تهران- ایرنا- معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای حمایت از تولید، بیش از ۹۰ درصد نهاده های مورد نیاز همچون خوراک، واکسن، افزودنی ها، مواد اصلی جیره، ویتامین ها و جوجه صنعت دام، طیور و آبزیان با ارز ترجیحی تامین و وارد کشور می شود.

«مرتضی رضایی» روز سه شنبه در حاشیه مراسم پنجمین همایش بین المللی و نمایشگاه جانبی خوراک دام؛ طیور و آبزیان ایران فیداکسپو ۲۰۱۹ در جمع خبرنگاران افزود: نزدیک ۷۰ درصد هزینه‌های تولید را نهاده‌های مورد نیاز صنعت تشکیل می‌دهد و ۳۰ درصد هزینه‌های تولید مربوط به هزینه‌های کارگری، بیمه و انرژی است.

به گفته وی، بیش از ۵۰ تا ۵۵ درصد خوراک صنعت طیور و ۴۰ درصد خوراک صنعت دام کشور از طریق کارخانجات خوراک آماده دام تأمین می‌شود مابقی را خودشان تأمین و تولید می‌کنند.

وی بر این باور است که تنها راهکار صنعت خوراک دام تولید قراردادی به همراه زنجیره تولید است تا این صنعت به ظرفیت ۱۸ میلیون تنی تولید دست پیدا کند.

قیمت ۱۲۵۰ تومانی سبوس مورد قبول وزارت جهاد کشاورزی نیست

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره افزایش قیمت سبوس توسط وزارت صمت گفت: وزارت جهاد کشاورزی به قیمت ۱۲۵۰ تومانی هر کیلوگرم سبوس معترض است و این قیمت به هیچ عنوان مورد قبول این وزارتخانه نیست زیرا اعمال آن می‌تواند موجب افزایش هزینه‌های تولید شود.

وی اضافه کرد: قیمت ۸۶۰ تومان برای هر کیلوگرم سبوس منطقی است زیرا پیش از این قیمت این محصول اندکی بیش از ۵۰۰ تومان بوده است.

وی افزود: همچنان وزارت جهاد کشاورزی با افزایش قیمت این محصول مخالف است و کاهش آن را در دست پیگیری دارد.

تولیدکنندگان با حواله، ذرت دریافت کنند

رضایی تصریح کرد: اکنون قیمت دولتی ذرت در بنادر ۱,۳۵۰ تومان و جلوی در واحدهای دام و طیور بین ۱۶۰۰ تا ۱,۷۰۰ تومان است بنابراین نیاز است تا تولیدکنندگان با ارائه حواله، ذرت مورد نیاز خود را دریافت کنند.

وی با تاکید بر اینکه ذرت به اندازه کافی در کشور وجود دارد گفت: حواله بستگی به ظرفیت واحدهای تولیدی دامی و طیور دارد تا با معرفی به شرکت‌های وارد کننده، نهاده مورد نیاز خود را دریافت کنند.

انحصاری در واردات نهاده‌های دامی نداریم

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام کشور افزود: واردات نهاده‌های دامی انحصاری نیست زیرا اکنون برای واردات ذرت و جو بیش از ۱۷۰ شرکت و برای سویا بیش از ۲۵ شرکت وارد کننده فعالیت دارند.

وی پیشنهاد داد: تولیدکنندگان و تشکل‌های بزرگ صنعت دام و طیور کشور خود اقدام به واردات نهاده‌های دامی مورد نیاز این بخش کنند تا برای تأمین نهاده دچار مشکل نشوند.

پنجمین همایش و نمایشگاه بین المللی خوراک دام، طیور و آبزیان فیداکسپو (۲۰۱۹) امروز سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸ با حضور مسئولان بلند پایه وزارت جهاد کشاورزی و شرکت‌های داخلی در نمایشگاه تخصصی شهرداری تهران واقع در بوستان گفت و گو آغاز به کار کرد و به مدت سه روز تا سیزدهم تیرماه ادامه خواهد داشت.

در این همایش از «محمود زند تفرشی» پیشکسوت صنعت خوراک دام کشور و از ۱۹ فعال حوزه تولید خوراک دام، طیور و آبزیان در استان‌های خوزستان، گلستان و لرستان که بعد از وقوع سیل با تولید خوراک از تولید کنندگان دام، طیور و آبزیان این استان‌ها حمایت کردند؛ تجلیل شد.