کامران خرم روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حجم آب سفره های زیرزمینی کردستان نسبت به سال آبی گذشته نیز ۶ دهم درصد کمتر شده در حالیکه ۶۰ درصد منابع آبی استان از طریق آب های زیرزمینی تامین میشود.
وی با بیان اینکه میزان بارندگی های استان در سال آبی جاری نسبت به سال زراعی گذشته ۳۳ درصد افزایش نشان میدهد، افزود: سالانه در مجموع یک میلیارد و ۲۶۳ میلیون و ۱۵ هزار مترمکعب آب در بخش های مختلف این استان مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان یادآور شد: مصرف سالانه آب در بخش کشاورزی این استان یک میلیارد و ۱۱۱ میلیون و ۲۱ هزار مترمکعب، صنعت ۳۰ میلیون و ۷۹ هزار مترمکعب و شرب ۱۲۱ میلیون مترمکعب است.
خرم حجم کل سدهای استان را ۲ میلیارد و ۵۴۸ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: در حال حاضر ۲ میلیارد و ۸۵ میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای کردستان ذخیره است.
کردستان استانی کوهستانی و اقلیم آن متأثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانه ای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
از حوضههای آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ دشت بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشتهای قروه دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
از مجموع ۳۳ سد استان، ۱۱ سد در حال بهره برداری، ۱۰ سد در دست اجرا و ۱۲ مورد نیز مطالعاتی است.
۷۳۵۵/۹۱۰۲