل تقدیر است.
وی از دولتمردان ایران خواست با اهمیت دادن به فرهنگ کُرد و اقوام مختلف مانع عملی شدن توطئههای دشمنان اسلام در کشور و منطقه شوند و اظهار داشت: اسلام راستین آزادی مردم را میخواهد و جمهوری اسلامی ایران به خوبی به این مهم توجه داشته است.
امام خمینی (ره) بزرگترین حامی کُردها بود
برزنجی همچنین در مراسم افتتاحیه کنگره مشاهیر کرد در سخنانی با ابلاغ سلام و تشکر برهم صالح رئیس جمهوری عراق از رهبر و مسئولان جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری این کنگره، از طرف خود نیز گفت: از مسئولان قرارگاه رمضان برای اتخاذ تدابیر مناسب جهت حضور مشاهیر و مسئولان عراقی به این کنگره و شهر قهرمان سنندج تشکر میکنیم.
وی با بیان اینکه برگزاری این کنگره در زمانی که منطقه خاورمیانه درگیر مشکلات بویژه بحران ایدئولوژی استعمار جهانی است، قابل تحسین است، افزود: حل و رفع بحران نیازمند همبستگی تمام مسلمانان است و در این برهه زمانی که هجمه و حمله و جنگ اقتصادی علیه ایران است تجلیل از مشایر کُرد اقدامی بی نظیر در تاریخ این قوم است.
برزنجی یادآور شد: کُردها در طول تاریخ نشان دادهاند تمام تلاش شأن برای ارتقای فرهنگ بشریت بوده و وجود مشاهیر کُرد در طول تاریخ شاهدی بر این مدعاست البته کُردها به ویژه در توسعه تمدن اسلامی نقش تاریخی ایفا کردهاند.
وی با تقدیر از جمهوری اسلامی بخاطر حمایت و پشتیبانی از پیشمرگان کُرد و اینکه امام خمینی (ره) بزرگترین حامی کُردها بودند، اضافه کرد: البته قبل از انقلاب اسلامی ایران مرحوم جلال طالبانی با درایت خویش شخصیت امام خمینی (ره) را کشف کرد و این زمانی بود که ایشان هنوز در جهان آنطور که باید شناخته نشده بودند.
مشاور عالی دبیرکل حزب اتحادیه میهنی اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه قبل از انقلاب در ایران اگر پیشمرگان در مبارزه با رژیم بعث عراق زخمی میشدند و یا آذوقه و سلاحی میخواستیم کسی نبود برای مان تأمین کند اما بعد از انقلاب اسلامی، ایران راه را برای ما باز و باعث تمام پیروزیهای ما علیه بعثیها شدند.
وی با بیان اینکه در فاجعه حمله شیمیایی حلبچه تنها جمهوری اسلامی ایران بود که از ما حمایت کرد و خبرنگارانش با انعکاس گسترده این فاجعه را به گوش جهانیان رساندند، گفت: زمانی که ۱۲۴ هزار کُرد در اطراف شهرهای عراق انفال شدند و پنج هزار روستا با خاک یکسان شد تنها ایران بود که از ما حمایت کرد و مرزهایش را به سوی مردم ما گشود.
مجری مراسم در زمان دعوت سید احمد برزنجی ایشان را نماینده رئیس جمهوری عراق و حامل پیام دکتر برهم صالح به کنگره مشاهیر کُرد معرفی کرد در حالیکه او پس از قرار گرفتن پشت تریبون گفت فقط سلام و تشکر برهم صالح و حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق را به خاطر برگزاری این کنگره ابلاغ می کند.
مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی مشاهیر کُرد روز سه شنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمین علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای مذهبی و دینی، استاندار کردستان، آیت الله شاهرودی نماینده ولی فقیه در کردستان، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، استاندار سلیمانیه اقلیم کردستان عراق و جمعی از مسئولان داخلی و خارجی و نامآورانی همچون «مظهر خالقی» شهرام ناظری، صدیق تعریف و… در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.
قرار است در روز دوم برگزاری نخستین کنگره مشاهیر کُرد از نامآوران عرصههای مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی، ورزشی، موسیقی و علمی کُرد تجلیل شود.
تلاش برگزار کنندگان کنگره مشاهیر کُرد در دعوت و حضور چهرههای مطرحی همچون مظهر خالقی هنرمندی نام آشنای این دیار که ۳۸ سال دور از وطن بود، عاقبت به ثمر نشست و روز گذشته این هنرمند عرصه موسیقی کُردی از طریق مرز باشماق پا به خاک میهن گذاشت.
برنامههای جانبی این کنگره از روز یکشنبه ۹ تیر ماه با برپایی نمایشگاههای خوشنویسی و کتاب کُردی و برگزاری شب شعر و کنسرت موسیقی آغاز شد و دوشنبه ۱۰ تیر هم نشست خبری استاندار کردستان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس دانشگاه کردستان با هدف تشریح برنامههای کنگره برگزار شد.
از سری برنامههای جانبی کنگره در روز سه شنبه هم برگزاری کنسرت شهرام ناظری و سعدون کاکایی است که به صورت مجزا در ۲ سانس در سالن آزادی به اجرای برنامه میپردازند.
اکران فیلم سینمایی زر ساخته کاظم اوز از فیلمسازان مطرح کُرد ترکیه در روزهای ۱۱ و ۱۲ تیر در سینماهای بهمن سنندج و کردستان مریوان و برگزاری نشست تخصصی با کارگردان این فیلم از دیگر برنامههای جانبی کنگره است.
اختتامیه این کنگره فردا چهارشنبه ۱۲ تیر در دانشگاه کردستان با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
۷۳۵۵/۹۱۰۲