سنندج - ایرنا - کارگردان کُرد اهل ترکیه گفت: هنر و ماموریت اصلی هنرمندان به ویژه در حوزه فیلم سازی باید پرداختن و نمایش نقاط ضعف و مشکلات موجود در جامعه باشد.

نشست جمعی از فیلمسازان سنندجی با کاظم اوز کارگردان کُرد اهل کشور ترکیه از سری برنامه‌های جانبی کنگره بین المللی مشاهیر کُرد روز چهارشنبه در سالن شماره ۲ پردیس سینما بهمن سنندج برگزار شد و در آن فیلمسازان و جوانان علاقمند به فیلم سوالاتی در ارتباط با فیلم زر که روز گذشته در سینما بهمن اکران شد، از این کارگردان کردند

مسئول انجمن سینمای جوانان ایران دفتر سنندج در ابتدای این نشست اظهار داشت: بهترین معرف هنرمندان در تمامی حوزه‌ها آثار و کارهای آنها است که از روی آن می‌توان شناخت خوب و دقیقی از آنان پیدا کرد.

سالم صلواتی افزود: فیلمسازانی بوده و هستند که با ساخت فیلم کوتاه توانستند به خوبی در دنیا بدرخشند و تعدادی هم با تولید فیلم بلند و تأثیر گذار شناخته شدند.

کارگردان کُرد اهل ترکیه در این نشست به تغییراتی که در فیلم زر برای اکران در سینما بهمن سنندج داده شده بود، اشاره کرد و گفت: بخش کوتاهی از سکانس نخست این فیلم سانسور شده بود که امیدوارم در اصل فیلم و تعریف داستان برای مخاطبان تأثیری نگذاشته باشد.

کاظم اوز با اشاره به اینکه علاوه بر این ترجمه و زیرنویس قسمت کوتاهی هم از فیلم هم انجام نشده بود، اضافه کرد: وقتی بخشی از فیلمی حذف شود اگر در کلیت داستان و موضوع آن تأثیری نگذاشت باید برداشته شود.

وی افزود: هنر اصلی یک هنرمند این است که بر روی نقاط ضعف و مشکلات کار کند تا بیشتر به جامعه شناسانده تا همتی برای رفع آن ایجاد شود.

جلال نصیری هانیس دانش آموخته دکترای پژوهش هنر و کارشناس ارشد کارگردانی سینما و یکی از فیلمسازان کُرد ایران هم در این نشست با اشاره به اینکه سفر قهرمان در حوزه فیلم ساختار و الگویی جهانی دارد، اظهار داشت: ۹ گام برای سفر قهرمان ترسیم شده که باید در فیلم انجام شود تا باورپذیر باشد.

وی با اشاره به اینکه در این گونه فیلم‌ها شاهد وجود کشمکش‌های درونی و بیرونی هستیم، اضافه کرد، قهرمان فیلم زر در کشمکش بیرونی به دنبال ریشه موسیقی یک آهنگ است ولی تماشاگران ما پی به جدال درونی آن به دلیل سانسور بخش اول این فیلم نبردند.

این فیلمساز کُرد یادآور شد: سفر قهرمان این داستان بهانه‌ای برای تسلط او بر وضعیت درونی و ناکامی او در برقراری روابط عاطفی است.

جلال نصیری قوی بودن فیلم زر از لحاظ داستان و تصویر را از نقاط قوت آن دانست و گفت: جسارت کارگردان برای پرداختن به موضوع قتل عام کُردها در درسیم ترکیه هم قابل تحسین است.

فیلم زر داستان یک مرد جوان کُرد است که در نیویورک بزرگ شده و در جستجوی ترانه‌ای که مادر بزرگش در بستر مرگ برای او زمزمه کرده، به کردستان ترکیه باز می‌گردد.

فیلم زر جست و جوی یک ترانه، درآمدی می‌شود برای آشنایی با گذشته و امید به یافتن بخشی از آنچه که در تاریخ گم شده است.

۹۹۳۶/‌۹۱۰۲