رسول جلیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افرادی که تمایل دارند در سال جاری در امر خرید و جمع آوری محصولات صنعتی (سیب درختی) فعالیت کنند میتوانند از ۱۰ تا ۱۶ تیر سال جاری با در دست داشتن درخواست فعالیت و سایر مدارک مورد نیاز جهت اخذ مجوز فعالیت و تغییر کاربری در مکانهای واجد شرایط به مراکز خدمات جهاد کشاورزی دهستانها مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه هرس نامطلوب و بار زیاد درختان سیب باعث میشود تا بخشی از سیب درختی به زیر درختی تبدیل شود، گفت: با وزش تندبادها نیز بر میزان سیب زیردرختی یا صنعتی در استان در ماه مهر و آبان تاثیر دارد.
وی اظهار داشت: این اقدام در راستای رعایت موارد بهداشتی در محلهای جمع آوری سیب زیردرختی و سایر محصولات باغی و زراعی، تامین سلامت شهروندان و حفظ دسترنج باغداران استان، بوده است که با همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط از جمله دانشگاه علوم پزشکی، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و نیروی انتظامی انجام و جمع آوری سیب زیردرختی در مسیر جادهها و انتقال به کارخانجات صنایع تبدیلی به این وسیله ساماندهی شود.
جلیلی درباره تصمیمهای اخذ شده برای رفع مشکلات بازار سیب درختی در استان نیز گفت: با گفت و گوهایی که با مسوولان استان و نیز بخش خصوصی انجام شده، صادر کننده ها و صاحبان صنایع نسبت به توسعه و کیفیت بخشی سورت و بسته بندی محصول سیب تدابیری اخذ میکنند.
آذربایجان غربی با تولید سالانه ۱.۲ میلیون تن سیب درختی دارای رتبه اول کشور در این زمینه میباشد؛ این استان هم اکنون ۳۰ درصد از تولید ۳.۷ میلیون تنی سیب کشور را برعهده دارد ولی از نظر بازار صادرات از سهم اندکی برخوردار است.
با توجه به اینکه امسال زمان سال آوری باغهای سیب درختی استان است و براساس برآوردهای انجام شده حدود ۱۵۰ هزار تن از محصول تولیدی سیب درختی استان به مصارف کارخانههای صنایع تبدیلی میرسد و ساماندهی مراکز خرید کنار جادهها قبل از فصل برداشت بیش از پیش ضرورت دارد.
۷۱۲۹/۷۱۲۵