مسئولان و کارشناسان پاکستانی مبارزه با قاچاق کالا و سوخت را برای رونق اقتصادی و رفع بیکاری این کشور را ضروری می دانند.
مبارزه با قاچاق کالا و سوخت که اقتصاد این کشور را هدف قرار داده هر سال باعث بیکاری تعداد زیادی از مردم ین کشور می شود.
قاچاق کالا در طول سالیان اخیر به یکی از معضلات جدی در پاکستان تبدیل و باعث شده بسیاری از فرصت های شغلی در این کشور را تهدید کرده است.
به گفته کارشناسان، قاچاق کالا اقتصاد کشورها را از نظر تولید، سرمایهگذاری، صادرات و اشتغال تحت تأثیر قرار داده و آثار مخربی بر آنها میگذارد.
به گفته مسئولان پاکستانی قاچاق سوخت و بسیاری از کالاها از ایران به پاکستان خسارات جبران ناپذیری نه تنها به اقتصاد ایران بلکه برای پاکستان در سالهای اخیر داشته است.
قاچاق سوخت و کالا از ایران به پاکستان همواره از سوی رسانه های این کشور مطرح بوده و این سوال مطرح است که چرا مسئولان و نهادهای مربوط برای جلوگیری از این معضل اقدام موثر و جدی انجام نمی دهند.
به گفته منابع خبری پاکستانی، روزانه ۶۰۰ هزار لیتر سوخت و کالاهایی مانند سیمان، کاشی، سرامیک از ایران به پاکستان قاچاق می شود.
** گام جدید پاکستان
اکنون دولت پاکستان در راستای کمک به معیشت کشور و حمایت از تولیدکننگان داخلی کمیته ای را برای مقابله با قاچاق کالا و سوخت تشکیل داده است.
خانم فردوس عاشق اعوان دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور اطلاع رسانی روز گذشته و پس از پایان نشست کابینه دولت در گفت وگوبا رسانه ها در اسلام آباد اعلام کرد: از امروز دولت اقدامات موثری را برای مبارزه با قاچاق آغاز می کند.
وی افزود: وزیر کشور پاکستان ریاست کمیته ویژه مبارزه با قاچاق را برعهده خواهد داشت و اصلی ترین وظایف اعضای آن تقویت نظارت بر مرزها و جلوگیری از فعالیت های غیرقانونی در این مناطق خواهد بود.
**تجارت قانونی
به گفته کارشناسان تا زمانی که نیاز کشورهای پاکستان و افغانستان به سوخت و دیگر کالای ایران از راه قانونی برآورده نشود، قاچاق ادامه خواهد یافت.
به گفته این افراد، جلوگیری از قاچاق نه تنها به تقویت نظام مالیاتی، گمرک و نظم تجاری کمک می کند بلکه به رونق فعالیت های بازرگانی میان کشورهای همسایه به ویژه توسعه مناطق مرزی کمک فراوانی می کند.
پدیده قاچاق به عنوان یک آسیب و تهدید جدی در مسیر شکوفایی اقتصادی و سیاسی و فرهنگی کشورها مطرح است. به همین دلیل ضوابط و مقرراتی جهت تثبیت آموزه های اجتماعی و نظم عمومی تنظیم شده تا به صورت نظام مند با این معضل مبارزه شود.
محمد رفیعی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر «کویته» مرکز ایالت بلوچستان پاکستان اخیراً گفت: ایجاد کانال بانکی باعث تقویت تجارت قانونی و جلوگیری از قاچاق کالا میان دو کشور می شود.
وی افزود: بدون ایجاد کانال بانکی در مرز تفتان (منطقه مشتر مرزی با میرجاوه ایران) جلوگیری از تجارت غیرقانونی ممکن نخواهد بود.
دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و پاکستان و نائب رئیس فدراسیون اتاق های بازرگانی پاکستان نیز روزهای اخیر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تاکید کردند که مبارزه موثر با پدیده قاچاق به تقویت تجارت دوجانبه و همچنین شکوفایی مناطق مرزی ایران و پاکستان کمک می کند.