عباسعلی کدخدایی روز سه شنبه در نشست ضیافت اندیشه که در دانشگاه میبد برگزار شد، افزود: امام راحل (ره) از زمانی که نهضت انقلاب اسلامی را شروع کرد متکی به پشتیبانی و حضور مردم بود و هیچگاه پیشنهادهای مختلفی را که از سوی گروهها و جناح برای انجام اقدام عملیاتی مقطعی مطرح میشد، نمیپذیرفت و این گونه رفتارها را به نوعی جدایی مردم از نهضت اسلامی میدانست و تلاش ایشان در هدایت حرکت مردم به صورت جمعی و بدون درگیریهای مقطعی بود.
وی تدوین قانون اساسی را با تلاشهای شهید بهشتی و به فرمان امام و خنثی سازی توطئههایی که برای سرنگونی انقلاب اسلامی صورت میگرفت با تیزبینی و درایت خاصی که امام راحل در رصد اوضاع داشت، از مصادیق اتکای امام به مردم دانست که مانع از فروپاشی انقلاب نوپای اسلامی شد.
سخنگوی شورای نگهبان محتوای قانون اساسی را محتوایی خاص و برگرفته از آموزه های اسلامی عنوان کرد که از تجارب و ساختارهای کشورهای دیگر نیز برای تدوین آن بهره گرفته شده است.
کدخدایی ادامه داد: آرمانهای مردم با سه شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بیان شد، مردم استقلال و آزادی را به خاطر رها شدن از محدودیتهای زمان قبل از انقلاب میخواستند زمانی که باید به میل مستشاران آمریکایی عمل میشد و همچنین بیان عقاید اسلامی نیز آزاد نبود و محدودیتهایی برای اجرای قوانین اسلامی وجود داشت.
کدخدایی افزود: تحقق خواست مردم برای داشتن نظام آزاد، مستقل و مبتنی بر موازین اسلامی، حاکم شدن قانون اساسی و ایجاد نهادهایی برای نظارت بر عملکرد قوای سه گانه را شکل داد.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: لزوم نظارت شرعی بر مقررات وضع شده در مجلس شورای اسلامی با توجه به اصل چهارم قانون اساسی موجب شکل گرفتن شورای نگهبان که متشکل از فقها و حقوقدانان برای نظارت بر شرعی بودن مصوبات است را ایجاد کرد.
وی قانون اساسی را تبلور آرمانهای مردم هر کشور دانست که به زحمت تدوین شده و لازم است از آن پاسداری و صیانت شود و در کشورهای مختلف نیز به شیوههای قضائی، شورایی و … بر آن نظارت میشود.
کدخدایی در خصوص بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان نیز یادآور شد: این شورا ابزار دقیق شایسته سنجی را ندارد و شرایط حداقلی را برای افراد بررسی میکند.
شورای نگهبان قادر به تضمین شایستگیهای افراد تأیید صلاحیت شده نیست
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در حاشیه این نشست در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: شورای نگهبان از گزینههایی که تأیید صلاحیت کرده، دفاع میکند اما این شورا نمیتواند تضمین کند که افراد تأیید شده، شایستگی لازم را داشته باشند.
وی همچنین در خصوص راه ندادن خبرنگاران به جلسه پرسش و پاسخ نشست ضیافت اندیشه در دانشگاه میبد گفت: من فقط گفتهام اگر خبرنگاران باشند یک جور صحبت میکنم و اگر نباشند جور دیگر صبحت خواهم کرد.
در ابتدای این نشست رئیس دانشگاه میبد توضیحاتی در خصوص شهرستان میبد، مشاهیر و افتخارات این شهرستان ارائه کرد.
مرکز شهرستان ۱۰۴ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
۹۹۳۴ / ۶۰۱۴/