بنا به گفته کارشناسان و مسئولان، جامعه ما امروز بیش از هر زمان دیگری به امید و نشاط نیاز دارد و رهبر معظم انقلاب نیز در این باره تذکر دادهاند که وظیفه اصلی دولت و مسؤولان ورزش کشور، این است که اشتیاق به ورزش و روح ورزشکاری و ورزشخواهی را در مردم زنده کنند.
از طرفی تشویق مردم به امر ورزش میتواند نقش مؤثری در مهار جرایم و آسیبهای اجتماعی و انحرافات در بین جوانان داشته باشد.
پس میتوان گفت، ورزش ضامن سلامت جامعه است و در بخش توسعه ورزش همگانی، باید خود مردم وارد میدان شوند.
وقتی سخن از ورزش همگانی به میان میآید یعنی اینکه باید شرایطی فراهم شود که همه آحاد جامعه بتوانند با کمترین امکانات، به ورزش بپردازند و روح و روان خود را جلا دهند.
ورزش همگانی شامل ورزشهایی همچون پیاده روی، دوچرخه سواری، کوهپیمایی و ورزشهای بومی و محلی بوده و کمیتههای متعددی را در خود جای داده است.
این ورزش ۷۰ کمیته مختلف دارد و از این تعداد، ۴۷ کمیته در سطح کشور فعال شده و این، نوید بخش آیندهای روشن برای توسعه ورزشهای همگانی است.
اما در شهرستان جیرفت با تلاشهایی که طی سالهای اخیر صورت گرفته تنها ۱۴ کمیته راه اندازی شده و این کمیتهها هم با مشکلات عدیده ای مواجه هستند.
تجربه نشان داده که مردم در هر حوزهای ورود کردهاند، برکات زیادی برای آن حوزه رقم خورده است و مسلماً به اوج رساندن ورزشهای همگانی بدون مشارکت مردم، راه به جایی نمیبرد.
مشارکت مردم راز موفقیت در هر عرصهای است پس استفاده از ظرفیت فوق العاده مردم برای نهادینه کردن ورزش، امری اجتناب ناپذیر و بسیار ضروری است.
همانگونه که همه ما اطلاع داریم، ادارات ورزش و جوانان از وضعیت بودجهای مناسبی برخوردار نیستند و برای برگزاری کوچکترین برنامههای ورزشی با مشکل نبود اعتبار مواجهند، برای همین است که در کشور ما، بخش خصوصی به عنوان حامی مالی (اسپانسر) از حوزه ورزش حمایت میکند، البته میتوان گفت این، یک توافق بُرد بُرد است چرا که هم آن برنامه ورزشی اجرا میشود و هم حامی مالی میتواند با این کار، خود را به جامعه معرفی کند.
نا گفته نماند حامیهای مالی، بیشتر به حمایت از تیمها و برنامههای ورزشی ملی و استانی رغبت نشان میدهند تا بتوانند بهتر دیده شوند و عملاً در شهرستانها نمیتوان اسپانسر مالی مناسبی پیدا کرد.
اما برای چیره شدن بر مشکل بی پولی بخش ورزش، راه حل دیگری وجود دارد و آن هم استفاده از ظرفیت بی نظیر مردم است.
مدیران ورزش شهرستان جیرفت نیز از این مهم غافل نبوده و این روزها برای اینکه بتوانند مردم را به ورزش و برگزاری برنامههای ورزشی تشویق کنند، جوایز ارزندهای را در نظر گرفتهاند که هزینه خرید آنها با مشارکت خود مردم تأمین شده است، بهتر است بگوییم که مردم برای نهادینه کردن ورزش در شهرشان، دست به دست هم دادهاند.
از طرفی بحث اهدای جوایز در اسلام با محدودیتهایی مواجه است و برای اینکه شُبهه ای در کار نباشد، یک مجموعه خصوصی (طلا فروشی اردیبهشت) با نظارت اداره ورزش و جوانان اقدام به فروش اوراقی به مبلغ پنج هزار تومان کرده و بعد از اینکه به میزان لازم پول جمع آوری شد، جوایز از حساب بخش خصوصی خریداری میشوند چراکه طبق نظر بسیاری از علما، پول خرید جوایز باید ابتدا به مالکیت شخص سوم یا همان بخش خصوصی در آمده باشد و همچنین بسیاری از مراجع تقلید عنوان کردهاند که اگر اهدای چنین جوایزی برای تشویق مردم به امری حلال باشد، اشکالی در آن وجود ندارد، حال اینکه هدف اصلی این برنامه، تشویق مردم به ورزش است.
سوال دیگری که در این باره مطرح شده، این است که برای پولهایی که مازاد بر ارزش ریالی جوایز جمع آوری میشود چه تدبیری اتخاذ شده و این پولها صرف چه اموری خواهد شد.
بنا به اعلام مسئولان ورزش و جوانان جیرفت، بخشی از این پول صرف امور خیر و کمک به ایتام و بخش دیگری از آن هم صرف کمک به ورزشکارانی میشود که توانایی پرداخت هزینههای اعزام به مسابقات ملی و بین المللی را ندارند.
از دیگر سو، کسانی که برای خرید یک برگ تعرفه، پنج هزار تومان پرداختهاند میتوانند در موقع خرید از طلافروشی اردیبهشت، از تخفیف ۲۰۰ هزار تومانی بهره مند شوند.
بنا به گفته معاضدی رئیس اداره ورزش و جوانان جیرفت، تمامی این کارها صرفاً برای تشویق مردم به ورزش، برنامه ریزی شده است.
در هر صورت، روز پنجشنبه ۱۳ تیرماه جاری، همزمان با میلاد با سعادت حضرت معصومه (س) این همایش پیاده روی در شهر جیرفت برگزار شد و با نگاهی به تعداد شرکت کنندگان، میتوان دریافت که تدبیر مسئولان ورزشی جیرفت چقدر برای تشویق مردم به ورزش و همچنین تقویت نشاط عمومی مؤثر بوده است.
شهرستان جیرفت با ۳۰۸ هزار نفر جمعیت در فاصله ۲۳۰ کیلومتری جنوب کرمان واقع شده است.
۷۴۲۹/ ۵۰۵۴