به گزارش ایرنا، امروز ۱۲ تیرماه سالروز ارتحال علامه عبدالحسین امینی، ناخدای دریای بیکران ولایت و مؤلف کتاب گرانسنگ «الغدیر» است.
علامه امینی کوشید تا احادیث ناروا و غرض آلودی را که در طول قرنها، یگانگی و هماهنگی مسلمانان را دچار خدشه کرده بود معرفی نماید و به همین علت جهت بیان حقیقت و تکمیل تحقیقات از منابع اهل سنت، به کشورهای سوریه، ترکیه، عراق، مصر و هندوستان سفر کرد و پس از ۴۰ سال تلاش مدوام کتاب الغدیر را با هدف ایجاد وحدت در بین مسلمانان به جامعه مسلمین هدیه کرد.
شیخ عبدالحسین امینی، فرزند شیخ احمد، در سال ۱۳۲۰ هجری قمری، در روستای سردها از توابع بخش مرکزی شهرستان سراب در استان آذربایجان شرقی، چشم به جهان گشود و در خانواده علم و دانش رشد کرد؛ اساساً به این خاندان از آن جهت امینی میگویند که جد پدری آنها امین الشرع بوده است.
امین الشرع دانشمندی ادیب بوده که به پرهیزگاری و تقوا معروف است.
تحصیلات اولیه عبدالحسین نزد پدرش آغاز و پس از آن وارد مدرسه طالبیه تبریز شد و مقدمات علوم دینی و سطوح فقه و اصول را نزد علمایی همچون، آیات عظام عبدالکریم موسوی، میرزا علی اصغر ملکی، توتونچی و خسروشاهی فرا گرفت.
او در سن ۱۸ سالگی جهت ادامه تحصیل به نجف اشرف عزیمت کرد و در کلاس درس بزرگانی مثل آیات عظام فیروز آبادی، خوانساری، مشکینی و ایروانی حاضر شد.
علامه امینی، پس از اقامتی طولانی در نجف دوباره به تبریز بازگشت و علاوه بر تدریس و تفسیر سوره حمد، به نوشتن کتاب شهدالفضیله همت گماشت.
علاقه و اشتیاق فراوان علامه امینی، به فراگیری علوم مختلف حوزوی باعث شد پس از مدتی کوتاه، جهت تکمیل اندوختههای علمی مجدداً به نجف سفر کند.
علامه امینی، پس از نوشتن چندین رساله و کتاب دیگر از جمله «سیرتنا و سنتا» و «کامل الزیارات»، تألیف مهمترین و معروفترین کتاب خود، موسوم به «الغدیر» را آغاز کرد.
وی، با استفاده از مستندات بزرگان اهل سنت و همچنین پالایش احادیث اولین سالهای طلوع اسلام و روایات دست اول و بکر نخستین یاران پیامبر اکرم (ص)، به سراغ واقعه غدیر خم رفت تا آن را تبدیل به یک منبع قوی برای اثبات حقانیت شیعیان سازد.
این مجموعه ۲۰ جلدی طوری نوشته شده است که برخی از مخالفان سرسخت غدیر هم به حقانیت این موضوع اذعان کرده و بسیاری از آنها شیعه شده اند.
علامه امینی، ۱۷ سال آخر عمر خود را در آغوش کتابخانه بزرگ خود گذراند؛ این کتابخانه مزین به نام امیرالمومنین (ع) است و در نزدیکی حرم علوی قرار دارد که وی آن را حدود ۶۰ سال پیش تأسیس کرده است.
در این کتابخانه ۶۳ هزار جلد کتاب موجود است که توسط خود علامه امینی فهرست بندی و ثبت شده است.
علامه امینی سرانجام پس از تحمل بیماری طولانی، قبل از ظهر روز جمعه ۱۲ تیرماه ۱۳۴۹ هجری شمسی، پس از ۷۰ سال خدمت به اسلام و اثبات حقانیت شیعه به دیدار حضرت حق شتافت.
۳۰۷۱/۵۱۸