کابل- ایرنا- همزمان با برگزاری هفتمین دور مذاکرات صلح میان نمایندگان آمریکا و طالبان پشت درهای بسته در دوحه قطر، طرف‌های درگیر از برگزاری مذاکرات «بین افغانستانی ها» به میزبانی آلمان و قطر خبر می‌دهند.

هفته گذشته سخنگوی وزارت خارجه افغانستان از نشست آتی میان نمایندگان دولت و طالبان در آلمان خبر داده بود که با واکنش سخنگوی این گروه مسلح مخالف دولت روبرو شد.

«سهیل شاهین» روز دوشنبه گفت: هنگامی که نیروهای بین المللی از افغانستان خارج شوند، مذاکرات با گروه‌های داخلی افغانستان آغاز خواهد شد اما با دولت هیچ گفتگویی صورت نمی‌گیرد.

وی افزود: در آینده هیچ دخالتی از سوی کشورهای خارجی در افغانستان پذیرفته نمی‌شود.

«زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان نیز روز سه شنبه توئیت کرد: گفت وگوهای بین‌الافغانی به میزبانی آلمان و قطر هفته آینده برگزار خواهد شد.

چهار روز از هفتمین دور مذاکرات صلح میان طالبان و آمریکا در دوحه قطر گذشته است و به مانند شش دور گذشته، هنوز خبری از نتایج آن منتشر نشده است.

عدم اطلاع رسانی از نتایج مذاکرات صلح، شدت عمل طالبان طی هفته‌های اخیر در میادین عملیاتی و شهرهای افغانستان علیه نیروهای دولتی و به حاشیه رانده شدن دولت منتخب افغانستان در برنامه‌های آمریکا برای پایان بخشیدن به جنگ، موجب شده است سیاسیون این کشور به نیات ایالات متحده آمریکا به دیده شک و تردید بنگرند.

دیروز وقتی صدای مهیب انفجار، کابل را لرزاند، مردم پایتخت افغانستان از خود می‌پرسیدند نتیجه مذاکرات صلح برای مردم آمریکا است یا افغانستان؟ چرا پس از هفت دور مذاکرات هنوز از شدت حملات طالبان علیه نظامیان و غیرنظامیان افغان کاسته نشده است؟

سیاسیون افغانستان معتقدند، مذاکرات «بین افغانستانی ها» به معنای مذاکره حاکمیت سیاسی کابل و طالبان می‌تواند منتج به نتیجه شود اما محدود کردن مذاکرات «بین افغانستانی ها» به معنای گفت و گوی طالبان با گروه‌هایی از احراب و تشکل‌ها در افغانستان، فقط به منظور خرید زمان است تا آمریکا بتواند استراتژی‌های مد نظر خود را در این کشور پیاده کند.

به اعتقاد اینان، ایالات متحده آمریکا گفت و گوی میان افغان‌ها بدون حضور حکومت افغانستان را نه به عنوان یک راهبرد بلکه به عنوان یک مسکن موقتی در نظر دارد تا از این مسیر اهداف بلند مدت خود را دنبال کند.