به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرضا فولادوند روز سه شنبه در آئین افتتاح پایگاههای اوقات فراغت دانش آموزان در کانون فرهنگی تربیتی میثم منطقه ۱۷ تهران اظهار داشت: جامعه ما خصوصیات خود را دارد و هر پنج سال، ۱۰ سال، مسائل، مباحث و جریاناتی در جامعه شکل پیدا میگیرد که مسیر توسعه فرهنگی را باید به فراخور و وضع موجود، بازتعریف کرد.
وی با اشاره به اینکه گاهی برنامههای اوقات فراغت بدتر از آموزش ۹ ماهه سال تحصیلی است، اظهارداشت: متأسفانه همان روال محفوظات محوری در اوقات فراغت تداوم پیدا میکند.
فولادوند، اوقات فراغت و فصل تابستان را بهترین زمان تجدید آموزشها و نیازهای غیردرسی دانش آموزان دانست و گفت: در این زمان باید به به نیاز، رغبت و استعدادهای دانشآموزان توجه کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان را از اولویتهای این نهاد عنوان کرد و افزود: متأسفانه افراد تصمیم گیرنده برای توانمندسازی این ایام، آن را به عنوان زمانی در دست آموزش و پرورش، اولیا و دانش آموزان به حساب نمیآورند و ریالی برای اوقات فراغت در بودجه سنوایی دیده نمیشود.
وی با اشاره به اهمیت قائل نشدن برای زمان اظهارداشت: حدود یکصد روز از زمان دانش آموز را در اختیار داریم و با وجود کلاس و مربی برنامهای نداریم، این درحالی است که در این ایام، شبکههای دیگر دانش آموزان را در معرفی برنامههای خود مورد هدف قرار میدهند.
فولادوند با بیان اینکه در راستای کیفیت و تداوم آموزش باید برنامه ریزی داشته باشیم و مقدمه برنامه ریزی اعتبار است، گفت: بارها در جلسات کمیسیون فرهنگی مجلس با نمایندگان صحبت کردیم که نقطه شروع انحرافات و آسیبها همان زمانی که برای اوقات فراغت برنامه نداریم و متأسفانه در برنامههای تابستانی شهر تهران تنها ۲۵ درصد دانش آموزان تحت پوشش قرار میدهیم.
وی افزود: برخی از نهادها برای عکس گرفتن، ویترینی از فعالیتهای خود دارند اما آنها را برای همکاری در کنار خود نداریم، شرکای بسیاری هستند که میتوانیم با همکاری آنها به هم افزایی در زمینه غنی کردن اوقات فراغت دانش آموزان اقدامات ارزشمندی انجام دهیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: به عنوان شهرداری با مراکز ورزشی، فرهنگی و فرهنگسراهای متعدد میتواند مهمترین یاور آموزش و پرورش باشد یا نهادهای انقلابی و.. ما میخواهیم برای نیروی انسانی و آینده سازان کشور برنامههای مفیدی داشته باشیم، همه نهادها برای اوقات فراغت باید در کنار هم باشیم.
فولادوند بیان کرد: ما در شورای فرهنگ عمومی بارها اعلام کردیم برای هماهنگی بهتر برنامههای تابستانی باید در آذرماه برنامهای در دستور کار داشته باشیم نه اینکه نزدیک تابستان تازه دست به برنامه شویم.
وی با تاکید بر لزوم توجه به کیفیت برنامههای اوقات فراغت اظهارداشت: متأسفانه هنوز در محفوظات محوری گرفتاریم و باید به سمت مهارت محوری پیش برویم و مهارتهای مطالعه، ارتباط گیری، آموزش هنر از جمله خوشنویسی، نقاشی و موسیقی و.. پیش برویم.
فولادوند از تشکیل کارگروه احیای زنگ هنر در مدارس خبرداد و گفت: متأسفانه این درس در طول سال به دلیل نبود نیرو مصادره شده و کارگروهی برای احیای آن تشکیل شده است.
میزبانی ۷۰۰ پایگاه تابستانی از دانش آموزان
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران نیز در این آئین اظهارداشت: امسال ۷۰۰ پایگاه بهبود اوقات فراغت میزبان بیش از ۳۰۰ هزار دانش آموز است.
عبدالرسول کریمی گفت: سال گذشته، ۲۶۶ هزار دانش آموز را در ۶۵۰ پایگاه پوشش دادیم که براساس آمارها دختران ۲ برابر پسران از این پایگاهها استقبال کردند.
وی، برگزاری ۶ دوره اردوی متمرکز فرهنگی در اردوگاه شهید رجایی رامسر با حضور بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از دانشآموزان و ۱۵ اردوی یک روزه در اردوگاه شهید چمران با حضور ۲ هزار و ۵۰۰ دانش آموز را از جمله برنامههای این اداره کل در فصل تابستان عنوان کرد و افزود: در این اردوی یک روزه، علاوه بر مهارتهای فنی و حرفهای، مهارتهای زندگی را خواهند آموخت.
کریمی با اشاره به برگزاری اردوی یک روزه «طعم جبهه» با حضور ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از دانش آموزان در باغ موزه دفاع مقدس اظهارداشت: اردوهای متمرکز «یاوران ولایت» با همکاری پایگاههای مقاومت بسیج مدارس و سپاه حضرت رسول (ص) و اعزام دانشآموزان به استان مازندران از دیگر برنامههای فصل تابستان است.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران گفت: یکهزار برنامه فرهنگی، هنری، تربیتی، آموزشی و ورزشی در ۲۳ کانون فرهنگی تربیتی برگزار میشود.
وی، برگزاری محافل انس با قرآن، برنامههای حفظ، روخوانی و روانخوانی در ۲۸ دارالقرآن، اجرای طرحهای «کانون طبیعت محله» ویژه تشکل اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان، «هجرت ۳» با هدف محرومیتزدایی از مناطق محروم با حضور دانشآموزان پسر دوره دوم متوسطه، شاداب سازی و زیباسازی مدارس در قالب پروژه مهر، همیار گردشگر و همیار پلیس دانشآموزی با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و نیروی انتظامی را از دیگر برنامههای آموزش و پرورش شهر تهران در فصل تابستان برشمرد.
در پایان این آئین از خانواده ۲ شهید مدافع حرم تجلیل شد.
آئین افتتاح پایگاههای تابستانی آموزش و پرورش روز سه شنبه با حضور عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، عبدالرسول کریمی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهر تهران و جمعی از مسئولان در کانون فرهنگی تربیتی میثم منطقه ۱۷ برگزار شد.
تهرام/۷۲۴۵//۶۱۳۹