به گزارش چهارشنبه ایرنا، هواشناسی آذربایجان شرقی یکشنبه این هفته، اخطاریهای مبنی بر کاهش دمای هوا به دلیل نفوذ زبانه پرفشار خزری و احتمال رگبار باران، باد شدید و بارش تگرگ در مناطق مستعد استان منتشر کرد، اما شاید اهالی خود استان هم کمتر باور میکردند هوای این خطه در میانه فصل گرما تا این حد کاهش یابد.
مجتبی محمدی از شهروندان تبریزی که به قصد ورزش صبحگاهی در مجموعه ائل گلی حضور یافته است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، هوای کنونی شهر را در مقایسه با زمان مشابه سالهای گذشته کم نظیر توصیف کرد.
خانم مظاهری هم که در حال پیاده روی در پیرامون استخر ائل گلی بود، گفت: انسان از وزش نسیم خنک صبح گاهی در این موقع از سال احساس طراوت میکند.
وی که هر روز به همراه دوستانش برای پیاده روی به این بوستان میآید، افزود: هوای چند روز اخیر تبریز خیلی خنک شده است و بعضی مواقع احساس سرما میکنم.
رضا مجاهدی هم که از شهر اهواز میهمان تبریزی هاست و شب را به همراه خانواده در بوستان ائل گلی تبریز و در چادرهای تعبیه شده در این بوستان گذرانده است، به خبرنگار ایرنا گفت: شب هوا به معنای واقعی کلمه «سرد» بود؛ بله، هوا سرد بود و نه خنک و ما سردمان شد و مجبور شدیم چندین پتو دور خودمان بپیچیم.
مجاهدی اظهار کرد: ما که معمولاً در تابستان ها در خطه جنوب، هوای بالای ۴۰ درجه را هر روز تجربه می کنیم، شنیده بودیم که هوای تبریز تابستان ها خنک است، اما فکر نمی کردیم که در وسط تابستان در این شهر یخ بزنیم. البته این تجربه برای ما بی مانند است و تا به حال چنین وضعیتی را ندیده بودیم.
به گزارش هواشناسی استان در زمان حاضر دمای هوا در ورزقان به ۷ درجه و بستان آباد ۸ درجه سانتی گراد بالای صفر کاهش یافته است، دمای تبریز هم که از سه روز گذشته رو به کاهش بوده است هم ا کنون ۱۷ درجه سانتی گراد بالای صفر است.
گزارش خبرنگار ایرنا به نقل از میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعی دستی آذربایجان شرقی حاکی است که تبریز، تابستان امسال فصل پرگردشگری را تجربه می کند و هموطنان مان از اقصی نقاط کشور برای استفاده از آب و هوای دلپذیر و جاذبه های گردشگری به این خطه سفر کرده اند.
گفته می شود بیش از ۷۰ درصد ظرفیت هتل ها و مراکز اقامتی آذربایجان شرقی پر است و بسیاری از گردشگران و مسافران به دلیل نبود جا و یا گرانی آن، شبها را در چادرهای شخصی یا بوستانهای تبریز سپری میکنند.
بنا بر آمار منتشر شده، پیش بینی می شود شمار گردشگران و مسافران آذربایجان شرقی در تابستان امسال از مرز ۵ میلیون نفر فراتر رود که در نوع خود رکورد جدیدی برای این استان محسوب می شود.
البته هجوم گردشگران و مسافران به آذربایجان شرقی در فصل گرما و تابستان به دلیل آب و هوای خنک و دلپذیر آن، مشکلاتی را نیز از منظر خدمات دهی به ویژه از لحاظ کمبود مراکز اقامتی پیش آورده است، به طوری که هزینه هر شب اقامت در بعضی از هتلهای چهار ستاره تبریز به ازای هر سوئیت به یک میلیون تومان نیز میرسد.
این در حالی است که در سایه اقدامات انجام شده در سالهای اخیر در قالب تسهیل در اعطای مجوز ساخت هتل و مراکز اقامتی، تعداد تختهای مراکز اقامتی آذربایجان شرقی از هفت هزار به بیش از ۹ هزار تخت رسیده و پیش بینی می شود این رقم در ۲ سال آینده و با بهره برداری از همه هتل ها، هتل آپارتمانها و مهمانپذیرهای در حال ساخت به بیش از ۱۳ هزار تخت برسد.
آذربایجان شرقی با حدود ۲ هزار اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و هزاران اثر ثبت نشده، در زمره پنج استان برتر کشور از نظر برخورداری از جاذبه های گردشگری قرار دارد.
بازار بزرگ تبریز به عنوان بزرگترین سازه مسقف جهان و کلیساهای آذربایجان در فهرست میراث یونسکو ثبت شده اند و پرونده جنگلهای ارسباران نیز برای ثبت در این فهرست در حال تکمیل است.
روستای صخرهای کندوان به عنوان یکی از سه روستای صخرهای جهان در ۶۰ کیلومتری تبریز، این روزها شاهد حضور روزانه بالای ۲ هزار نفری گردشگرانی است که برای دیدن این روستای شگفت انگیز و لذت بردن از اقلیم خنک آن در دامنههای کوههای برفی سهند به اینجا می آیند.
شهرستان جلفا به عنوان قلب تپنده منطقه آزاد ارس در ۱۳۰ کیلومتری شمال غرب تبریز و در حاشیه رودخانه مرزی ارس نیز با آبشار دیدنی «آسیاب خرابه» و کلیسای ثبت جهانی «سنت استپانوس» و نیز مجتمع های تجاری و تفریحی خود امسال نیز فرصت کم مانندی برای سفر گردشگران و مسافران تابستانی است.
۳۰۷۱/۵۱۸